torstai 18. kesäkuuta 2015

Viikon tokoilut

Tiistai

Tiistaina käytiin Haminassa tokoilemassa kaverin kanssa. Aluksi Haltin kanssa tehtiin lyhyitä seuraamisia, luoksetuloja (heitin palkan taakse) ja jäävien pysäytyksiä ja heitin palkan taakse, mutta oli aika isokivinen kenttä, ja oli hankala Haltin löytää välillä palkan. Palkkana varsinkin kun oli pieniä ruskeita nameja, jotka hävisi helposti näkyvistä. Eli hyvä olisi mätsätä palkka (ehkäpä helposti näkyvät nakinpalat) pohjaan (pienkiteinen hiekka tai nurmikko).

Pyryn kanssa tein häiriköidyn paikkamakuun. Tosin se vieressä treenaava koira ei ollut se pahin häiriö, vaan metelöivä Halti autossa. Aluksi olin näkyvillä, ja sitten päätin mennä puun taakse piiloon, mikä oli virhe, koska lenkeillä välillä tehdään etsintäleikkejä puiden taakse, ja Pyry luuli että nyt leikitäänkin sitä (varsinkin kun unohdin toistaa "paikka"-käskyn siirtyessäni puun taakse), ja lähti tulemaan kohti. Pysähtyi ja meni takaisin maahan kyllä käskystä. Pitää muistaa että piilo on oltava kunnolla peittävä, ettei tule Pyrylle sekaannuksia.

Sitten tehtiinkin lyhyitä seuraamisia, ja luoksetulon pysäytyksiä. Pyry meinasi kerran ravata (johtuikohan kentän laadusta), mutta sitten kun lisäsin kunnolla matkaa, ja Pyry teki luoksetulon 35 metristä, niin tuli kunnolla laukalla, ja pysähtyi hyvin. Kaukokäskyt meni hyvällä rutiinilla. Noutoon en saanut hirveän hyvin hetsattua, mutta tätä pitää tehdä joka päivä (en tehnyt tänäänkään kun sataa ja ei jaksa/kiinnosta/viitsi), jotta Pyrylle tulee oikea asenne taas noutoon. Tarvitsi nimittäin ekalla kerralla hetsauksesta huolimatta kaksi noutokäskyä.

Keskiviikko

Keskiviikkona käytiin treenaamassa porokoiraseurassa, Sophie tuli Porvooseen (Näsin parkkipaikalle) treenaamaan Naalin (1v 4 kk) ja Hiiren (4v 3 kk) kanssa. Porokoiratreeniseura on aina vaikeinta Pyrylle, ja nyt sai aikaiseksi tosi paljon ääntelyä monessa kohtaa (+ Halti metelöi lisäksi autossa). Sain tosin aika hyvin Pyryn unohtamaan sen häiriön liikkeiden ajaksi, ja teki ihan hyvällä asenteella. Varsinkin seuraamiset olivat ihan hyviä, jäävät oli hyviä. Tein muutaman liikkeen palkkaamatta, ja hyvällä sykkeellä teki.

Paikkamakuu oli tosi vaikea, Pyry vinkui jonkin verran, johtuen Haltista ilmeisesti ja Pyry oli aluksi vähän vaikeassa asennossa. Sain loppuun ihan hyvän asennon sille ja rauhallisemman mielentilan, mutta pitäisi kyllä tuota paikkamakuuta treenata enemmän eri porukoissa ja eri paikoissa, mutta ehkä siten, että Halti ei ole autossa aiheuttamassa häiriötä - ainakaan nyt kun on päälle viikko kokeeseen. Seuraavat paikkamakuut pitää saada rauhalliseksi, jotta oikea mielentila jää muistiin.

Haltin ja Naalin kanssa käytiin kävelemässä, ja nehän alkupullistelun jälkeen tulivat hyvin toimeen ja rintarinnan kävelivät yhdessä. Aika kiva. Sitten tehtiin pieniä kontaktitreenejä, mutta ei sen suurempaa, kun oli muutenkin kaikkea jännää ympärillä. Lisäksi käytiin entisessä työpaikassa WSOY-talossa moikkaamassa ihmisiä ja ajeltiin hissillä. Hyvin molemmat kyllä kulkee joka paikassa. Pyry osasi ottaa taas yleisönsä, ja oli jokaisen rapsuteltavana hyvin tyytyväisenä.

Nyt pitäisi OIKEASTI sisällyttää joka päivälle noudon hetsaamista, palkattomuustreenejä, vauhtitreenejä. Katsotaan, mitä saan taas aikaiseksi. Sen tuloksen näkee kyllä sitten kokeessa, miten olen jaksanut treenata....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti