torstai 14. huhtikuuta 2016

Maanantain agitreenit

Nyt päästiin taas normitreeneihin, ja oli kivaa. Viime maanantaina jätettiin välistä, kun joku oli syönyt puoli pakettia dominoita (Haltin möllivoitot) päivän aikana. Ja olihan ne edellisenä viikonloppuna molemmat päässeet tekemään rataa.



Helpompi rata:


Vaikeampi rata:



Teemana taisi olla irtoaminen ja vauhti, eli tehtiin paljon suoraa. Se oli tosi hyvä tähän väliin. Kokeneimmille koirille oli vähän mutkikkaampi rata, mutta siitä ei tullut Pyryn kanssa mitään. Se varasti aina liian aikaiseen lähdöstä (saa toki varastaa kunhan saan vähän etumatkaa), meni keppien ohi, ja useimmiten renkaalle, ohi esteiden yms. sinkosi putkiin. Varmaan oma ohjaus sukkasi kun en jaksanut keskittyä. Joten lopulta tehtiin se helpompi rata, ja se sujui tosi vauhdikkaasti varsinkin kun palkka odotti lopussa. Sitten tehtiinkin erikseen puomin kontaktitreeniä kehikolla, jota pitäisi nyt oikeasti alkaa tehdä useamman kerran viikossa, että saadaan tuloksia. Tosin nyt se otti kontaktin joka ikinen kerta kehikolla tai ilman, ja ihan laukkavauhdissakin, ryökäle..

Haltin kanssa pitäisi harjoitella lähdössä odottamista, ei olla tehty odotustreenejä paljoa mitään. Pari kertaa varasti, mutta toisaalta jos ei olla treenattu, niin miten se osaisikaan, vaikka kuinka kiltti koira on. Tehtiin Haltin kanssa se helpompi rata myös. Vauhtia sillä oli kun sai tulla vasta toka viimeisenä, ja parit rimatkin tuli hyppyjen mukana. Rimat oli 45-50 cm. Tehtiin aluksi rengasta muistutukseksi, ja sitten koko rata kerralla. Hyvin sen kanssa ehtii kun se irtoaa niin hyvin, niin ehdin aina edetä oikeaan paikkaan. Puomin kontaktit se otti joka kerta aika kovasta vauhdista tosi hyvin.

Eniten töitä tehtiin 4-esteen jälkeen kun piti tehdä sokkari tai valssi. Mulle suositeltiin sokkaria molempien koirien kanssa, sen takia että en itse töksähtele ohjauksessa silloin. Ja toimihan se. Haltin kanssa piti harjoitella, nimittäin jos aloitin sokkarin liian aikaiseen, niin se tuli esteen ohi. Kun vaan muistin merkata hyppyesteen ennen sokkarin tekoa, niin hyvin se sen otti ja tuli sokkariin ihan pätevästi.

6-esteellä piti olla valmiuksissa ja muistaa ottaa kontakti koiraan, ettei tule liian pitkää kaarrosta kun tulee putkesta. Kerran Halti taisi tulla 7-esteen ohi, kun olin liian hätäinen (piti pystyä irroituksen jälkeen etenemään putken toiseen päähän ajoissa), mutta muuten meni pätevästi. Hyvin onnistui myös suoran putken jälkeen lähetys hyppyesteelle, on se ihanan irtoavainen.

Tässä viikolla olen laittanut kotipihalle kujakeppien lisäksi pari hyppyestettä ja renkaan. Ollaan Haltin kanssa kujien lisäksi nyt treenattu myös maksikorkuisia hyppyjä. Halti kun tarjoaa mielellään noita hyppyjä, niin hyppykaari tuntuu olevan tosi lyhyt, ja kun Halti on pieni koira, niin alkoi tuntumaan, että maksihypyt on aivan liikaa Haltille. Sitten ollaan treenattu sitten mun oman vauhdin avulla ja edessä olevan namialustan avulla, että saadaan Haltin hyppyyn pituutta, ja että se aloittaa hypyt vähän aiemmin (eikä hyppää ns. pystysuoraan lyhyeltä etäisyydeltä), niin alkaa jo näyttää paljon paremmalta ja helpommalta hypyt teknisesti. Ei vaan pidä antaa sen hirveästi tarjota lyhyeltä matkalta noita korkeita hyppyjä, ettei jää huono tekniikka. Ja ehkäpä pitää panostaa siihen hyppytekniikkaan muutenkin.

Ehkä siitä tuleekin vielä makseissa kisaava koira! Tavoitteena on että ennen kisaamista kuitenkin Halti pystyisi hyppäämään taitavasti ja tehokkaasti 60 cm korkeat rimat, ja myös takaakiertoina. Kuitenkin Pyryn kisauran ekoissa ykkösten kisoissa oli 60 cm rimat, niin parempi treenata niitäkin jo ennen kisaamista. Ja tähän kyllä menee aikaa, vähän alkaa tuntumaan että syksyllä ei olla ainakaan vielä kisavalmiita. Onhan meillä toki muutakin vielä kesken, kuten kepit, pussi, A-este ja pitkään aikaan ei ollakaan tehty pituutta ja muuria. Ja kisoihin mennään vasta kun Halti näyttää fyysisesti handlaavan maksikorkuiset esteet ja niiden takaakierrot, perusohjaukset, ja kaikki esteet osataan itsenäisesti.

Ja luustokuvauksissakin pitäisi tässä kesän aikana Halti käyttää..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti