maanantai 18. huhtikuuta 2016

Hyppytekniikkaa

Torstaina päästiin ekaa kertaa tänä keväänä ulkokentälle treenaamaan. Kävin molempien koirien kanssa treenaamassa hyppytekniikkaa. Pyryn Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssista on aikaa, ja ei paljoa hyppytekniikkaa olla tehty, muuta kuin treenien ohessa katsottu että hyppäävät tasapainoisesti.

Pyryhän hyppää hyvin ja taloudellisesti, ehkä vaan vähän laiskasti ja takaosa on vähän jäykkä. Nyt kun mulla on pikkumaksi Halti, niin täytyy oikeasti alkaa treenaamaan hyppytekniikkaa säännöllisesti. Haltillehan tän päiväiset treenit oli ensimmäiset. Lisäksi varsinkin korkeammissa hypyissä haluaisin Haltille paremman tekniikan, vaikka kyllähän se kokemuksenkin mukaan paranee.

Hyppytekniikkakurssiin verrattuna Pyryllä oli ihan eri asenne. Kurssilla oli 28 astetta lämmintä, joten Pyryllä ei oikein ollut motivaatiota. Ohjeenakin silloin oli pitää oma liike mukana treeneissä, kun se auttaa Pyryä pitämään vauhdin ja se ei kuitenkaan ota häiriötä mun liikkeestä kun edessä on namialusta.

Ensin tehtiin muutama toisto perussarjaa (5 estettä 6 jalanmitan välein). Siitä jatkettiin etäisyyden arvioimisella (neljä estettä ja viimeinen jalanmitta piteni 9 jalkaan ja 12 jalkaan). Tätä pitäisi jatkaa 21 jalkaan kolmen jalanmitan välein, mutta jätettiin nyt ekalla kerralla treeni lyhyempään. Vielä treenattiin korkeuden arvioimista, jolloin viimeinen väli oli 9 jalanmittaa, ja viimeistä rimaa nostettiin. Molemmilla nostin 60 cm korkeuteen, ja näytti ihan hyvältä näin aluksi.

Ihan en muistanut enää kuinka kaukana viimeisestä rimasta palkan piti olla, ja kuinka kaukaa ekasta rimasta aloitettiin. Tarkistin jälkikäteen, niin ilmeisesti 4 jalanmittaa olisi hyvä määrä alkuun. Vähän joutuu itse taas harjaantumaan, että miltä hyvä suoritus näyttää. Otin kyllä videolle, pitää opiskella niistä.

Kasvava sarja, ja set-point jäi tekemättä, mutta samalla kertaa ei voi kaikkea tehdäkään. Niitä sitten seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti