maanantai 2. toukokuuta 2016

Agiepikset

Tänään käytiin molempien koirien kanssa viikkotreenien sijasta agiepiksissä Haminassa. Päätin ottaa Pyrynkin "treenaamaan" hyppyradalle, vaikka 16 asteen lämpötila ei houkutellut sen kanssa kisaamaan.

No, lämpö olikin pienin ongelmista, koska Pyry koko lämmittelylenkinkin jäljesti jotain ihanan tuoksuista narttua, ja makasi taas kirjaimellisesti pissojen päällä. En edes tajunnut, kuinka pahasti se oli muissa maailmoissa, kuin vasta kun tultiin radan läheisyyteen kentälle, jossa se uppoutui ihan täysin etsimään hajuja, enkä saanut siihen mitään yhteyttä ennen rataa (ja oltiin vielä ekoja makseissa). Siinähän sitten mentiin. En saanut Pyryä haukkumaan ennen rataa niin kuin normaalisti enkä meinannut saada sen päätä edes maasta irti ennen kuin piti jättää koira. Että joo.. osa radasta oli ihan haaveilemista Pyryn puolelta, koska kyllähän siinä samalla hölkätessä ehtii jäljestämään narttuja. Onneksi loppua kohti vähän heräsi koomasta, ja tuli mun kanssa loppuradan. Ja radan jälkeen se taas uppoutui täysin hajujen maailmaan. Että tällänen kolmosluokkalainen mulla..

Tässä vielä video Pyryn saavutuksista:


Onneksi Haltin kanssa meni paremmin. Haltille nää oli ekat ulkoepikset, ja samalla ekat ulkotreenit tänä keväänä, ja olihan se aika paha laittaa ekoiksi treeneiksi epikset, missä vieras paikka ja paljon vieraita koiria ja hälinää (varsinkin kun koko talvi on ollut hiljaisessa hallissa treenit, jossa ei ole ollut samaan aikaan muita koiria edes). Oli se vähän taas menossa joka suuntaan odotellessa, mutta aika hyvin keskittyi minuun jos temputin Haltia. Vähän Halti haisteli niitä samoja kohtia kuin Pyry, mutta ei välittänyt sen enempää.

Haltin kanssa saatiin nollarata hyppyradalla, ja tehtiin sama rata kaksi kertaa. Saatiin vähän armoa, ja Halti sai hypätä 45 cm rimoja nuorena möllikoirana toisen koiran kanssa, muuten olisinkin ottanut sen medi-luokkaan ulkopuolisena. Halti otti mun mielestä häiriötä, eikä ihan tosissaan mennyt, mutta olihan se jännä tilanne ja hyvin sillä kuitenkin pysyi pakka kasassa. Hieno Halti, ja saatiin vielä 3. sija! Tästä jatketaan, ja saadaan varmasti Haltillekin kokemusta ulkokisoista ja häiriöistä nyt tälleen kesällä.


2 kommenttia:

  1. Wau! Töppöstä vaan toisen eteen enemmän Haltin kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Tokalla yrittämällä uskalsin juostakin vähän rohkeammin, mutta kamerasta loppui akku, niin ei saatu videolle. Varmaan silläkin että juoksen rohkeammin, olisi vaikutusta siihen ettei Halti ota niin paljon häiriötä. Sen huomaa pienesti että se ei ihan keskittynyt, mutta vaatii varmasti ihan totutteluakin kisatilanteisiin (ja ulkotreeneihin). Tekis hirveästi mieli päästä jo noille agiradoille, mutta A-estettä ei olla tehty niin paljoa ja Halti ei ole hypännyt vielä 55 cm rimoja paljoa kun rimat meinaa kaikissa epiksissä olla siinä 55 cm:ssä makseissa. Medirimat meinaa taas olla ehkä liian matalia.

    VastaaPoista