perjantai 8. huhtikuuta 2016

Agilitykisat

Viime viikonloppuna käytiin molempien koirien kanssa kisoissa. Lauantaina Pyry pääsi Sipooseen Timo Teilerin radoille ja sunnuntaina Haltin kanssa käytiin Keravalla epiksissä mölliradalla.

Pyryn kanssa ei olla oltu ihan parhaimmassa vedossa, ja puomin kontakti on edelleen yhtä kesken kuin koko talven. Vauhtiakin on ajoittain ollut aika vaisusti. Keinu on ollut hyvä ja kepitkin, silloin kun ei unohdu kesken keppien tekemään jotain omaa (kuten pesemään itseään).

LAUANTAI 2.4.2016 PYRYN AGIKISAT

Eli tuomarina Timo Teileri, ja rimat 55 cm. Tuomari muutti makseille ekaa, eli hyppyrataa turvallisemmaksi minien jälkeen, ja pisteet tästä tuomarille.



 Pyry oli ihan messissä odotellessa radalle pääsyä kerrankin, eikä haikaillut muiden perään, vaikka siinä yksi ilmeisesti juoksuinen narttu olikin hollilla. Ja radalla meni ihan hyvää vauhtia, vaikka ei mennytkään sitä rallivauhtia mihin välillä intoutuu. Tällä radalla muistin ottaa enemmän kontaktia koiraan, ja tein sokkari 6-esteen jälkeen, ja kepeille saatoin ja tein päällejuoksun keppien jälkeen, ja se TOIMI! 12-putkelle tein myös sokkarin ja sitten 16-esteen jälkeen pystyin hyvin ottaa etumatkaa ja ehdin tekemään 18-esteelle saksalaisen.



Hyvä fiilis, ja vielä saatiin 0-tulos ja 9. sija! Tästä mun olis tarkoitus saada video tähän, Haltin kasvattaja otti nimittäin kuvaa meistä.


Toka rata oli agirata, ja ihan kiva sekin. Sai paljon miettiä montaa paikkaa, ja selkeästi olisi tarvinut lisää ajatustyötä.

Paljon mietin tota 2-esteen jälkeistä elämää, mutta eipä siinä mitään ongelmaa ollut, ei koira huomannut edes puomia. Pyryn vauhti oli puolittunut, joten eipä meillä kovin paljoa vaaranpaikkoja ollut. 8-esteellä tein valssin, ja hyvin meni 10-putkeen vieminen ja siitä kepeille. Joillakin koirilla meni keppien jälkeen rengas hajalle, mutta Pyryllä ei ollut mitään ongelmaa. 13-putkelle tein pakkovalssin ja 14-esteelle saksalaisen.

Siihen asti menikin hyvin, koska sitten Pyry menikin 16-puomin sijasta putkeen (HYL), ja siitä sitten uudelleen putkeen kun yritin ohjata puomille. Katsellessani muiden ohjauksia (aika moni muukin koira meni harhaan putki-puomi-erottelulla), tuli selväksi että onnistunut ohjaus vaati tarpeeksi sivuetäisyyttä puomista ja koira vedetään selkeästi poispäin puomista heti 15-esteen jälkeen. Ja puomillahan se hyppäsi kontaktin yli, ryökäle..

Varmaan mennään enää Kotkan KKS:n kisoihin tässä kuussa, ja sitten aletaan aloittelemaan kesäkautta, eli kisaaminen jatkuu taas syksyllä. Se on toiminut aika hyvin mun ja Pyryn treenien osalta. Sitten treenataan vaan se hemmetin puomin kontakti kuntoon kesällä.

SUNNUNTAI 3.4.2016 HALTIN AGIEPIKSET

Haltilla oli pari viikkoa taukoa treeneistä, joten en tiennyt ollenkaan miten hallinnassa se tulisi olemaan epiksissä. Käytiin etukäteen hengailemassa lyhyitä aikoja hallissa (aika ahdasta), ja tehtiin lähellä olevilla rapuilla kontakteja, ja muuten taas jotain temppuja. Epiksissä oli kuulutus, niin siihenkin oli hyvä totuttautua. Vähän Haltia jänskätti, mutta hirveellä vedolla se aina halusi halliin.

Tässä oli rata, oltiin ensimmäisiä makseista, ja tehtiin se kahteen kertaan. Rimat oli 35 cm.


Ekalla kierroksella palkkasin puomin kontaktille. 8-putkelle ohjasin ulkokautta, ja oli tarkoitus vaan lähettää putkeen ja olla valmiina vastaanottamassa 9-esteen takana ja valssata ja tehdä valssi 10-esteen jälkeen. No eipä se niin mennyt. Jäin ihastelemaan sinne putkeen irtoamista (no ei siitä oikein nähnyt heti että kumpaan päähän putkea koira ampuu) ja unohdin lähteä ajoissa 9-esteen taakse. Sitten tulikin kiire, ja yritin paniikissa tehdä 10- ja 11-esteiden väliin tehdä sokkaria, mutta eihän Halti niihin samalla tavalla käänny kuin Pyry, vaan 10-esteeltä kävi hyppäämässä muurin, ja siitä sitten jatkettiin. HYLystä saatiin 10 virhepistettä, mutta yllättävän hyvä aika vaikka kävi tekemässä ylimääräisiä esteitä.

Tokalla kierroksella en palkannut puomilla, ja tälleen jälkeen päin olisi pitänyt kehua paljon enemmän kontaktilla, kuin sanoa vain "jes". 8-putkelle ohjasin jotenkin huonosti ja varmaan huonossa linjassa, kun Halti kääntyi putken suulla haukkumaan mulle. Tällä kertaa 9-12-esteille olin suunnitellut takaaleikkauksen. Eli odotin koiraa 9-esteelle, tein valssin 9- ja 10-esteiden välille ja linjasin 10-esteellä Haltia 11-esteelle ja takaaleikkasin ennen 11-estettä, ja hyvin se Halti sinne putkeen ampaisi, vähänkö takaaleikkaus toimi hyvin. Mä tosin sitten vähän törmäilin 11-esteeseen ja kävin tutkimassa tarkemmin hallin jutagrassia, kyllä, sekin tuntuu pahalta kämmenissä. Muuten meni hyvin, ja koska tuomari antoi hellästi kieltoja ja virhepisteitä kaikille, niin saatin tokalta radalta 0-tulos. En kyllä sitä olisi uskonut sillä sähläilyllä ja olin jo lähdössä pois kun tulokset tuli, ja yllättäen sillä radalla päästiin 2. sijalle! Haltissa on hyvä puoli se, että sen kiellot on tosi nopeita, ja siinä ei montaa ylimääräistä sekuntia mene. Ja hyvä oli vauhtikin, kun tuli vähän kiire...

Pitää oikeasti pyrkiä (ja uskaltaa) tekemään paljon enemmän takaaleikkauksia, koska ne sopii Haltille tosi hyvin! Olis ollut hyvä saada näistä radoista videota, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Oltiin 2-sijalla tokalla radalla, jossa Halti haukkui putkella ja mä kompastelin, ja aika oli silti 28.40 (olis ollut pari sekuntia parempi jos olisi mennyt putkeen). Ekalla radalla oli pari sekuntia enemmän aikaa, mutta siellä se ehti käymään yhden ylimääräisen hypynkin. Ihan järjettömät ajat Haltilla, varsinkin kun katsoin muiden menoa. Kyllä sen kanssa pitää kiirettä pitääkin. Mahtava pentu! Nyt vaan tekee mieli käydä vaan lisää epiksissä. Kunhan vaan saadaan noi rimat jossain vaiheessa 55 cm korkeuteen, niin voi huoletta käydä vaikka missä mölleissä kun ei tarvi miettiä rimakorkeuksia.



Tällä viikolla en ole jaksanut lähteä treeneihin, mutta keppejä ollaan molempien kanssa tehty kotona. Haltilla sain kujat jo aika kapealle, ja menee kapealla hyvin, paitsi ei kestä puolen vaihtoja vielä. Myöskin 90 asteen avokulma menee hyvin, mutta sitä laajempi avokulma on vaikeampi. Pitää vielä isommalla kujavälillä treenata niitä puolen vaihtoja (takaaleikkaus, valssi, sokkari), ja tietty avo- ja umpikulmia ja sitten taas kavennetaan.

Pyrykin tekee todella hyvin keppejä, pystyn lähettämään sitä avo- ja umpikulmiin vaikka kuinka kaukaa, ja itse pystyn koko kepit ohjaamaan kauempaa ja Pyry tekee hienosti, kun vaan luottaa siihen. Tosin hirveästi kepeille lähettäminen ei kannata, koska se menee aika hitaasti (mutta varmasti) sinne kepeille. Hyvähän se on treenata, jos saadaan vauhtiakin kepeille lähettämiseen jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti