keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Etsijäkoiratreenit

Vähän on ryhdistäydytty etsijäkoiratreeneissä, ja oltiin treeneissä Karhulassa viime viikolla ja tällä viikolla tänään keskiviikkona Heinlahdessa.

Karhulan treeni oli Pyrylle liian vaikea. Olin pyytänyt helpon ja motivoivan jäljen, mutta lähtöpaikka (Lidlin vieressä) oli liian haastava Pyrylle ja ympäristö muutenkin liian vilkas. Jäljellä oli kolme kulmaa, ekan kulman Pyry lähti hienosti tekemään, mutta sitten kulman takaa tulikin mies joka pelästyi Pyryä aika paljon, joten Pyry vähän hämmentyi tästä, ja ei suostunut jatkamaan. Se käänsi selkänsä mulle ja istui ja mölisi. Saatiin sitten Pyry jatkamaan lopulta, ja sitten seuraavassa kulmassa (piti mennä tien yli) Pyry tuli seisomaan mun eteen, että nyt on kulma. Tähän annoin luvan, että mennään ja sitten vähän ajan kuluttua löytyikin koira (leikattu uros). Alussa Pyry ei oikein halunnut lähteä etsimään ja eka kulma oli haasteellinen, se tosin olisi mennyt paremmin jos se mies ei olisi tullut vastaan. Ekan kulman jälkeen Pyry kyllä näytti oikeasti jäljestävän kunnolla, ja ehkä se alkaa hiffaamaan että kaupungissakin voi jäljestää.

Heinlahdessa tehtiin sitten ihan vaan metsätreeni (vilkas metsäpalsta), ja Pyry sai etsiä leikkaamattoman uroshuskyn. Tää oli tosi hyvä treeni. Pyry meinasi lähteä jäljestämään jo ennen hajun antoa, ja lukuunottamatta alun pientä jumitusta jossain narttuhajuissa, niin Pyry lähti tosi hyvin jäljelle. Paljon se ruopi matkalla, ehkä johtuen siitä että etsittiin urosta. Lopussa jäljen seuraaja oli sitä mieltä että oltiin menty ohi, mutta Pyry näytti niin tiukasti että koira on edessä päin (vinkui), että oli pakko varmistaa minne maali oli mennyt, ja siellähän se oli mihin Pyry näytti. Pyry ei vaan antanut periksi, onneksi. Tosi hyvin ilmaisi, ja tosi hyvä ilme jäljestämisessä. Toi jäljestäminen pitää saada vaan vielä taajama-jälkiin.

Nyt on vähän muotoutumassa treenisuunnitelma Pyrylle. Taajamat on vaikeita Pyrylle, koska se on joutunut muutenkin olemaan tiukassa kontrollissa kävelyteillä ja muualla ja se joutuu muutenkin kysymään ennen kuin saa vaihtaa puolta kävelytiellä (johtuen siitä että on muutaman kerran meinannut jäädä pyöräilijän alle kun vaan menee hajun perässä). Taajamassa jäljestämässä Pyry ei ehkä ole aivan varma mitä saa tehdä, ja kysyy varsinkin kulmissa, että saako nyt varmasti mennä, varsinkin jos kaupungissa ollaan. Olen päätynyt siihen, että parempi antaa mahdollisimman nopeasti lupa, jotta Pyry oppii jatkamaan nopeasti jäljestämistä.

Lisäksi seuraavaksi pitää taajamassakin tehdä treenit siten, että aloituspaikka ja jäljestämisaluekin on rauhallinen, ja mielellään kulmat on myös rauhallisia (ja ehkä hiekalla), jotta saadaan se varmuus Pyrylle, mikä sillä on metsäjäljellä.

Olimpa tänään maalissa tällaisen ihanan huskyn kanssa. Voi että miten se voikin olla aivan ihana..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti