keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Agitreenit x 2

Laitan nyt viime viikon ja tän viikon maanantain agitreenit tähän, kun on muutenkin paljon päivitettävää..

Maanantain agitreenit 16.5.2016



Viime viikolla oli ehkä turhan vaikea ratatreeni Haltille (motivoinnin kannalta). Tehtiin aluksi erikseen pussia, A-estettä, keppejä ja keinua, ja sitten koko rata tai puolet. Halti meni kyllä hienosti ja pätevästi oikein, mutta tuli ehkä kuitenkin liian teknistä, ja se ei päässyt irtoilemaan tarpeeksi. Vauhti oli vähän hitaampaa kuin normaalisti, joten jatketaan oikeasti niillä helpoilla 1 lk-radan tyyppisillä vauhtijutuilla tästä lähtien.

Halti tarvitsi vielä pussilla sen, että sitä pidetään vähän ylhäällä, ja sitten pikkuhiljaa lasketaan. A-estettä tarjoili kaikilla tavoilla mitä osasi, ja kunhan saatiin kehikko pysymään paikallaan, niin hienosti Halti otti sen. Kerran hyppäsi yli, ja kerran kun kehikko oli liikkunut liikaa, niin hyppäsi yli (todennäköisesti arvioi sen olevan turvallisempaa).

Kouluttaja sanoi Haltin olevan kyllä oikea partiolainen, kun se kovasti haluaa tehdä oikein ja tarjoaa koko ajan kaikkea mitä se osaa tehdä (2on2offia lähinnä).

Pyry meni hyvin, ja 6-putkelle saatiinkin toimimaan ihan hyvin "takaaleikkaus" tai siis vaan lähettäminen putkeen, ilman sokkaria tai valssia. Kepit meni vähän hitaasti, mutta erikseen tehtynä taas tosi hyvin. Vitsit kun osaisi hetsata sen radallakin aina silleen, että se tekis kepit niin vauhdikkaasti kuin se osaa tehdä. Ja A-esteen Pyry taas meni niin hienosti vauhdilla, että se loikkasi just hienosti A:n harjan yli. Pyryllä on mennyt keinukin tosi hienosti viime aikoina.

Mulla on näistä videoita, mutta niistä ei näe kovin hyvin. Katsotaan jos saan vähän leikattua niitä, ja laitettua tähän.

Maanantain agitreenit 23.5.2016

Rata sellaisena kun tehtiin (Pyryn kanssa 1-7) ja Halti kanssa loput. Rata oikeasti alkoi kepeistä, ja jatkui aika haastavana 11-esteestä toiseen suuntaan.

Lisää kuvateksti


Viime maanantaina oli myös aika haastava rata, ja koska oli lämmintä ja koska mielestäni Halti tarvitsee enemmän sellaista suoraa luukutusta, niin sain luvan tehdä molempien kanssa vähän helpompi versio radasta. Lisäsin vielä yhden hyppyesteen pituuden ja renkaan välille, jotta ei tarvitse nyt opetella tiukkoja käännöksiä pituudelle, eikä maksikoiralle tulisi liian tiukkaa käännöstä renkaalle.

Kepit Halti meni vähän hitaasti (siis nopeammin kuin Pyry ikinä silti), ja olisi pitänyt palkata keppien eteen pari kertaa, kun itse en edennyt Haltin kanssa kepeillä, kun olin ennakoimassa tiukkaa käännöstä vähän kauempana. Tosi hienosti Halti tekee kyllä kepit loppuun vaikka itse en ole siellä mukana saattamassa. Pitäisi treenatakin enemmän sitä, jotta saa vähän paremman vauhdin kepeille vaikka olen odottamassa jossain vähän kauempana (kotona menee sillloinkin vauhdilla).

Kotona ennen lähtöä Pyry vain hakeutui ulkona varjoon, ja olisi jäänyt vain kotiin, mutta pakkohan sen oli siinä tapauksessa päästä mukaan, kun Haltikin pääsee. Pyryn kanssa tehtiin rata ihan viimeisenä ja sopivasti kenttä oli jo varjossa, ja sen kanssa vielä suorempaa luukutusta ja lyhyttä motivoivaa. Keppejä ei tehty ollenkaan ja rengasta se pääsi tekemään enemmänkin kun siitä tykkää.

Tosi kivasti meni molemmilla, ja Halti varsinkin pääsi tekemään vauhtirataa ja vielä lempparikeinua palkaksi lopuksi parisen kertaa. Tällä kertaa ei ollut aitaakaan ja koiria oli odottamassa siinä kentän vierellä Haltin vuorolla aika lähelläkin, ja jossain kohtaa rataa suorittaessaan oli suoraan kohtikin muita koiria, mutta ei se kyllä pätkääkään välittänyt muista. Ihana <3

Rimat oli Haltilla 45-50 cm, Pyryllä 50 cm. Haltin kanssa muistin hengailla ennen treenivuoroa kentän laidalla, ja ehkä se olikin vähän rennompi.

A-este on kaivettu esiin kotona, ja pitäisi sitäkin alkaa treenata pikkuhiljaa kotona, niin ei tarvi kentälle lähteä. Yleensä agihommia ollaan treenattu lenkin jälkeen, ja sitten vähän verrytelty sen jälkeen ja käyty kävelemässä pihatiellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti