lauantai 21. tammikuuta 2017

Pyry kisoissa Vantaalla Racinel-areenalla

Aivan ekaa kertaa ikinä Vantaalla kisaamassa! Olen vältellyt pääkaupunkiseutua, kun yleisesti inhoan ajella ruuhkassa, ja vielä ajatuksena on ollut että siellä on sitten niin hirveä määrä koiria. Ihan turhaan. Olen ollut aiemminkin Ojangossa tokokokeessa Pyryn kanssa, mutta silloin liikennejärjestelyt oli aika sekavat. Nyt oli kyllä tosi helppo mennä sinne, ja aikaa kului alle 50 minuuttia (eikä tarvinut ajaa osaa matkasta jotain pikkuteitä, kuten joihinkin muihin paikkoihin).

Itse paikkahan oli tosi jees. Sieltä löytyi kahvio ja hyvät vessat, auton sai aika lähelle hallia, ja hyvät ja monipuoliset ulkoilualueet. Hallissa oli kaksi kenttää, ja toiselle rakennettiin aina seuraava rata sillä välin, kun edellistä rataa kisattiin. Se oli oikein plussaa, että halliin oli monta ovea, ja ne oli vielä numeroitu, joten pystyi hyvin menemään halliin, ilman että oli liian ahdasta oviaukoissa. Tykkäsin paljon, ja todellakin menen sinne uudelleen. 

Yksi pieni miinus oli kyllä. Yleisön puolen väliaidat olivat tosi matalat, ja koira näkee rataa suorittaessaan muita koiria yms, kun taas seinien vierellä oli korkeampia väliaitoja, mitkä olisi voineet olla yleisön puolella. Pyrylle tämä tietty on pieni häiriötekijä, mutta selvisi aika hyvin siitä jo tokalla radalla (syy miksi Pyrylle on vaikeeta kisata ulkokentillä).

Mulla oli myös Halti mukana cheerleaderina, ja se sai syödä namia ja tehdä temppuja väliajoilla odotellessa. Ihan teki hyvää sille varmasti jännityksen osalta.


Tuomarina Seppo Savikko, ja hyppyradalla taisi rimat olla 60 cm ja agiradalla 55 cm (jos oikein katsoin).


Eka rata oli hyppyrata, ja oli paljon vaihtoehtoja koiralle valita eri esteitä jos ohjaus on vähänkin sinnepäin. 
Pyrylle en taas ekalle radalle saanut moottoria käyntiin, joten aika rauhallisesti meni eka rata, loppua kohti toki parani. Pyry tiputti yhden riman. Radan ihanne-etenemä oli 4 m/s, joten eipä me siihen ylletty. Yllättävän hyvä etenemä tolla matelemisella tuli kuitenkin, 3,75 m/s + 5 virhepistettä ja lopullinen tulos oli 7,24, ja sijoitus 6/53. Siis 6! Tää oli meidän paras sijoitus kolmosluokassa, ja kuitenkin vielä pääkaupunkiseudun kisoissa, ohhoh. Vähän naurattaa että tän sijoituksen saadaan viidellä virhepisteellä ja yliajalla. 


Kolmosesteelle päätin lähettää ja ottaa päällejuoksuna vastaan 4-esteelle, mutta ei se ei ollut hyvä ratkaisu. Pyryllä tuli aika pitkä kaarros. Parempi olisi ollut valssata tai tehdä persjättö siinä välissä, niin vauhti olisi pysynyt eikä olisi tullut niin pitkään kaarrosta. 5-6-esteiden välille tein persjätön ja (muistaakseni vastakäännöksen, muurin jälkeen persjätön. Seuraavasta putkesta saatiin vähän vauhtia loppurataa varten.  Pituuden jälkeisen hypyn riman Pyry tiputti, ja mä ohjasin siinä vähän huonosti. 17-esteellekin tein persjätön, ja toimi hyvin (oli aika haastava kohta). Kepit meni hitaahkosti ja keppien päässä tein valssin. Eli rata meni puhtaasti ilman mitään erikoista yhdellä riman tiputuksella.

Toka rata oli agirata, ja se oli aika kiva. Paitsi alku ja keinun/puomin jatko. Vähänkö toivoin että olisin voinut tehdä tän radan Haltin kanssa, tää olis ollut ihan täydellinen rata Haltille. Alussa hyppy ja käännös kepeille vei Pyryn vauhdin ja ekalla esteellä tein valssinkin aivan liian myöhään joten Pyry teki kaarroksen ennen keppejä. Kepit meni astetta nopeammin kuin edellisellä radalla, mutta ei nyt ihan normitreenivauhtia. Asenne oli Pyryllä kuitenkin jo ihan eri, ja meni kyllä vauhdikkaammin koko radan, ja puhtaasti läpi. Ainoastaan kepit ja kontaktit hidastivat Pyryä ilmeisesti niin paljon, että vaikka rata oli vauhdikkaampi kuin hyppyrata, niin etenemä oli paljon huonompi, 3,45 m/s. Keinulta oli tiukka käännös sivulle ja samoin puomilta käännös taaksepäin, joten ne olivat hitaat, ja veivät monia sekunteja. Mutta puomin kontaktin Pyry sentään otti, kun näytin sille kontaktin paikkaa hyvin tarkkaan.

Tulos +2,95, eli nolla ja yliaikaa. Sijoitus 12/54. Kyllä noi kontaktiesteet (erityisesti keinu) vievät todella paljon aikaa, monia sekunteja, etenkin kun en pysty vedättämään tai mitään. Puomi oli myös todella hidas.

Katselin Ojangon nettikameran kautta kuvattuja kisoja tältä päivältä, ja kyllä se on vähän eri vauhti noilla bc:llä, ja eipä niille pärjää millään muulla rodulla oikein kuin vastaavalla. Harmi vaan kun kun tahtoisi pärjätä aksassa mutta sitten taas tykkää porokoirien tyyppisistä koirista. Tarttee varmaan hankkia lainakoira :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti