maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viikkopostaus; agitreenejä, jäljestystä, agikisoja

Tänään ei käyty agitreeneissä kun treffattiin porokoirakaveri Jästi ja käytiin yhdessä pitkästä aikaan lenkillä. Halti on niin kiltti kun ei se ota itseensä kun Jästi välillä ärähtelee, eikä Halti vastaakaan. Pyrylläkään ei ollut tarvetta puolustaa Haltia, vaan se vaan tykkää niin paljon Jästistä (varsinkin kun se on leikattu).

Viime viikon puuhat on tässä.

MAANANTAI

Maanantain treeneissä meillä oli teemana muistipeli ja tiukat käännökset.

Aluksi tehtiin siis sellainen muistipeli, että piti etukäteen muistaa 5-esteen numerot, ja sitten saatiin paperilapulla missä järjestyksessä ne pitäisi suorittaa (esteet sai suorittaa ihan mistä suunnasta tahansa, putki myös molemmista päistä), ja selkä esteisiin päin sai noin minuutin ajan yrittää painaa mieleen suoritusjärjestys, ja sitten lähteä suorittamaan. 
Tein tämän treenin vain Haltin kanssa, koska Pyrylle ei tee juuri ennen kisoja lähteä sekoilemaan treeneihin. Yllättävän hyvin muistin radan, ja pystyin suunnittelemaan ohjaukset, vaikka en ihan varma ollut esteiden läheisyydestä. Olisi ollut reilusti vaikeampaa jos olisi pitänyt muistaa ääneen luetellut numerot.

Toisena treeninä oli kääntymistreeni, eli lähinnä valsseilla/rytmityksellä käänsin koiraa. Tässä oli molemmat koirat, ja Pyrylläkin oli hyvä vauhti. Kun rytmi toimi, niin käännöksetkin oli tiukempia, Haltilla tuppasi olemaan vähän laajemmat kaaret. 3-esteelle taisin molempien kanssa tehdä vastakäännöksen, niin sain käännettyä parhaiten. Aivan tarpeellinen treeni.


Lopuksi molempien kanssa tein kontaktitreeniä. Aluksi Pyryn kanssa, ja ei millään "osu" kontaktille, eli hyppää hyvin opetetusti sen kontaktin yli. Miten se onnistuukin niin hyvin opettaa koira tekemään jotain aivan päinvastaista kuin haluaa sen tekevän. Lopulta käytin vanhaa "pinta"-käskyä, ja ottihan se Pyry kontaktin sillä käskyllä, ja ihan laukkasi puomin. Päätin siis että en jaksa piinata itseäni Pyryn kanssa puomin juoksareilla, vaan vahvistetaan vanhaa opittua. A-esteelle tehdään vielä sitä juoksaritreeniä.

Haltin kanssa myös tehtiin samaa treeniä, Halti sai vain tehdä myös molemmista suunnista puomi-hyppy-putki-yhdistelmää, ja rima hypylle jätettiin 55 cm, ja nätisti se kyllä sen hyppäsi (vaikka selkä olikin jumissa tälleen jälkeen päin ajatellen).
Tiistaina kävin katsomassa lomailuni kunniaksi 2-luokan agilitykisoja, ja keskiviikkona käytiin siellä hierojalla. Halti varsinkin on ollut vähän lepotauolla loppuviikon.

TORSTAI

Torstaina käytiin Pyryn kanssa etsijäkoiratreeneissä, metsätreeneissä Kotkassa. Oli vähän pidempi jälki, hiekkatietä, ja sitten käännyttiin ylös metsän kautta hiekkakuopalle, ja Pyry jäljesti niin tarkasti ja tarmokkaasti kuin vain pystyi. Oli jäljen päällä varmaan täysin 100 %, kun ei edes tuullut. Ja näkeehän sen Pyryn työskentelystä milloin se on tiukasti jäljellä. Oli muuten mieluinen jälki, kun oli aivan ihana leikattu urosmäykky etsittävä, Pyryn mielestä se oli aivan ihana..

PERJANTAI

Agikisat Kotkassa. Eka hyppyrata HYL, ja toka agirata yliaikanolla. Vähän oli hitaanlaista, mutta oli radoissa sellaista pyöritystä, että ei Pyry oikein päässyt kiihdyttämään paljoa missään tarpeeksi. Ja putket hidastaa sitä. Tosin olisi varmasti ehditty aikaankin, jos Pyry ei olisi jäänyt ihmettelemään keinulle useammaksi sekunniksi, ja kepit olisi olleet nopeammat. Mutta Pyry on Pyry, eikä sitä millään ihmeellä tehdä nopeammaksi kuin mitä se sillä hetkellä on.

Agilityradalla Pyry EI OTTANUT kontaktia "Pinta"-käskyllä, ei ainakaan silleen kuin olisi pitänyt, mutta käsi ei heilahtanut, joten kai se sille kontaktille jollain tavalla osui.

Tuomarina Pertti Siimes, rimat 60 cm, 3 lk.

Hyppyrata (HYL):


Hyppyradalla jo 4-esteellä meni pieleen, en tehnyt valssia tarpeeksi jyrkästi ja ohjaus ei mennyt 4-esteen suuntaan, joten taisikohan tulla kielto. Muurin (12) jälkeiseen sokkariin ehdin hyvin, mutta sitten ohjaus kämmäsi ja Pyry tuli väärältä puolelta 14-esteen. Ja vielä kun vähän pelkäsin että Pyry hyppää suoraan 17-esteeltä renkaalle, niin senhän se tekikin. Enkä mä oikeasti tehnyt rytmitystä ja vekkausta ennen 17-estettä niin kuin olin suunnitellut, niin sinnehän se meni. Ja loppuesteetkin taisi mennä ohi kun vähän luovutin.

Agirata (tulos +3,77, etenemä 3,45m/s):


5-esteelle tein päällejuoksun, keinu oli tosi hidas verrattuna siihen, miten se normaalisti menee keinun. Tais taas totutella kun oli eri painoituksella keinu kuin mitä ollaan käytetty. Puomin laukkasi jopa, ja EI ottanut sitä puomia "pinta"-käskyllä kunnolla, vaikka ei tuomarilta käsi noussut, eli ei tullut virhettä. Oikeasti paras ja vauhdikkain kohta oli meidän radasta loppu, eli 18-20, jossa Pyry oikeasti teki 18-esteellä tosi tiukan pyörähdyksen, ja lähti hyvällä vauhdilla maaliin.

Osaltansa johtui rataprofiileista, että Pyry ei saanut vauhtia alle, voi olla että oikeasti eri rataprofiililla se olisi voinut olla vauhdikkaampi. Ainakin halliin Pyry meni innolla ja sillä oli hirveän kivaa ja se on tärkeintä.

Vähän tuntuu että nyt ne ilmat lämpenee, eikä ainakaan vapun Sipoon kisoihin ilmoittauduttu, kun sääennuste ennustaa 14 astetta lämmintä, ja ei ole tietoa kuinka lämmin se halli tulee olemaan. Käydään Pyryn kanssa epiksissä ja treenaillaan hiljakseen taas osa-alueita kuntoon ja keskitytään kesällä enempi etsijäkoiratreeneihin.

Haltin kanssa pitäisi yrittää saada kesän aikana maltilla esteosaaminen kuntoon, lelupalkkaus toimimaan joka paikassa ja pidetään hyvä draivi. Halti todennäköisesti tuuraa Pyryä Wessmaninkin valmennuksissa kesän ajan, ellei viileitä ilmoja satu kohdille.

Itse olin lomalla viime viikon, joten koirien ja kissojen kanssa pidettiin ihania vapaa-aamuja, käytiin pitkillä lenkeillä ja koirat sai juosta pihalla. Käytiin samoilemassa lähimetsissäkin. Kaikenlaisia temppujakin ollaan harjoiteltu ajan kuluksi. Ostin uudet juoksukengät (ja myös goretex-kengät metsäilyä varten), ja vähän olen harjoitellut hölkkäämistäkin koirien kanssa, jotta saisin varsinkin Haltin ravaamaan paremmin (se tuppaa vähän enempi peitsaamaan ja sekin voi aiheuttaa niitä jumeja selkään). Kuviakin otin kännykällä, vielä kun saisin ne tähän blogiinkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti