sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pyry Rannikon agitreeneissä; irtoamista

Tänään käytiin Pyryn kanssa Timo Rannikon valmennuksessa, miten voikin olla että saadaan ihan älyttömästi irti näistä treeneistä aina. Treenien teemana taisi olla irtoaminen parissa kohtaa. Treeni tehtiin valkoisten pallojen mukaan.


Noh, alussa Pyry hajoitti renkaan. Siis todellakin hajoitti. Kyllähän noi renkaat on hajoavia, mutta tuosta hajosi sitten vähän enemmänkin, joten jouduttiin laittamaan renkaan sijaan hyppyeste. Mä tein päällejuoksn oikealta puolelta ohjaten A-esteen ja 3-esteen, ja ilmeisesti Pyrylle tuli vähän huono linja renkaalle, ja Pyry sitten osui siihen. Se oli vähän sellainen pelastusrenkaan näköinen tosi paksu rengas (3xpaksumpi kuin normaali), niin voi olla että sekin hämäsi.

Nojoo, päällejuoksu ei toiminut 3-esteelle, joten muutettiin strategiaa, ja menin A-esteen vasemmalta puolelta, vastakädellä vedin Pyryä 3-esteen vasemmalle puolelle ja vähän ennen estettä vapautin, ja sitten juoksin 4- ja 5-esteiden väliin sokkariin. Aluperin ajattelin ohjata puomin vasemmalta puolelta, kun siellä oli enemmän tilaa juosta, mutta jatkoa ajatellen parempi oli ohjata oikealta.

8-esteelle piti muistaa vastaanottaa valssilla, 9-10-esteet aluksi sokkarilla, ja 10-esteellä valssi ajoissa. Tuntui että Pyryn linjat ja laskeutumispaikat oli vähän off, joten tein myös 9-10-esteiden välille valssin, ja se toimi, varsinkin kun kerrankin mun valssit oli nopeita ja AJOISSA. Jes. Kepeille oli useamman kerran vähän huono linja, olisi pitänyt itse liikkua kakkoskeppiä kohti, jotta koira näkee hyvin 1-kepin, kun keppien takana oli heti seinä.  Kerran Pyry kävi siinä edessä olevan hypynkin hyppäämässä. Myös keppien loppua kohti oli palosammutin ja seinä, joten siinä piti tukea koiraa keppien loppuun asti. Myös siitä sain ohjetta, että alussa ei pidä lähteä vedättämään, vaan odottaa koiraa hetki keppien alkupäässä ja mennä samaa matkaa.

Keinu meni joka ikinen kerta tosi hyvin, varmasti ja vauhdikkaasti! Mitä ihmettä on tapahtuntu!

Varsinainen treeni tehtiin kohdassa 14-17. Piti siis saada 16-putkeen hyvä irrotus jotta voi leieröidä puomin ja 9-esteen. Aluksi menin liian pitkälle, mutta sitten alkoi toimimaan. Piti odottaa Pyryä 14-putken päässä, lähettää parin askeleen jälkeen hypylle putken ja hypyn puolivälistä, ja siitä lähteä juoksemaan linjassa 18-estettä kohti. Palkkapallo lähti aluksi heti putken jälkeen, joten saatiin Pyryyn vauhtia, ja kyllä se joka kerta menikin vauhdilla, kun mä pääsin juoksemaan irrotuksen jälkeen vauhdilla eteenpäin. Tää oli tosi siisti treeni! Tauon jälkeenkin se irtosi hyvin putkeen kun mä leieröin puomia.

17-putkelta melkein hain Pyryn, alunperin piti tehdä 18-19 esteille valssi, mutta tein jonkun sokkarin ja sitten vastakäännöksen, kun tajusin että 19-esteeltä piti saada käännettyä 20-esteelle ja siinä valssi myös.  22-esteelle lähetin takaakiertoon, ja rohkeasti juoksin kovaa pituuden jälkeen tekemään sokkarin, ja toimi hyvin. Tokalla yrityksellä sain tehtyä 18-19-esteillä valssin, ja 20-esteellä ajoissa valssi. Tosi hienoa, että oikeasti sain tehtyä ajoissa valssit joka kohtaan, ihan mahtavaa.

Timo halusi kokeilla, että irtoaako Pyry myös pituudelle, jos mä leieröin A-esteen. Piti vaan 22-esteellä tehdä pyöritys siivekkeen sisäpuolella, ottaa pari askelta pituudelle, ja lähteä A-esteen toiselle puolelle. Ja täähän toimi! Pitäisi vaan uskaltaa joskus treenata näitä irtoamisia, siihen helpottaa oikea rytmitys ja linja oikealle esteelle, ja että pääsen juoksemaan kovaa.

Tosi hyvät treenit, halli oli myös tosi viileä, kun ulkona oli jo tosi lämmintä. Todella tyytyväinen olin mun ajoissa aloitetuista valsseista ja irtoamisista ja leieröinneistä. Paljon on kyllä opittavaa Pyrynkin ohjaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti