tiistai 10. toukokuuta 2016

Mannerin agivalmennus Haltin kanssa

Lämmin päivä, 24 astetta lämmintä, ja tokat ulkotreenit Haltin kanssa. Yllättävän hyvin kuitenkin meni, eikä Haltissa näkynyt mitään merkkejä väsymisestä missään vaiheessa. Oli tietty haastavaa, että Haltin kanssa kolme viimeistä treeniä ei ole ollut ollenkaan kontaktiesteitä, koska nyt Halti oli sitten joka välissä kontaktiesteillä..


Oli  vähän haastava rata mulle ja Haltille. Pyryn kanssa olis mennyt varmaan ihan jees, mutta kuulemma oon Pyryn kanssa päässyt vähän liian helpolla, ja pitää opetella nyt ohjaamaan vähän eri tavalla Haltia, koska mä en vaan ehdi joka paikkaan samoilla ohjauksilla kuin mitä käytän Pyryn kanssa.

Noniin 4-5 esteiden välissä aluksi piti tehdä sokkarit, mutta ei onnistunut, Halti syöksyi eka keinulle ja sitten seuraavat kerrat putkeen. Sitten harjoiteltiin valssia, ja kun saatiin se mulla toimimaan oikealla linjalla, Halti edelleen syöksyi putkeen... Mutta saatiin se jotenkuten toimimaan, ja kepit meni hyvin pari kertaa, ja yhden kerran meni väärältä puolelta pujottelulle ja toisella kerralla jätti viimeisen väliin kun käännyin katsomaan Haltia.

Tokalla kierroksella jatkettiin A-esteen jälkeen. Aluksi valssi oli vähän myöhässä 12-esteelle, ja Halti meinasi yrittää keinulle. Sitten saatiin se toimimaan, ja aika hyvin 11-15. Valssi 12-esteelle,13-esteelle takaakiertoon, päällejuoksu/sokkari 13-esteen jälkeen, ja saksalainen 14-esteellä.

Haltille oli kontaktihakuisena koirana erityisen vaikea leieröinti putken 15-jälkeen, koska se hakeutui mielellään kontaktille. Saatiin aluksi etupalkkaamalla valmiilla palkalla jatkamaan okserille eteenpäin, ja sitten palkka lensi eteen.

17-esteellekin ekaksi ohjasin huonosti ja käänsin jo selkää Haltille, niin se tuli 17-esteestä ohi. Piti olla kunnon lähetys vähän kauempaa, ja ihan perusohjaus vastakädellä vähän, niin Halti tuli tosi siististi 18-esteen ja takaakierto-valssi meni tosi pätevästi. Lopussa tuli välistävedossa 23-24-esteillä vähän ongelmaa, koska en vieläkään osaa välistävetoa. Saatiin ihan toimimaan kääntymällä, mutta ajatuksena vähän oli, että pitäisi harjoitella myös pienemmällä ohjauksella. Keinun Halti teki hienosti.

Nina sanoi että Halti on ihan hauska koira, ja hyvin se jaksaa toistoja, eikä näytä yhtään väsyvän. Ja että se on reilusti nopeampi kuin Pyry ja siitä tulee vielä todennäköisesti nopeampi iän myötä, että mun pitää nyt miettiä ohjausvalintoja, harjoitella ohjaamaan tarkemmin, käyttää enemmän valsseja joilla Halti kääntyy helpommin jne. Eli paljon on treenattavaa.. Kyllä mä yleensä ohjaankin Haltia vähän eri tavalla, mutta jotenkin nyt ei ihan mennyt miten suunnitteli. Kontaktit on pop tällä hetkellä, ja kuulemma pitää vähän seurata ettei se ala menee kontakteille ihan holtittomasti. Mutta uskon että Halti oli niin innostunut kontakteista, kun ei ole vähään aikaan niitä ollut treeneissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti