sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Perjantai ja lauantai-agit

PERJANTAIN OMATOIMITREENIT

Perjantaina käytiin lyhyesti treenaamassa Loviisan kentällä omatoimitreeneissä. Rata oli seuraavanlainen:


Tarkoitus oli treenata putkelta kepeille vientia kohdassa 3-4, siten että itse olisi pystynyt odottamaan 3-putken aloituskohdassa. Ei ihan onnistunut Pyryn kanssa, vaan se vaati että olin melkein puolessa välissä keppejä että meni oikein.  Harjoitusta, harjoitusta. A-esteen ja putken erotteluakin oli, ja ekalla kerralla meni putkeen, ja tokallakin, ja siinä vaiheessa huomasin, että en ollut sanonut kertaakaan A-käskyä, ja sittenhän Pyry meni täysin oikein kun käskytin. Muuten vaan juostiin. Ei meinannut jaksaa kun oli eka juossut Haltin kanssa.

Ja Haltin kanssa tehtiin ensin irtoamista 1-3-esteillä, ja palkka ja palkkaaja oli 3-putken takana. Lisättiin tähän takaaleikkaus molemmin puolin, eikä mitään ongelmaa. Tässä harjoituksessa oli rimat 25 cm korkeudella. Tokalla treenikerralla tehtiin pidempää rataa, ja rimoja ei ollut ollenkaan. Tehtiin siis esteet 10, 12, 17, 18 ja 19 ja sitten tehtiin samaa toiseen suuntaan. Vähänkö hienosti Halti irtoaa, tarvitsi jäädä 12-esteen lähelle, kun Halti irtosi 18-esteelle tosi hienosti.


SANNA HEINOSEN AGITREENIT LAUANTAINA

Ilmoitin Haltin Sanna Heinosen agivalmennukseen Pyhtäälle (Agi-Kotkien kentälle). Oli ihan hyvä, vaikka tehtiinkin aika vaikeita juttuja jo, mitä ei olla koskaan Haltin kanssa tehty.Aluksi aloitettiin puomin tekemisellä, ja hyvin menee kontaktialueelle "kii"-käskyllä. ja uudestaan ja uudestaan, jos ei ehditä aloittaa mitään uutta. Sitten tehtiin ihan perusohjausta ja valssia esteillä 3-5. Halti irtosi tosi hienosti, ja sain ohjata aika kaukaa. Sanna sanoikin, että Halti tykkää etäisyydestä ja että sitä ohjaa kauempaa. Se ei halua olla ihan minussa kiinni.

Sitten tehtiin 3-8-esteet, takaakierron Haltihan osaa hienosti, ja sain olla jo valmiina 6-esteen luona vastaanottamassa valssaamassa, ja ekaa kertaa ikinä Haltin kanssa tein pyörityksen 7-esteellä ja putkeen. Sain tietty vähän ottaa haltuun Haltia 7-esteellä ettei irronnut putkeen (kerran ehti sinnekin). Tämä meni hienosti. Sitten tehtiinkin 6-11. Unohdin jo 10-esteellä mikä ohjaus siihen tulikaan ja mitä kautta koiran piti mennä, joten hienosti ohjasin Haltin takaa. Ja Haltihan meni hienosti, ei siinä mitään. Tähän jätettiin eka kierros.

Tokalla kierroksella tehtiin sitten vauhdikkaampaa, eli esteet 11-20. Aluksi harjoiteltiin pari kertaa pakkovalssia 16-esteelle, ja sain mentyäkin oikeaa linjaa, eli ihan 16-estettä hipoen suora linja 15-esteeltä 16-esteelle ja heti siivekkeen jälkeen ohjaus. Hyvinhän Halti meni joka kerta, vaikka ohjasin miten. Ekalla kerralla ohjasin siis liian kaukaa, mutta sitten parani. Sitten kun tehtiinkin 11-20-esteet, niin taisin tehdäkin ns. persjätöllä tuon 16-esteen ohjauksen. Hyvinhän se silleenkin meni. Halti irtosi hyvin putkeen, ja kouluttaja sanoikin, että Haltilla on todella hyvä sivuttaisirtoaminen, että sitä en saa tyriä.

Tehtiin vielä lopuksi takaaleikkausta 20-esteelle, ja hyvin meni, paitsi ehkä etenin aina liian pitkälle kun lähdin juoksemaan putkelta.

Kouluttajan kommentit Haltista on, että se on kivan avoin ja iloinen, ja se tykkää vauhdista, ja sen kanssa pitää sitten tehdä nopeammin eikä jäädä odottelemaan. Että kuulemma huomaa, että kun joudun Pyryn kanssa aina välillä odottelemaan, että se näkyy vielä Haltin kanssa, että mä odottelen, vaikka pitäisi mennä jo. Ja tietty sanoi siitä, että Halti haluaa tehdä töitä kauempaa, eikä ihan lähellä mua. Halti teki kaikki radat 15 cm-rimoilla, koska kouluttajan mukaan se tuo sitä motivaatiota ja estehakuisuutta, kun on jotain mitä hypätä.

Ja vielä sen verran neuvoa sain, että jos käytän namialustaa, niin pitää aina jatkaa heti namialustan jälkeen ohjausta (ja jättää siis vaan yksi helposti syötävä nami siihen), että se tekeminen ei aina lopu namialustaan. Lisäksi jos Halti karkaa kontaktiesteelle, niin pitäisi aina silti vaatia se kontaktinotto kun se tulee kontaktiesteeltä pois, mutta jättää palkkaaminen silloin vain sosiaaliseen palkkaukseen (hyvä, jes) mutta ei palkata ruoalla silloin.

Hyvä fiilis jäi, pitää uskaltaa taas uudestaankin pennun kanssa valmennukseen, paljon päästiin tekemään, vaikka välillä vähän tuntui että aika paljon pyöritystä jouduttiin heti tekemään, vaikka ei se Haltilla missään tuntunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti