lauantai 28. toukokuuta 2016

Perjantain agilityt ja lisää tuloksia!

On ne Kennelliitossa nopeita, eilen päivällä tuli jo Haltin selkälausunto perinnöllisten selkämuutosten osalta, ja tuli LTV0 (normaali lanne-ristinikama) ja VA0 (ei nikamaepämuodostumia). Olen tosi onnellinen näistä tuloksista!! Voi aivan vapaasti jatkaa agilityn harrastamista. Se, että Halti on jumiuttanut selkäänsä, johtuu nyt ilmeisesti vähän siitä jännittämisestä (vetää lihakset jäykäksi) ja osaltaan varmaan peitsaaminen on vaikuttanut asiaan. Katsotaan saadaanko näihin asioihin muutosta ajan kanssa.

Eilen käytiin treenaamassa Kotkassa hallissa agilityä. Helppo käydä nyt kesällä hallissa kun esteitä ei tarvi liikutella niin paljoa ja taas viikkotreenit on keskiviikkoa lukuunottamatta ulkokentällä, niin voi rauhassa käydä iltaisin treenaamassa jos tarvii.

Oon nyt treenannut myös belgianpaimenkoira Rukan kanssa, joka on n. 4v. uros ja vielä ei osaa ihan kaikkia esteitäkään (alkeita on käynyt). Tavoitteena olisi päästä treenaamaan vähän erilaisien koirien kanssa, niin ehkä sitä vähän kehittyisi. Toinen syy on se, että Pyryn kanssa ei voi kovin tosissaan kesällä treenata, koska se alkaa helposti himmaamaan, ja ei Haltinkaan kanssa 2-3 kertaa viikossa enempää voi treenata, vaikka se jaksaisi. Tosin kyllä sillä aika helposti kieli roikkuu lämpimillä ilmoilla.

Tällainen rata oli siellä valmiina, ja tämä oli tarpeeksi haastava Rukalle (ja tarpeeksi irtoileva Haltille ja tarpeeksi luukutusta Pyrylle).

Rukan kanssa tehtiin aluksi vähän A-estettä ja kehikon tarjoamista, tarjoamista saa kyllä harjoitella enemmänkin ennen kuin belgillä alkaa raksuttaa. A-este meni hyvin kyllä tällä kertaa. Sen jälkeen tehtiin lyhyesti ekaa suoraa ja vähän hyppyjen tarjoamista rintamasuunnan mukaan, hyvin se tarjoaa varsinkin alussa kun on energiaa tehdä. Keppejä Ruka ei ole aiemmin tehnyt, ja päädyin kokeilemaan eka parilla verkolla, ja sitten kun Ruka uskalsi hakea palkan verkkojen kautta, niin lisäsin verkkoja (en koko keppeihin vielä) ja hyvin se hakee rytmin keppeihin ja haki jo aika hyvin aloitusväliäkin ja oppi yhdistämään keppeihin jo vihjesanaakin. Nämä tehtiin ruokapalkalla.

Lopuksi siirryttiin pallopalkkaan, ja sain hyviä irtoamisia eteenpäin esteille ja putkiin. Ja saatiin tehtyä aika monta estettä onnistuneesti, mutta välillä Ruka kiersi aina jonkun esteen. Loppua kohti alkoi kyttäämään liikaa palloa ja alkoi tulla enemmän ohi esteistä, joka kertoi väsymyksestä, niin päätettiin treenit onnistuneeseen muutamaan esteeseen. Eli pitää muistaa lopettaa ajoissa ja ehkä siirtyä takaisin ruokapalkkaan. Itse pitää yrittää muokata omaa ohjaamista, koska vielä Ruka helposti kääntyi takaisin, jos lähetin vaikka putkeen tai takaakiertoon, ja tein ennen estettä hidastuksen, mikä omille koirille kertoo että suunta muuttuu esteen jälkeen. Takaakierrot meni muuten hyvin, kun maltoin lähettää. Paljon on opittavaa mulla ja Rukalla molemmilla. Rukalla rimat 50 cm.

Halti oli aika kierroksilla jo torstai-iltana kun se oli palautunut rauhoituksesta, se riehui pallonsa kanssa tunteja. Myöskin perjantaiaamuna se oli kierroksilla ja myöskin päivällä ilmeisesti, kun kävin katsomassa koiria ruokatunnilla, ja oli hirveä meteli jo ennen kuin pääsin ulko-ovelle. Teki kyllä Haltille hyvää päästä treenaamaan hallille, ja luukuttamaan. 

Sillä oli ihan hirveä vauhti, ja veti niin täysillä kuin vain voi. Leikittiin myös sen reikäpallolla hallissa ja palkkasinkin sillä (vaikka nakkia oli taskussa) ja hyvin meni. Ja vauhtia oli kyllä pallolla palkatessa. Kepit meni hyvin osana rataa. Ja A-estettä harjoiteltiin kehikolla, ehkä kaksi kertaa innoissaan hyppäsi yli kehikon, mutta muut kerrat kyllä otti kontaktin ja sain naksuteltua oikeasta asiasta. Se on kyllä niin ahne, että se kyllä oppii heti, jos ei saakaan ruokaa. Muutenkin Halti on ollut pari päivää kuolemassa liki nälkään, koska torstaiaamuna jäi ilman ruokaa. Erittäin hyvä käydä itsekseen treenaamassa hallilla, niin ei ole muita koiria aiheuttamassa mitään jännitystä, ja saan palkattua (ja vahvistettua palkkaamista) lelulla. Lisäksi Halti tarvitsee paljon enemmän tällaisia ratoja missä pääsee sinkoilemaan, irtoilemaan ja luukuttamaan vain suoraa. Eikä mitään yhtään vaikeampaa tässä vaiheessa. Ollaan tehty osittain turhan vaikeita sille normitreeneissä, tai sellaisia, jotka syö sen vauhtia ja joutuu enemmän kuljettamaan sitä esteillä. Pitääkin toivoa omiin treeneihin 1-luokan ratoja. Tää oli tosi hyvä treeni!

Ainiin, Haltilla oli nyt ekaa kertaa 55 cm rimat joka esteellä (pituus ja muuri oli medinä), ja se kyllä hyppää niin helposti, ja oli kyllä noillakin suorilla aika kiire ehtiä ohjaamaan, onneksi Halti irtoaa niin hyvin, niin saan lähetettyä ajoissa ja otettua etumatkaa aika hyvin. Vielä pitäisi saada A-este varmaksi niin päästäisiin epiksiin. Kontaktiradoille olisi kiva päästä, kun Halti tykkää puomista kuitenkin niin paljon.

Pyryn kanssa tehtiin pari kertaa rata kokonaan läpi, oli silläkin kyllä vauhtia, että olin ihan hiestä märkä. Tehtiin tosin namialustalla radan päässä tai jossain välissä, niin yllättäen vauhtia löytyi ja välillä meinasi varastaakin namialustalle. Treenin ja loppujäähdyttelyn jälkeen Pyry oli ilmeisesti edelleen hyvin kuumissaan, koska ei halunnut mennä autoon ollenkaan. Kovin lämmin päivä eilen ei ollut onneksi, ehkä 15 astetta ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti