keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Haltin alkeisagility, tokavikakerta

Kohta se loppuu, nimittäin alkeisagility.

Aluksi tehtiin keinua, ja nyt keinun alla oleva pöytä laitettiin paljon kauemmas, joten oli hiukan enemmän pudotusta, hyvin Halti teki ja vauhdilla, vaikka keinu vähän alkoi tärisemään alemmas jäädessään. Kouluttaja palkkasi edestä (koska namit tippuu jos ne jättää keinun päähän - ja Halti lentää perässä).

Tokana tehtiin takaakiertoja kahden esteen kanssa peräkkäin, tässä taas sain harjoitella omaa liikettä. Haltin olen tottunut lähettämään kaukaa, ja nyt kuitenkin piti ohjata lähempää, ja lisäksi muistaa ettei taas peruutella, vaan kuljetaan sivusuuntaan seuraavalle takaakierrolle. Tätä pitäisi itseasiassa treenata itsekseen. Yritin päällejuoksun tapaista, mutta Halti jäi liikaa tuijottamaan mua, ja tiputti aina ekan riman. Pitää siis treenata tätä, eihän Halti vielä osaa näitäkään ohjauksia.

Tehtiin putki-hyppy-rataa, Haltilla rimat 25 cm.Kolmannella esteellä harjoiteltiin valssia. Vähän sai keskittyä ennen 3-estettä ohjaamaan, sillä ekalla kerralla Halti irtosi kiertämään 3-esteen takaa. Sitten kun sain oman linjani kuntoon niin meni oikeasta kohtaa, ja sitten lisäksi harjoiteltiin että sain tiukemman valssin, ettei Halti tee niin pitkää lenkkiä 3-esteen takana.

Haltilla oli kova meno, ja aika paljon komensikin minua. Alussa palkkasin lelulla, mutta kun alkoi etsimään loppupuolella nameja ja selkeästi ei palkkaantunut lelusta enää, niin palkkasin nameilla ja namialustalla. Siitä tuli lisää virtaa.

Tehtiin lisäksi toiseen suuntaan sama rata, oli kyllä kiva. 4-esteellä piti tehdä valssi, mutta multa tuli vastakäännös siinä luonnollisesti, ja Haltillehan se toimi todella hyvin. Kokeilin myös normivalssillakin, ja kääntyy hyvin.  Haltilla on kyllä aika laajat kaaret, mutta se voi olla hyväkin toisenlaisissa radoissa.

Kolmannella kerralla halusin kokeilla samaa rataa kuin ensimmäinen, mutta 3-este takaakierrolla oikeasti.


Tein 3-esteen jälkeen persjätön (Pyryn tyyliin), niin Halti kiersi koko esteen kun jätin sen selän taakse, tehtiin kuitenkin loppuun asti Niin, eihän se osaa vielä. Eli sitten tehtiin uudelleen ja tein valssin 3-esteen jälkeen, niin alkoi toimimaan. Pitää siis viljellä Haltille valsseja ja opettaa persjättöjä ja selkeämmin ottaa persjättöihin Halti mukaan, eikä vaan olettaa että se sieltä tulee kuten Pyry.

Nyt oli joitakin koiria kentän laidoillakin mutta Halti ei onneksi välittänyt ollenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti