maanantai 29. kesäkuuta 2015

Haltin viimeinen alkeisagi

Oli lämmin, ja tehtiin treeniä tosi lyhyissä jaksoissa, mikä oli tosi hyvä Yritin saada Haltia juomaan, mutta aika vähällä vedellä oli. Laitoin makupaloja veteen, niin tyyppi vaan sukelsi ottamaan namit. Vähän viilensin märällä pyyhkeellä. Hyvin Halti jaksoi.

Aluksi tehtiin keinua, ja jonkin verran on jo liikettä alas. No problem. Edelleen kouluttaja palkkaa edestä, koska sitten Halti ei ehdi pomppaamaan minnekään muualle.

Sitten tehtiinkin puomi/putki-erottelua. Ideana oli siis että putkeen ohjataan ja puomille ohjaaja on mahdollisimman vähäeleinen ja liikkuu vaan suoraan puomin suuntaisesti. Hienosti kontaktihakuinen Halti meni molemmin puolin vähäisellä ohjaamisella putkeen.Puomia ei olla tehty paljoa, ja haluaisin tehdä matalaa puomia, jotta saisin Haltille oikeanlaisen suoritustavan ja ajatuksen puomin suorittamiseen. Hirveästi en voi kiirehtiä kun Halti on täyskorkealla puomilla, kun se on sellainen sählä niin se helposti lentää puomilta minne sattuu jos vaikka juoksen puomin vierellä kävelyn sijasta. Viime perjantaina käytiin omatoimitreeneissä, ja lähetin Haltia puomi keskivälin jälkeen kontaktille (itse seisoin pöydällä, mutta ei oikein toiminut hyvin).

Tehtiin kuitenkin kerran puomin ilman putkea alla, ja sitten tehtiin putken kanssa. Aluksi taputin puomin alasmenokontaktia ennen lähettämistä. Halti ei ole vielä tottunut että kuljen kauempana puomista (eikai kun ollaan tehty alle 10 kertaa puomia), ja tuli ohi tai ylösmenokontaktilla tuli alas. Sitten laitoin pari namia puomin ylösmenokontaktille (keskelle ja yläosaan), ja se toimi. Halti oli yläpäässä kun itse ehdin putken ohi ohjaamaan vähän lähemmäs.

Jatkettiin neljän hyppyesteen irtoamisella. Eli itse piti olla keskellä hyppyesteitä ja siitä lähettää, Halti meni hienosti. Tehtiin myös toiseen suuntaan, ja siinä mulla tuli aluksi rintamasuuntavirhe, mutta saatiin sekin toisella kerralla onnistumaan


Lopuksi tehtiinkin sellaista vauhtisuoraa, aluksi putki ja irtoaminen kolmelle hypylle. Laitoin namialustan hyppyjen päähän, ja ekalla kerralla Halti oikaisi hyppyjen ohi namialustalle. Tokalla kerralla tehtiin pelkästään hyppyesteet ilman putkea, ja kun se onnistui niin tehtiin jälleen harjoitus kokonaan ja meni ja irtosi hienosti. On toi kyllä supertyyppi. Energiaa ja tekemisentahtoa pikku porokoirasta löytyy niin paljon, vaikka lämmin päiväkin oli.
Jatketaan todennäköisesti elokuussa vielä Loviisan Seudun Koirien riveissä Haltin kanssa alkeisjatkokurssilla, ja sitten sen jälkeen yritän päästä Agi-Kotkien ryhmään.

Halti pääsee peruutuspaikalle Sami Wessmanin agivalmennukseen 18.7.2015, katsotaan mitä Sami tällä kertaa sanoo Haltista. Pyryn kanssa myös mennään Samin valmennukseen, toivotaan ettei ole hirveän kuuma päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti