keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Maanantain agitreenit; saksalainen

Rimat oli molemmilla 55-60 cm (--> kisat lauantaina Haltilla).

Saksalaista tehtiin kahteen paikkaan. Esteelle 2 ja esteelle 6. Hassusti molemmat koirat haki vieressä olevaa putkea (11).. Ilmeisesti mun ohjaus oli liian avointa, että meinasivat hakea putkeen. Ja Pyry kerran kävi suorittamassakin putken, Halti vaan vilkaisi. 5-6-välinen kaarros oli Haltilla tosi pitkä (tosin saattoi johtua myös kouluttajan sijoittumisesta juuri siinä kohtaa), ja Pyryllä tosi tiukka. Myös 6-esteen saksalaisen jälkeen sai olla tarkkana oman linjauksen kanssa, ettei Halti lähtenyt 7-esteelle takaakiertoon, kuten muutaman kerran lähtikin.

A-esteen jälkeen valssi esteillä 9-10 toimi suht ok, mutta paremmin persjättö, sain aloitettua persjätön jo A-esteen ja hyppyesteen puolessa välissä, jolloin koira tiesi että käännytään etukäteen. 11-putkella molemmat tuli jotenkin ohi mun liikkeen mukana, joten piti muistaa jäädä ohjaamaan kunnolla 10-11-väli.

Kepeille vietäessä Halti teki hienosti, mutta keppien jälkeen olevan mustan väliseinän vuoksi, jätti jälleen pari kertaa kesken. Saatiin tehtyä loppuun, kun tuin Haltia vierellä paremmin, ja tehtiinhän toiseenkin suuntaan kepit, jotta saatiin onnistumisia enemmän. Keppejä vahvistetaan vielä nyt keskiviikon omatoimitreeneissä.

Pyry ei taas nähnyt harmaita keppejä harmaalla taustalla, joten oli alussa vähän kysymysmerkkinä, että minne ollaan menossa. Vauhti oli aika keskinkertaista (etenkin kun seinä tuli vastaan keppien päässä), mutta kun palkka lensi eteen tai oli edessä valmiina, niin vauhtia oli taas tosi mageesti. Pitäisi MUISTAA hetsata Pyryä enempi kepeille mentäessä, että saisi sitä vauhtia ilman palkkaakin. Lopun matka kepeiltä 16-esteen takaakiertoon oli "jännittävä". Siis ei meinannut siis ehtiä. Erityisesti kun piti kepeillä varmistaa että ne tulee tehtyä loppuun (kun keppien edessä seinä), niin sai kyllä rivakasti lähteä juoksemaan putken toiseen päähän takaakierron lähettämiseen (onnistui kuitenkin myös irtoaminenkin muutama kerta kepeiltä). Erityisesti Pyry veti sellaisella vauhdilla kepeiltä, että en meinannut ehtiä!!!! Mutta kun itse rohkeasti ja vauhdilla lähtee juoksemaan, niin ehtii.

Hirmupäteviä olivat molemmat koirat. Tänään keskiviikkona treenataan vielä siis Strömforsissa ennen kisoja.

Tammikuun kisat suunnitelmissa:
- 14.1.2017 Sipoo Halti 2lk
 - 21.1.2017 Sipoo (tai Vantaa) Pyry 3 lk
 22.1.2017 Vantaa Halti 2 lk
-        
Nämä siis edellyttää sitä että saan aikaiseksi lähdettyä ekaa kertaa Vantaalle kisaamaan. En tiedä miksi se on niin vaikeeta.

Pitäisi myös oikeasti tehdä treenisuunnitelma joka kuukaudelle, eli mitä pitäisi treenata vähintään/treenikerta/kuukausi ja kisasuunnitelmaan, mikä on tavoitteena missäkin kisassa.

Lisäksi olisi tarkoituksena käyttää koirat hieronnassa, sekä itsekin pitäisi käydä, koska sain joululahjaksi lahjakortin hierontaan. Koska rahanmenoa ei voi estää, niin tilasin Haltillekin Back On Track-loimen oikeaa kokoa autossa odottamista varten, tilasin hirveän kasan eläinaiheisia kirjoja (ja vielä on paljon sellaisia joita haluaisin vielä ostaa) ja pitäisi vielä kissatkin rokottaa.

Tammikuun treenisuunnitelma:
- Pyryn puomin kontaktit
- Haltin takaakierto-persjätöt
- Takaakiertoihin lähettäminen
- Takaaleikkaukset

Tammikuun kisasuunnitelma:
- Pyrylle puomin kontaktit!
- Haltin kanssa tehdään mahdollisuuksien mukaan vähintään yksi takaaleikkaus ja yksi takaakierto-persjättö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti