tiistai 31. tammikuuta 2017

Maanantain agitreenit; sylkkäri

Olipa kivat treenit, Pyry oli päässyt yli juoksuista, ja oli täysillä myös mukana, ja vauhtia oli. Halti tietty oli valmiina kaikkeen, niin kuin aina.

Rimat Haltilla oli 60 cm (paitsi esteellä 8 treenatessa erikseen sylkkäriä oli 50 cm) ja Pyryllä 55 cm, koska sillä ei ole nyt kisoja.

Kokeiltiin yhdellä esteellä molempien kanssa sylkkäriä kohtaan 7-8, ja vitsit kun toimi hyvin. Mä kerta toisensa jälkeen yllätyn tän sylkkärin toimivuudesta joka kerta, kun oli monta vuotta kun se ei vaan toiminut. On kannattanut harjoitella kotona tolppien kanssa, etenkin viime kesänä. Pyrykin siis teki sylkkärin tosi pätevästi.

Toisena asiana treenattiin myös vekkausta ennen välistävetoa esteillä 14-15 (mun mielessä vaan etukäteen toistelin eitoimieitoimieitoimi..). Mutta kun kouluttaja näytti miten ja missä kohtaa vekataan (ja varotaan ettei Halti lähde takaakiertoon), niin toimi molemmilla koirilla tosi hyvin. Eli vekkaan 14-esteen kohdalla, koira hyppää vinottain hypyn, ja sitten vaan vedän 15-esteelle hieman oma rintamasuunta poispäin 15-esteestä.

Kolmantena asiana treenattiin kepeiltä irtoamista (este 16). Eli lähetin kepeille, ja lähdin leieröimään välissä ollutta hyppyestettä (5). Pari kertaa Halti tuli pois mun perässä, kun lähdin liian nopeasti irtautumaan (ennen kuin ehti ekaan keppiväliinkään), mutta kun annoin hakea ekan keppivälin, ja sitten lähdin leieröimään, niin meni hyvin. Haltihan ei ollenkaan katso minua kun alkaa tekemään keppejä.

Harmittelin, että olis kiva jos Pyrynkin kanssa voisi tehdä tällaisia.. ja sitten kokeilin, ja Pyryhän teki tosi hienosti, oikeastaan paremmin meni kepeille ja jatko siellä, vaikka leieröin kaukana ja kokoajan kasvattaen sivuttaisetäisyyttä. Pitäisi vaan muistaa ja uskaltaa aina treenata näitä, jotta näitä voisi tehdä kisoissakin. Pyryn kanssa vedätin myös kepeillä juosten itse edellä aika pitkälle, ja vaihdoin persjätöllä puoltakin. Tosi hyvin pysyi kepeillä.

Etenkin Haltilla 8-esteelle tulo esteen vasemmalta puolelta aiheutti tosi laajan kaaren, joten sylkkäri toimi siihen hyvin. Toinen kohta missä tuli laaja kaari oli 12-esteen takaakierto. Auttoi kun aloin tekemään takaakierto-niisto-persjättö (tai melkeimpä vastakäännöstä) siihen esteelle, niin sain tiukan käännöksen puomille.

Pyryllä oli erityisen hyvät kepit ekalla kerralla, seuraavilla kerroilla vähän himmasi alussa, mutta leieröidessä tosi hyvin nopeutti tahtia. Pyry myös kerran hyppäsi kesken kaiken puomilta (multa putosi käsine), mutta hyvin siitä jatkettiin. Pyryn kanssa tehtiin myös keinua muutaman kerran, oli vähän hidas verrattuna aiempaan nopeuteen. Pitää muistaa treenata sitä enempi Pyryn kanssa.

Haltin kanssa treenattiin lisäksi A-esteen kontaktia kehikolla (hyppäsi kehikon yläosan yli pari kertaa), keinua ja lähtöä. Lähdössä kiihdytin pari kertaa tosi kovaa pois, ja hyvin pysyi. Ja kävin palkkaamassakin pysymisestä ja välillä vapautin radalle.

Muista treenata siis rohkeasti

 • vekkausta
 • sylkkäriä
 • leieröintiä/irtoamista suoritettavilta esteiltä (itsenäiset estesuoritukset)
 • lähtökäyttäytymistä (vauhdikasta lähtemistä)
 • korkeampaa virettä
 • nopeaa keinua
 • nopeita kontaktisuorituksia 


Tänään on omatoimitreenit, ja vikat treenit ennen Haltin kisoja (Sipoossa lauantaina), treenataan siellä siis:


 • häiriötreeniä (treenikaveri juoksee radalla, koira keskellä rataa istumassa)
 • kontakteilta nopeaa vapautusta (ei liikaa just ennen kisoja, mutta treenataan vähän)
 • lähtötreeniä (nopeaa lähtöä)
 • lyhyttä vauhtirataa (ei mitään vaikeita kuvioita), itse juoksen sitten kunnolla!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti