tiistai 31. toukokuuta 2016

sunnuntain Wessmanin agilityvalmennus


Aluperin ajattelin ottaa vain Haltin valmennukseen, mutta onneksi otin myös Pyryn. Halti meinaan väsähti ekaa kertaa treeneissä. Lämpöä oli vajaa 20 astetta, mutta itse ainakin olin ihan hikinen treenin jälkeen.

Tehtiin sellaista helpompaa rataa, tosin oli sekin tarpeeksi kiemurainen ja tekniikkaa vaativa.


Halti meni alussa tosi hyvin, ja kääntyi hyvällä vekkauksella 6-putkeen A-esteen sijaan. A-estettä ei menty, ja jatkettiin sen jälkeen treeniä ja koska 9-15-kohdat meni tosi helposti, niin jäätiin treenaamaan keppejä. Treenattiin siis lähetystä siten, että en vaihtanut puolta keppien puolelle, vaan ohjasin takaakierron 16-esteen oikealta puolelta, ja sieltä piti sitten päästää kepeille. Pari kertaa tein lähempää ohjauksen, ja sitten kauempaa kouluttajan pyynnöstä, mutta kauempaa Halti ei hakenut keppejä, niin kuin ajattelinkin. Mutta nyt tietää mitä voi treenata kepeilläkin. Muutenkin nyt pitäisi treenata eri lähetyskulmia kepeille, kun Halti tekee aika varmasti suorat kepit, eikä jätä enää vikaa väliä väliin kun turhautuu. Tää keppien toistaminen monta kertaa väsytti Haltin aika hyvin, ja seuraava puomi meni ravatessa (aika harvinaista Haltille). 

Tehtiin loppurata, mutta meni ekaa kertaa aika hitaasti. Lopulta tehtiin lopuksi pari hyppyä, puomin alla oleva putki ja siitä Halti pääsi keinulle (esteet 1-23-20-keinu). Oikein hieno lopetus, keinun Halti aina jaksaa tehdä vauhdilla ja sopivasti sai palkaksi keinun suorituksen, kun joutui hetken miettimään puomin ja putken välillä, että meniskö sittenkin puomille, mutta valitsi putken. Kouluttaja sanoikin, että Haltilla on vauhtia, mutta ei sen kanssa kannata tehdä kuin 5 minuuttia kerrallaan, jotta ei tule liikaa ja se väsy. Ja nyt tosiaan oli lämmintä ja tehtiin pitkä treeni ja paljon toistoja, joten eiköhän porokoira kuin porokoira tuollaiseen väsy, normaalisti en tuollaisia treenejä tee kentällä.

Pyryn kanssa tehtiin samaa rataa, ja alku meni A-esteen jälkeiselle putkelle tosi vauhdikkaasti, mutta sitten loppui into, ja kun huomasin 10-putken jälkeen että alkoi hidastaa, niin seuraavalla putkella 14 jälkeen palkkasin. Keppejä treenattiin siten, että lähetin törkkäisyllä sisäpuolelta, ja todettiin edelleen että toi vaan on vaikea Pyrylle (hidas), kun joutuu tulemaan avokulmasta kepeille, ja kepeiltä jatketaan aivan toiseen suuntaan kuin eteenpäin, ja kun ei saa ennen keppejä vauhtia kepeille eikä sen jälkeen, niin se hidastaa armottomasti. Loppurata oli myös aika hidas, mutta niimpä ne kesällä tuppaa olemaan keskellä päivää treenatessa.

Tästä taas vahvistui ajatus, että Haltin kanssa tehdään nyt helpompia ja juostavampia ratoja, ja 1-2-luokan tasoisia mieluiten ja Pyryn kanssa ei päivisin treenata, ainoastaan iltaisin nyt kesällä.  Heinä- ja elokuun Wessmanin treenit jää välistä, kun elokuussa samaan aikaan on Sysiväikeen lammaspaimennusta ja heinäkuussakin olisi valmennuspäivänä muuta menoa. Sitten sopivasti onkin jo syyskuu, ja vähän viileämpää toivon mukaan. Nyt kesäkuussa Halti pääsee vielä Mannerin valmennukseen.

Meiltä jäi maanantain viikkotreenit välistä, koska ainakin Loviisassa oli seiskan aikaan vielä 25 astetta lämmintä, eikä porokoiria kannata noissa lämpötiloissa väsyttää.

Kova hinku olisi Haltin kanssa epiksiin, mutta tarvis vielä vähän enemmän treenata ehkä 55 cm rimoja, kunhan tässä pääsee reenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti