maanantai 6. kesäkuuta 2016

Vapaalla (ja vähän agilityä)

Viileni sentään ilmat viikonlopuksi.. viikonloppuna käytiinkin sitten vähän aksaamassa ja mökillä.

Agitreeneissä tehtiin lähikentällä ihan vaan puomin kontaktitreeniä ja keppejä, oli sellainen suora rata. Muutenkin halusin sellaista helppoa rataa Haltille missä se saa vaan irtoilla ja tehdä kontakteja.



Haltilla oli hyvä laukka puomilla, ja vähän hidastaa puomin kontaktille tullessa, mutta se on kyllä ihan hyvä juttu, eipä tule sellaista äkkipysähdystä mitä se jossain vaiheessa teki, mikä tekee selälle ja etuosalle enemmän hallaa. Hieman meinaa kääntyä mua kohti kontaktilla (nakkia nakkia), mutta pitää palkata enemmän eteenpäin, vaikka yhden hyppyesteen taakse.

Kepit meni tosi hienosti. Tosin toiseen suuntaan (rata aloitettiin kepeiltä), niin ei kestänyt ollenkaan vedätystä, vaan tuli aina tokavikasta välistä pois ja sen kanssa vähän aikaan painittiin, että saatiin onnistumisia ja palkattua. Jouduin kyllä palkkaamaan välillä siihen parempaan suuntaan menemisestä, jotta sai oikeasti palkattua. Pitää tuota vedättämistä treenata lisää. Tähän mennessä kaikki sokkarit, takaaleikkaukset ja valssit kepeillä taas on onnistunut eikä ne häiritse Haltia. Eri kulmia pitäisi oikeasti treenata enemmän, vaikka nekin menee jo aika hienosti.

Sain vähän videotakin Haltista, tosin sanoin videoijalle, että kuvaa silleen että ainakin kontakti ja kepit näkyy, ja ne sitten siinä videossa näkyikin..


Kyllä ne Haltin kepit tuosta vielä nopeutuvat, kun tulee varmuutta ja kokemusta. Mutta ihan olen tyytyväinen niihin tuollaisinakin. n. 4 sekuntia keppien suorittamiseen menee, ehkäpä sekunti siitä vielä saattaisi lähteä pois ajan kanssa.

Pyryn kanssa tehtiin pari kertaa toi rata, ja oikeasti joka kerta otti hienosti puomin kontaktin, malttaa siis ottaa sen yhden askeleen enemmän kontaktin suuntaan. Oli silläkin aika kivasti vauhtia, mutta jätettiin treenit aika lyhyeen, että motivaatio pysyy.

Mökillä käytiin metsässä raivaamassa enduro-rataa, ja hyvin molemmat koirat pysyi mukana, kun oli useampi ihminen joiden perään piti katsoa ja moottorisahan äänestä ei kyllä välittäneet ollenkaan. Piti erikseen opettaa että moottorisahan äänen kuullessa pitää tulla vähän kauemmas, etteivät jää minkään puiden tai oksien alle, kun muuten eivät välittäneet äänestä.









Mökillä Halti keksi heti vanhan pöydän, jolla voi tehdä vaikka mitä temppuja, ja esitti kyllä kaikki temppunsa hyppimällä rautatolppien päässä huojuvan pöydän päälle ja tehden vaikka mitä 2on2offeja päällä. Piti vähän rajoittaa, kun se taiteili kokoajan pöydällä. Muutenkin oli kivaa, käytiin saunassa ja grillailtiin. Koirat oli tietenkin eniten osallistuvia grillailussa, mutta Pyry olisi tullut mukaan saunaankin jostain oudosta syystä.



2on2off:n voi tarjota myös esim. moottoripyörän rampille.. kun kerran on päästy ruokapalkan makuun, niin pitäähän sitä yrittää joka väliin tarjota osaamiaan temppuja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti