perjantai 3. kesäkuuta 2016

Lämmintä riittää

Koko viikko on ollut 26 astetta lämmintä, joka päivä. Agilitytreenit jäi kyllä välistä, kun en nyt Haltiakaan halua väsyttää näin lämpimällä, vaikka innoissaan se varmasti lähtisi. Sillä varsinkin on tosi paksu turkki, niin aika tukalaa sillä varmaan olis. Ihan pihalla hengatessa se kyllä vaan läähättää paljon enemmän kuin Pyry (joka ei kestä juuri ollenkaan lämpöä), mutta kyllähän se puuhaakin tietty enemmän.



Eilen käytiin Pyryn kanssa jäljestämässä Kotkansaarella. Oli kyllä tosi lämmintä, mutta ajattelin kokeilla. Oltiin maalissa eka, ja kyllä se aika hidas oli, vaikka odoteltiin varjossa. Oma jälki meni hyvin, Pyry jäljesti pienen norfolk-nartun. Jälki alkoi asfaltilla, ja kaksi käännöstä oli asfaltilla ja viimeinen käännös hiekalla. Eka käännös meni tosi hyvin, paitsi seuraavalla suoralla Pyry olisi halunnut vaihtaa tien puolta, kun ilmeisesti autot olivat vähän sekoittaneet hajua. Tokassa käännöksessä Pyry vinkaisi ja pyysi lupaa käännökseen, ja annoin luvan, mutta takana eteenpäin tulevien ihmisten "painostamana" silti meni suoraan tien yli. Sitten alkoikin haahuilemaan ja ruopimaan maata, ja annoin uudestaan hajun ja Pyry vaihtoi suuntaa oikeaan käännökseen. 

Toka käännös hiekkatien alussa meni tosi hyvin, ja se ei pyytänyt lupaa, vaan hetken mietti ja lähti oikeaan suuntaan ja ilmaisi n. 20 metrin päästä koiran. Ihan hyvä, ja mukavan lyhyt jälki varsinkin kun oli lämmintä ja Pyrylle taajaman häiriöissä jäljestäminen on ollut vaikeampaa. Tosin nyt se ei tuntunut ottavan häiriötä paljoa mistään, joten helpommat jäljet ja motivoivat metsäjäljet ovat varmasti auttaneet.

Haltissa on riittänyt virtaa lämpimilläkin säillä, ja jaksaa vaan riekkua.. tosin Pyry ei aina jaksa..













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti