keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Hieronta perjantaina

Halti oli uusintahieronnassa perjantaina, viimeeksi oli hierottavana kuukausi sitten. Silloin oli selkä huolella jumissa. Nyt Halti jännitti jostain syystä tosi paljon, eikä millään meinannut rauhoittua makaamaan. Olin miettinyt sitä, että meneekö Halti jännityksestä jumiin.

Aluksi hieroja oli sitä mieltä, että sen huomaa kyllä jos koira jännittää lihakset tai onko se kunnolla oikeasti jumissa. Mutta silti kuulemma pientä ristiriitaa oli siinä, että Haltin selkänahka oli aivan löysä/rento, kun lihakset oli ihan kovat. Se viittaisi siihen, että Halti jännittäisi enemmän kuin olisi jumissa, koska oikeasti jumissa myös nahka olisi kireä. Takajalat oli kuulemma myös kovat, kuin olisi jännitettyä lihasta yrittänyt hoitaa (jota se varmasti olikin). Pari ongelmakohtaa löytyi ja niitä saatiin hoidettua. Myöskin Haltin häntä on ilmeisesti saanut jossain välissä osumaa, kun siinä oli sellainen kova kohta, mitä ei luonnostaan koirilla ole. Eli ehkäpä se on ihan oikeutetusti ollut tarkka hännästään. Tämä oli eka kerta kun Haltin häntä käsiteltiin. Ainoa mitä keksin hännän osalta, on se että Pyry on välillä "pysäyttänyt" Haltin hännästä.

Mun pitää nyt ilmeisesti itse yrittää oppia tuntemaan Halti omalla käsittelyllä, koska se on jumissa ja koska ei, koska hieronnassa se vielä jännittää niin paljon, että siitä ei voi tietää kunnolla. Haltin lihakset on kuitenkin hyvässä kunnossa ja sillä ei hierojan mukaan ole yhtään liikaa massaa.



Huomenna mennään Haltin kanssa luustokuvauksiin Porvooseen Aveciin. Katselin noita joukkotarkkeja, mutta ne oli aika kalliita, ja vähän pidemmällä. Lisäksi siinä on aika hälinä, ja kiire hoitajilla saada koiria pois edellisten tieltä, että heräävälle jännittävälle koiralle, kuten Haltille, se voi olla huonompi vaihtoehto. Joten mennään erikseen Aveciin, missä toivon mukaan vähän enempi rauhassa ilman hälinää Halti saa heräillä ennen kuin laitetaan autoon. Uskon kyllä että Halti herää aika paljon nopeammin kuin Pyry, joka nukkuu aina iltaan asti kunnes krapula on kokonaan pois.

Haltilta otetaan virallisina ainakin lonkat ja kyynärät ja selästä LTV (välimuotoinen lanne-ristinikama) ja VA (nikamaepämuodostumat) ja todennäköisesti vielä olat. Ja hierojan suosituksesta katsotaan eturauhanen, kun Halti vaikutti olevan takaa aika jäykkä. Pitää ehkä kysyä myös siitä hännästä että tunnustelevat senkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti