keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Agilityt

Nina Mannerin agilityvalmennus tiistaina

Oltiin taas tuuraamassa Mannerin treeneissä Haltin kanssa ja en kyllä taida seuraaville heinäkuussa ja elokuussa enää ängetä, koska hallissa on aika lämmin, meillä on heinäkuussa agilitytauko 1 kk ja pitää tehdä helpompia treenejä, vaikka tämä treeni olikin aika kivan vauhdikas..

Rimat oli 50 cm ja muurista puuttui päällyspalat.


Treenin plussat
+ Haltin takaaleikkaus 7-8-esteillä toimi joka kerta ihan sairaan täydellisesti, ja kääntyi helposti A-esteelle (vaikka ansaesteenä putki)
+ A-esteen kontakti toimi 100 % ja tehtiin oikeastaan ekaa kertaa radalla ja ilman kehikkoa
+ Puomin kontakti toimi hyvin, paitsi vikan kerran vähän lennähti pois kontaktilta, kun itse otin aika paljon välimatkaa
+ Kepit meni oikein
+ Pussiin ei tarvinut paljoa apua, kerran tarvi nostaa vähän ja sen jälkeen meni hyvin läpi umpinaisestakin pussista
+ pätkä 17-26 meni tosi helposti

Treenin miinukset/kehityskohteet
- 3-4-esteen valssi valui liikaa linjalta, tähän ohjaukseen olin eniten harmissani (tässä olisi voinut tehdä sylkkärin, harjoitellaan sitä erikseen myöhemmin)
- 5-esteeltä putkelle oli vaikea, koska puomin kontakti houkutti
-10-11-esteet oli vaikea, koska puomin kontakti houkutti ja toisaalta itse olin opetellut kohdan väärin (10-esteelle tehtiin lopulta vastakäännös)
- 13-esteelle poispäinkäännös tuotti harmaita hiuksia (vastakkaisella alhaalla olevalla kädellä haltuun esteen kohdalle ja siitä käännös)
- 15-putkella Halti meni ekan kerran väärään putken päähän, mutta pienellä linjauksella meni oikein
- muurilla Halti yritti ottaa vähän tukea kun pari kertaa harjoiteltiin sitä, ja kerran radalla se rämäytti sen muurin kappaleet (mini- ja medimuuripalaset päälleikkäin). Onneksi ei koe sitäkään epämiellyttäväksi, ja jatkaa vaan samalla tavalla kuin ennenkin

Haltilla oli ihan positiivisia ongelmia, koska sen "ongelma" on kontakteille hakeutuminen, ja sitten taas se tekee omia valintojaan itsevarmasti "kyl mä tän osaan", vaikka ohjaan vähän eri suuntaan. Vähän sinkoili putkeen (erityisesti 4-esteeltä), vaikka selkeästi vastakäännöksellä käänsin... Ja tosiaan pitäisi pystyä saamaan se kontrolliin ja esim. käteen poispäinkäännöstä varten kun tällä hetkellä se ei ihan mun kontrollissa ole.. Mikä on mun mielestä tosi POSITIIVINEN ongelma, enkä oikein osaa ottaa tuosta suurempaa ongelmaa. Parempi porokoira joka ei ole ihan kontrollissa kuin porokoira jolla vauhdin vähyys on se ongelma. Vauhtia on vaikea saada lisää, mutta kontrolli tulee sitten iän ja varmuuden myötä, siitä olen varma.

Kouluttajan mukaan Halti ottaa vähän omia vapauksia, ja toisaalta jos oon vähän epävarma jostain ohjauksesta, Halti tekee omia päätöksiä, ja tekee sen minkä osaa. Mutta sen minkä Halti osaa, niin se tekee hyvin ja itsevarmasti.. Joten tässähän ei ole muuta ongelmaa, kuin pitää vaan itse oppia ohjaamaan itsevarmasti.

Kotiläksyksi saatiin harjoitella poispäin-käännöstä ilman esteitä (eli vaikka tolpan avulla). Ja ei kannata ottaa esteitä mukaan, ennen kuin poispäin-käännös on täysin varma ohjaus, jotta Halti ei pääse tekemään väärin eikä pääse tulemaan esteillä liikaa virheitä, jonka takia jää palkkaamatta ja näin ei tule ainakaan mitään epävarmuutta ohjaukseen esteillä. Tässä poispäin-käännöksessä tarkoitus ottaa haltuun ensin vastakädellä (vastakäsi alhaalla) ja oma kroppa ja jalan kärjet vähän poispäin esteestä ja vasta kun Halti on hallussa, niin sitten käännös esteelle. Mulla on kuulemma taipumusta ottaa vielä käännöksessä yksi askel poispäin esteestä, mutta tätä pitää vaan harjoitella. Poispäin-käännös olis kyllä aika pätevä ohjaus, joten haltuun ottoa harjoitellaan siis.

Maanantaina viikkotreeneissä

Tehtiin 1-treeninä suoraa irtoamista, valsseja, sokkareita ja takaaleikkauksia. Mun valssit vaan oli tosi surkeita. Pyryn kanssa toimi sokkarit, ja tehtiin myös suoraa pätkää, ja Haltin kanssa tehtiin suoraa, ja takaaleikkauksia. Takaaleikkaukset oli tosi hienoja, ne Halti osaa. Eikai niitä valsseja tarvi vieläkään opetella kun Pyryn kanssa voin kääntää sokkarilla ja Haltin kanssa takaaleikkauksella.  Pyryn kanssa tein kepeille sokkarin, ja toimi hyvin. Haltin kanssa tehtiin putkista kepeille vientiä ja vedätystä vähäsen. 

Molemmilla rimat 55 cm.


Erikseen tehtiin sitten keinua, Pyrylle hetsattuna, ja se oikein meinasi käydä käsiin leikillään kiinni kun sain sen innostumaan. Pyryn kanssa tehtiin kaksi lyhyttä kierrosta kun Pyry eikalla kierroksella alkoi himmaamaan ja Halti tehtiin vain yksi kierros, kun oli tiistaina treenit myös.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti