maanantai 2. toukokuuta 2016

Sannan agikoulutus

Käytiin Sanna Heinosen agilitykoulutuksessa Haltin kanssa. No on meillä ollutkin pari viikkoa taukoa, mitä nyt tossa omalla pihalla ollaan puuhailtu.

Sen verran voin sanoa, että Haltihan osaa jo suorat kepit! Ei se paljoa treeniä tai toistoja kyllä kujakepeillä tarvinut. Vähän tarvitsee vielä varmistusta, ja että pysyn vähintään parin metrin päässä kepeistä, enkä yritä mennä lähelle säheltää.

Rata vaikutti haastavalta aluksi, mutta Haltin kanssa yllättävän helppo. Haltin kanssa meno oli kyllä vähän sellaista pikkusievää ja kilttiä, vaikka ihan hyvää vauhtia se menikin. Aika paljon tossa piti kulkea ohjaajan kanssa, eikä päässyt hirveästi rallattelemaan.

Muutama ohjausvalinta

  • 3-putkeen ohjasin ihan vaan rytmittämällä (eipä tosiaan mennyt väärään putkeen) ja putken jälkeen piti varmistaa että Halti kääntyi tiukasti
  • 5-6-esteiden väliin valssi
  • 9-esteellä vastakäännös, jotta kääntyi tarpeeksi tiukasti (vähän liikaa varmistelin ja jäin odottamaan että Halti menee), ihan varmasti en enää muista oliko 10-este takaa vai edestä
  • 10-11- välille sokkari (toimi tosi hyvin) 
  • 12-putken jälkeen piti hetki odottaa ja ohjata 13-esteelle, ja sitten sai liikkua 14-esteelle valssiin
  • 17-esteelle tein saksalaisen ja toimi tosi hyvin, vaikka oli tosi tiukka käännös putkelle
  • 19-esteelle putkesta Halti käänty tosi hienosti, vaikka en mitään putkijarruja tehnytkään, ja valssilla 20-esteelle
Tein jopa kerran (kun en varmistellut turhaan) tosi hienosti 1-20 esteet ihan tosta vaan Haltin kanssa. Ja näytti kuulemma tosi helpolta.

Erikseen kokeilin piruuttani osaisiko Halti tehdä suoria keppejä hallissa, ja osasihan se. Pari kertaa meni vähän pieleen, mutta sitten kun osasin pysyä tarpeeksi etäällä ja en kääntänyt katsetta Haltiin ja vaan katsoi eteenpäin, niin Halti meni tosi hienosti. Sen tarvii vaan saada keskittyä.

Päästiin pitkästä aikaa lopuksi tekemään myös A-estettä kehikolla ja keinua (noh, keinua Halti kävi jo aiemmin tekemässä itsekseen moneen otteeseen). Halti kyllä tykkää niin noista kontaktiesteistä.

Seuraavaksi pitäisi kyllä tehdä vähän sytyttelyä ja hetsausta enemmän ja paljon lyhyempiä ja helpompia ratapätkiä, meinaa homma mennä vähän "pikkunätiksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti