torstai 26. toukokuuta 2016

Halti luustokuvauksissa

Tänään käytiin Avecissa Haltin luustokuvauksissa, otettiin virallisena lonkat, kyynärät ja selkä (LTV ja VA). Kysyin, että kannattaisiko harrastuskoiralta ottaa myös olat, mutta eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ei tarvitse, jos ei koira ei onnu tai oireile ja muutenkin ne oireilisi jo aika nuorena.

Tulokset oli tosi hyvät, arvioksi tuli lonkat A/A ja kyynärät 0/0, ja selkä näytti puhtaalta ja harrastuskoiralle täydelliseltä. Joten ei sieltä Kennelliitolta voi tulla kovin huonoa lausuntoa. ja tärkeintä että luusto on jo eläinlääkärin mukaan täysin terve.

Käytin Haltin vaa'alla, ja se painaa jo 20 kiloa, on sekin painava ukko.

Laitettaessa rauhoitusaineen Haltille, se kiljahti ja pyöri taas ympäri huonetta ja loukkaantui verisesti. Kovasti yritti pysyä pystyssä seisomassa, mutta sain sen makaamaan ennen kuin se alkoi simahtaa. Luustokuvauksen jälkeen, ja herätteen antamisen jälkeen hoitajan piti käydä hakemassa takahuoneen heräämökopista Halti, mutta kuului vaan Haltin kiljaisu, ja hoitaja tuli kysymään että jos mä hakisin itse Haltin, kun se herätessään vähän ilmeisesti yllättyi kun vieras ihminen meinasi tulla koskemaan. Onnettomana se vähän mulkoili kulmiensa alta kopissa, mutta mielellään lähti mun mukaan. Vähän onneton se on ollut tässä heräillessä, ja kotona ei meinannut aluksi ollenkaan mennä lepäämään vaan seisoi keskellä olohuonetta. 


Onneksi lopulta alkoi lepäilemään ja iltapäivällä oli jo siinä kunnossa että annoin vähän ruokaa sille, kun tarmokkaasti osoitti mulle ruokakuppia (nälkähän siinä tulee kun aamullakaan ei saanut ruokaa). Pyrylle Halti murisi jonkin verran kun tultiin, mutta sitten se antoi Pyryn pestä itseään. Ja mulle murisi kun putsasin sitä pyyhkeellä (satoi kaatamalla vettä), varsinkin takapäästä. Haltilla tarkistettiin rauhoituksen aikana eturauhanenkin, kun hieroja oli meinannut että Halti on takapäästä vähän jäykkä. Kuitenkin eturauhanen oli normaalin kokoinen, joten ei mitään vikaa sielläkään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti