sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Vihdoin agitreenejä ja videota

Käytiin treenaamassa Loviisassa viime viikon perjantaina agitreeneissä, ja mulla oli molemmat koirat. Pyrykään ei juurikaan himmaillut, toki vähän rauhallisempi meno kuin talvella.

Treeniaiheena oli erikoisesteet ja helppo rata. Sopi hyvin meille. Aluksi Haltin kanssa muistuttelin rengasta, muuria ja pituutta. Maksi-muurista meinasi ottaa taas vähän tukea, mutta kun itse tuin vauhdilla niin meni muurin hyvin. Pituudella mun mielestä Halti hyppäsi aika lyhyesti ja kun pyysin muita katsomaan, niin kyllä, se hyppää just pituuden päätyyn asti. Ihan taloudellinen hyppy, mutta mietin että millainen se olisi, jos pituus olisi maksimipituudessaan.

Haltin kanssa 4-esteellä, eli keinulla piti muistaa että mä voin liikkua eteenpäin jättäen Haltin keinulle, että pystyn ohjaamaan oikeaan päähän rauhassa. Tuppasin vanhasta muistista aina lähtemään samaan aikaan liikkeelle keinulta koiran kanssa. Pituuden jälkeen tein aika tiukan jarrutuksen Haltille 7-esteen käännöstä varten, olisi pitänyt enempi rauhassa antaa suorittaa pituus ennen rytmitystä.

Kepeille yritin takaaleikkausta, mutta ei ihan vielä luonnistu tuosta kulmasta ja kauempaa. Kepeille myös otin sivuetäisyyttä seuraavan esteen suuntaan reilusti, ja parisen kertaa onnistui hyvin, mutta kun alkoi vähän väsymään niin häiriintyi mun kannustuksesta ja liiasta liikkeestä, ja tuli pois kesken keppien. Kyllähän noi häiriöt senkin pitää oppia kestämään, mutta helpotin sillä, että en häslännyt liikaa. Haltista taas tuli palautetta että hirveän kiltisti se tekee.. Pitäisi vielä myös treenata sitä, että menen törkkäämään Haltin kepeille yms, jotta kestää myös mun häseltämisen kepeillä :D

Pyryn kanssa tehtiin osaa radasta ratatreeninä, ja parhaiten renkaan jälkeen 9-esteellä onnistui persjättö ja siitä ohjaus kepeille. Kepeillä taas tuin Pyryä ihan loppuun asti ja lähdin siitä yhdessä juoksemaan. Erikseen tehtiin sitten keinutreeniä, kun ongelmanahan on kisoissa etenkin, että Pyry hidastaa keinulla niin paljon että sekunteja kuluu mukavasti, varsinkin jos en pysty vedättämään. Treenattiin siten, että palkka oli ihan keinun edessä ja ohjasin Pyryn putkelta yhtä matkaa keinulle, annoin sen mennä edelle hakemaan palkan itse jäädessäni taaemmas, ja palkkasin kun Pyry tuli edelliseltä palkata taaksepäin mun luo. Tätä tehtiin muutaman kerran, ja ihan hyvällä vauhdilla Pyry tuli. Tällä saataisiin Pyryn vauhti pysymään, vaikka itse en ole tukemassa mukana. Katsotaan minne päästään tällä treenillä. Lopuksi tehtiin namialustalle hetsaustreeniä puoli rataa kerrallaan, ja Pyry sai karata namialustalle jos vain halusi, mutta vain kerran jätti jotain esteitä tekemättä, muuten teki vauhdikkaasti rataa, vaikka oli yli 20 astetta lämmintä.

Maanantaina kävin treenaamassa pelkästään Haltin kanssa, kun Jani halusi ottaa mukaan Myrskylään toisen koirista.

Tässä treenattiin vähän valsseja, pakkovalssia ja takaakiertoa ja harjoiteltiin lähdössä pysymistä.

Vastaanotin Haltin 2-putken ja 3-esteen välimaastosta, jotta ehdin ajoissa 4-esteen takaakiertoon. Valssit oli hyviä 4- ja 5-esteillä, ja saatiin niitä vielä tiukemmiksi. 6-esteelle oli tehtävä vastakäännös, koska muuten Halti teki liian laajan kaarroksen 7-esteellä. 8-esteelle piti tehdä putkijarru, jotta putken jälkeen ei olisi tullut niin suurta kaarrosta, ja kerrankin Halti kävi hyppäämässä pituuden. Kepeille vienti oli tosi hyvä ja kepit oli tosi vauhdikkaat, ja pystyin joka kerta vedättämään Haltia. Rimat oli 55 cm ja 1 este pituuden jälkeen oli 60 cm.Kokeiltiin myös ihan vaan treenin vuoksi, että menin 4-esteelle tekemään pakkovalssin, ja siitä 7-esteelle. Tosi hyvin onnistui! Rimat oli tässä 45-55 cm. Tässä on video siitä.


Ja vähän pieleen mennyttä treeniä:Treenattiin myös 9-esteelle sylkkäriä, ja ekalla kerralla ei mennyt ihan hyvin, mutta tokalla kerralla kun annoin Haltille tilaa, niin meni ihan kivasti. Kaikkea sen Haltin kanssa pystyykin tekemään. Edelleen tuntuu että pitäisi treenata vauhtia, ja vaarallisia tilanteita, koska Halti on vähän "kiltti" ja toivoisin sille enemmän röyhkeyttä treeneihin.

1. sylkkäriyritys, ei ihan onnistunut:


2. sylkkäriyritys, näyttää jo paremmalta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti