perjantai 27. tammikuuta 2017

Pakko aidata tontti..

No huhhuh näiden juoksujen kanssa... Pyry alkoi jo viikko ennen joulua intoilee juoksuista, ja jotenkin arvelin näiden olevan naapurin labbisnartun juoksut. Ihmettelin kyllä kun se tuli vastaan, ja enemmän kiinnosti hajut.. Päälle viikko sitten oli pahin aika, ja Halti karkasi taas tielle juoksutuoksuja haistelemaan, ja molemmat oli ihan kierroksilla. Haltilla oli energiaa kuin pienessä kylässä, etenkin kun sitä ei voinut pitää yhtään vapaana, kun se impulsiivisesti saattoi lähteä täysiä juoksemaan johonkin suuntaan. Yleensä mä huomasin sen vasta siinä vaiheessa kun se oli jo puolessa välissä menossa, kun se muutenkin lähtee juoksentelemaan täysiä ja kakallekin pellolle juoksee aina yhtä täysiä. 

Haltilla myös on meinannut korvat olla vain koristeena, mikä on hirveän yllättävää kun se yleensä kutsuunkin reagoi heti ekalla kerralla. Myöskin on joutunut olemaan tosi tarkkana, kun Haltikin on ollut ihan paineessa ja yrittänyt Pyryn selkään, ja Pyryltä meinaa tulla hammasta, ja itsekin o saanut olla kieltämässä Haltia kun Pyryn komennot ei riitä. 

Joka tapauksessa tiesin, että kun koirat oli ihan villinä vetämässä ja kiihkoamassa ulkona ja sisällä, että juoksut on kohta viikon sisällä loppu. Sitten olikin suht rauhallista pari päivää, vaikka Pyry edelleen haisteli intensiivisesti naapurin kohdalla ja alkoi kohkaamaan kun naapurin narttu tuli vastaan. Ihmettelin naapurillekin, että mitä se vielä intoaa, kun eikö juoksut ole menneet jo ohi (naapurihan ei yleensä huomaa edes koiransa juoksuja, kun se ei jätä mitään jälkiä ikinä).

Noh, keskiviikkona aamulla Halti puri taas flexin narun poikki kiihdyksissään, mutta toki sisälle saatiin flexin päässä hampailla kiinni roikkuen ja vetäen. Töiden jälkeen se ihan yhtäkkiä karkasi naapurin pihalle, onneksi ei ollut ketään ulkona. Siinä sitten sain taas Pyryn kiinni, ennen kuin se tajusi, ja lähdettiin hakemaan Haltia. Vähän myöhemmin töiden jälkeen näin naapurin, joka sanoi että nyt on varmasti alkanut heillä vasta juoksut, että se joulun aikoihin alkanut juoksu oli jonkun toisen. Mun teki mieli luovuttaa. Siis naapurin nartun juoksut oli alkanut samaan aikaan kun toiset juoksut oli pahimmassa vaiheessa, ja nyt on taas juoksut parhaimmillaan, ja saan pitää vielä pari viikkoa noi koirat täysin kytkettyinä. Molemmat meni ihan kierroksilla jo pelkästään siitä että ne näki naapurin naisen (eikä edes koiraa), että halleluja vaan mitä menoa meillä.

Pyry on ollut nyt ihan mahdoton, se vaan vinkuu, ja häiriköi meitä, yrittää syliin, nuolee, yrittää ulos, tuijottaa ja vinkuu ikkunasta ulos katsoen, vikittelee Haltia, että puolestaan Halti saa ärähdellä takaisin, ulkona hirveä veto (mulla on nyttenkin toinen käsi ihan kipeenä), eikä mitään järkeä päässä! Positiivista on, että Halti ei ole niin kierroksilla enää, eikä jumita juurikaan pissoissa, eikä tarvi kokoajan kieltää Pyryn häiriköinnistä.


Suurin ongelma Haltin kanssa on ollut sen aktivoiminen, koska se on mennyt niin kierroksilla, eikä sen ole voinut antaa juosta pihalla purkamassa energiaa, ton karkailun takia ja nyt huomaa taas paljon energiaa sillä on, kun joutuu olemaan kokoajan hihnassa. 

Kun näitä juoksuja ja narttuja muutenkin tuntuu olevan paljon, niin päätin nyt että tänä keväänä saadaan se aita tähän tontin ympärille, että olisi mahdollista pitää vapaana myös juoksuaikaan, mutta myös talviaikaan pimeällä. Otan vaikka lainaa, että saadaan se hoidettua. Toki toivon lottovoittoa ensisijaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti