lauantai 21. tammikuuta 2017

Agitreenit maanantaina

 Maanantain viikkotreeninä tehtiin pätkiä Jari Laitisen 3-luokan radasta, ratapiirroksessa rata näytti aika helpolta, toki ansaesteitä löytyi, ja tiukkoja käännöksiä, joissa ohjaukset täytyi olla ajoissa.Pyryn kanssa ei valssit oikein meinannut toimia. Lopuksi teinkin persjättöinä kaikki valsseja kaivanneet ohjaukset, ja sain ne ajoitettua tosi hyvin, ja Pyry kääntyi tosi tiukasti. Alun käännökseen toimi hyvin se, että lähetin 1-esteeltä 2-esteeltä, ja vastaanotin päällejuoksuna 3-esteen takaa ja siitä putkeen. Pyryllä oli tosi paljon vauhtia, vaikka kepitkin mentiin avokulmasta ja loppui "seinään".

Halti oli viimeisenä, joten meni sen verran kierroksilla ettei pystynyt oikein keskittymään. Alussa tiputteli vähän rimojakin. 2-esteen ohjaus toimi parhaiten/tiukoiten siten, että vastaanotin Haltin valmiiksi selkä esteeseen päin, ja vasemmalla kädellä ohjasin esteelle, ja jatkoin siitä 3-esteelle kääntymättä ollenkaan esteen suuntaan. Toimi hyvin (kerrankin kuuntelin kouluttajaa, joka neuvoi toiselle koirakolle samaa!).

Haltin kanssa olin myöhässä aluksi kaikissa valsseissa, ja se kostautuu Haltin kanssa, koska sen kaarrokset menevät tosi laajoiksi. Lopuksi sain tehtyä koko radan virheettä, ja opin tekemään valssit OIKEASTI oikea-aikaisesti, ja Halti kääntyi tosi tiukasti. 3-4-kohdassa pakkovalssi oli oltava valmis Haltin ollessa esteiden puolessa välissä tulossa, 5-esteen kohdalla valssissa toimi parhaiten se, että hain Haltin tiukasti siivekkeen kohdalta putkeen. Avokepit meni tosi hyvin, vaikka alunperin ajattelin ettei tehdä ollenkaan nyt avokulma/seinään päättyviä keppejä, kun niitä on tehty tosi paljon ja kisoissa Halti alkoi hidastamaan kepeillä. Sain tehtyä keppien jälkeen 9-10-välille tehtyä tosi hyvän ja tiukan persjätön ja 11-esteelle molemmilla koirilla oli paras vaihtoehto vastakäännös, ja siitä ripeä liikkuminen pituuden jälkeisen esteen ohjaamiseen ns. ulkopuolelta. Vastakäännöksellä Pyrylle tuli parempi linja oikeaan suuntaan, ja Halti ei singonnut putkeen. Loppu olikin ihan helppoa rytmittämistä.

Molempien kanssa tein lopuksi vähän puomia, ja Haltille siirrettiin kepit silleen, että saatiin treenattua silleen, että hyppyeste, kepit ja putki oli suorassa linjassa, ja saatiin vähän vauhtia ja vedättämistä.

Tosi kivat treenit, ja tuntui että sain todella paljon vahvistettua itselleni erityisesti valsseja. Niistä jäi tosi hyvä mieli, koska niissä olen aina niin myöhässä. Tässäkin tarvittiin itselle aika monta toistoa, että oikeasti tein ajoissa, ja valssi alkoi ennen kuin Halti edes hyppäsi edellistä estettä ja valssi oli valmis, kun Halti oli hypännyt esteen. Ehkä joskus saan ne valssit heti ekasta kerrasta toimimaan. Sentään valssin paikka alkaa olla kunnossa. Lisäksi olen katsellut vähän enemmän taas "huippujen" kisavideoita, ja pysäytellyt videoita valssien kohtaan.


Pyryn kanssa ei olla nyt viikolla treenattu enempää, vaikka kisat on tänään lauantaina. Toisaalta varmaan ihan hyvä, niin ehkä energiaa olisi enemmän. Pyryn kanssa se ei ole aina niin yksinkertaista. Halti lähtee mukaan niin saa vähän totuttua taas uuteen halliin, eikä tarvitse edes pystyä keskittymään radalla. Saa nähdä kyllä miten menee kun on ollut niin juoksutuoksuista arkea että, pystyykö Pyry keskittymään ollenkaan jos hallissa on yksikin juoksuinen narttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti