sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Haltin 2lk agikisat Sipoossa

Kylläpä pitkästä aikaa jännitti kisat, kisataukoa on ollut marraskuun lopusta. 

Tuomarina oli Henri Luomala. Radat näyttivät helpohkoilta, mutta nollatuloksia ei montaa tullut miltään radalta. Siellä oli ansaesteitä, ja koira pystyi lukitsemaan usein jonkun toisen esteen suoritettavan sijasta.

1. rata, 0 ja LUVA
Eka rata oli hyppyrata. Haltia jännitti aluksi selkeästi, sillä oli keesi pystyssä, mutta se laskeutui ennen rataa. Selkeästi ekalla radalla se meni kiltimmin. Rimat joka radalla 60 cm, saattoi olla 1 rima 65 cm, näin ainakin katsoin, että medien radalla oli korkeampi 1 rima.

Pituuden jälkeinen hyppy meni pitkäksi kun en uskaltanut kääntää pituudella vaikka olisi pitänyt (katseli vähän edessä olevaa hyppyä ja muuria). 6-putkella tein putkijarrun, ja tosi tiukka käännös putkelta. Kepeissä oli avokulma, ja piti ottaa hyvin tarkasti kepit, koska avokulmassa on ollut ongelmaa viime aikoina. Keppien jälkeen tein vähän päällejuoksua ja toimi. Seuraavan putken jälkeen tein valssin, koska jatkoa ajatellen Halti kääntyi parhaiten. Ennen muuria olevan hypyn ajattelin alunperin tehdä takaakierto-persjättönä ja ohjata oikealta puolelta, mutta päätinkin tehdä vain takaakiertoon lähettämisen ja siitä lähteminen ohjaamaan vasemmalta puolelta. Katsoin että siitä pääsee paremmin liikkeelle, ja ehdin kyllä hyvin vikallekin esteelle ohjaamaan, ja ehdinkin. Kaikenkaikkiaan ihan ok ja "kiltti" rata, tästä tulikin sitten 1. sija eli voittonolla + LUVA, -3,39, etenemä 3,82 m/s. Tästä ei ole videota. Tuli muutamia tuntemattomia onnittelemaan ja ihmettelemään ettei tän rotuisia paljoa ole kisoissa täällä päin.

Olen muuten huomannut että meillä tulee yleensä nollatulokset ekalta radalta, mistä mahtaa johtua..Palkinnot oli tosi hyviä, löytyi lahjakortti yhteen starttiin, lelu koiralle, koiran ruokaa, koiran puruluu sekä suklaata ihmisille.

2. rata, HYLToisella radalla lähti sitten Halti jo hakemaan esteitä, ja 7-putkelta lähti hyppyesteelle, kun piti mennä A:lle. En edes tajunnut että se vois hakea sen hyppyesteen (HYL). Korjasin sen hyppyesteen kautta A-esteelle, jotta oli parempi kulma siihen. Kepeille suoristin Haltia vähän, koska avokulmat on olleet hankalia viime aikoina. Kepit oli mun mielestä vähän tahmeat, varmaan johtuu siitä että ollaan paljon tehty tuollaisia keppejä treeneissä, missä en pääse vedättämään, vaan joutuu menemään vierellä. Lisäksi sekoilin keppien jälkeen lähetyksellä 10-esteelle, mutta sain Haltin oikeaan suuntaan.


Tyytyväinen olen 13-esteen valssissa keinulle, mutta keinulla Halti tuli 2on2offiin sivuun, olisi pitänyt käydä korjaamassa, koska tuli vähän huonosti pois keinulta. Sitten sekoilin keinulta lähdön kanssa seuraavalle esteelle, ja sitä seuraavalle, kun jätin taas Haltin selän taakse, mutta sentään vika este saatiin mentyä oikeaan suuntaan. 

Tältä radalta pitäisi muistaa ottaa kontakti koiraan putkelta tullessa, ohjata kunnolla, ja ei jätetä koiraa selän taakse yksinään.

3. rata, 5 + yliaikaa

Tälle radalle mennessä Halti oli ihan kivan oloinen, se oli tosi rento, eikä jännittänyt.Mun mielestä 2-3-esteiden välinen valssi oli taas parempi kuin mun valssit yleensä, tosin sen jälkeen mulla tuli vähän oikosulku, ja en onnistunut lähtemään ajoissa liikkeelle. Olis varmaan vaikuttanut kokonaisrataan. Moni koira suuntasi A-esteeltä suoraan putkeen, joten varmistin että Halti kääntyy siitä. Olisi ehkä pitänyt tehdä vastakäännös tai jotain, koska Halti kääntyi kyllä, mutta kaarros meni pitkäksi, ja juoksi 9-esteen ohi. Siinä paloi aikaa, kun käytiin uusimassa se este. Kepeille oli kiva kulma tällä kertaa, joten pystyin antaa sen tekemään itsenäisesti. Kepit oli loppua kohti taas vähän tahmeat, mutta johtunee tylsistä keppikulmista ja että jouduin odottelemaan sitä. 14-putkelle saatoin lähettää, ja odotin hetken putken päässä, että Halti näkee suunnan puomille, koska putkelta oli suora näkymä A-esteelle. Loppu oli ihan ok.

Tuosta 9-esteen kaartelusta tuli sitten ekaa kertaa yliaikaa, harmillista, noh, siihenkin täytyy tottua. Ja tietty lisäksi kiellosta 5, eli yhteensä tulos 5,76.


Positiiviset
- valssit paranee
- kontaktit oli hyvät
- putkijarru ihan mahtava!
- radat kokonaisuudessaan tehtävissä Haltin kanssa, pientä hienosäätöä vaatii
- Halti on ihana kisakumppani

Negatiiviset
- kepeillä epävarmuutta
- vauhti voisi olla itsevarmempaa (tulee varmaan kokemuksen myötä)
- Halti jännittää alussa
- itseäkin jännitti ja en pystynyt saamaan itseeni sitä draivia mitä piti
- yliaika

Treeniaiheita
- treenataan motivoivia keppejä (suoraan kepeille, ja suoraan kepeiltä)
- avokulmien treenaaminen kepeillä
- pituudelta kääntymistä
- putkien jälkeen muistetaan ottaa kontakti koiraan
- liikkeelle lähdöt esteiltä
- käännökset A-esteen jälkeen
- draivia kisaradalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti