sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Agiepikset 22.6.2016 Kouvolassa

Kävin molempien koirien kanssa kisaamassa epiksissä Kouvolassa. Pyryn otin nyt mukaan, kun oli sentään kisaavilla vain hyppyrata, joten ei tarvinut hidastella kontakteilla, ja oletin että kisaavien rata on sen verran myöhään, että alkaisi olla jo vähän viileämpi, niin kuin olikin.

Lämpöä oli 24 astetta kun mentiin paikan päälle. Juotin jo etukäteen kotona koiria, ja ennen ratoja, ja ratojen jälkeen. Halti varsinkin jaksoi varsin hyvin. Enemmän luulen, että jos vauhti oli hitaampaa, niin se johtui uudesta paikasta ja uudenlaisesta häiriöstä, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun oltiin epiksissä ulkokentällä ja vielä vieraassa paikassa.

Vähän ennen möllirataa Haltin kanssa odotellessa Halti yritti ottaa kaikista ohi menevistä ilmavainua ja oli todella kiinnostunut muista koirista. Melkein jopa, että oli vaikea Haltille ottaa kontaktia muhun. Mutta siis vain melkein, Hyvin se lopulta keskittyi minuun, kun teetin temppuja, mutta välillä pieni kiltti koira jopa vähän harhautui ihmettelemään muita koiria.

Mölliagirata:

Tällä radalla eniten pelkäsin että Halti menee A-esteen sijasta 12-putkeen. Ja miksiköhän ihmeessä, kun tyyppi on niin kontaktinhakuinen kuin olla ja voi. Menihän se A:lle sitten siinä vaiheessakin kun piti mennä 12-putkeen. A-esteen kontaktin Halti hyppäsi aika korkealta, kyllä sillä jalat osui kontaktille, sen näin (mutta tuomarin käsi heilahti silti), ja ei se ottanut kontaktia siten kuin treeneissä. Mutta ei siltä voi juoksaria vaatiakaan, jos en ole juurikaan häivyttänyt A-esteen kehikkoa pois, ja A-estettä ei olla treenattu viikkoihin. Meillä ei viikkotreeneissäkään ole ollut varmaan kuukauteen A-estettä.

Muuten oli ihan ok vauhti, puomi oli vähän hidas, ja sen voisi ottaa treeniin kyllä. Rimat oli 50 cm.
Tässä rata:

Kisaavien hyppyrata:

Kisaavien radalla eniten mietin kepeille lähetystä Haltilla, kun halusin tehdä takaaleikkauksen, koska se on Haltilla varmin. Persjätöllä se ei todellakaan olisi kääntynyt, joten valssi olisi ollut toinen vaihtoehto, jossa sukkaan itse tosi paljon. Lopulta Haltin kasvattajan Jennin kannustuksesta tein takaaleikkauksen, ja kannatti, koska se onnistui ihan täydellisesti (noh vähän hidasti keppien alussa), ja siitä hyvästä saatiin 2. sija!! 1. sijan sai Haltin äiti Katla, mutta kyllähän se sai tasoitusta, koska sillä oli 45 cm veteraanirimat. Haltin rimat oli 55 cm ja voi kun se joutuu hyppäämään korkealle..

Vähän joissain kohdissa Halti varsinkin oli tuuliajolla, kun en ohjannut kunnolla (7-esteen jälkeen ja 12-esteen jälkeen), mutta muuten oli ihan mallikkaasti. 12-esteen jälkeen olisi molemmat koirat pitänyt ohjata siten, että olisin tullut lähemmäs putken päätä, ja lähtenyt sieltä juoksemaan 13-esteen ohi, ja saanut molempiin paremmin vauhtia. 

Pyry meni yllättävän hyvin radan. 3-putken jälkeen sillä meinasi mennä kuono maihin, mutta sain tsempattua sen jatkamaan. ennen keppejä tein persjätön, ja muuten aivan samalla tavalla kuin Haltin kanssa. Lämpö oli varmaan vähän yli 20 astetta, mutta kun aurinko oli laskenut, niin ei Pyry hirveästi hidastellut (ei toki mennyt millään rallivaihteellakaan). Pyry oli muutaman sekunnin Haltia hitaampi, mutta siitä en saanut videota. Haltista sain videota, kiitos Haltin kasvattajan! 

Lopuksi Halti ja Haltin sisko Hekla pääsivät vähän metsän reunaan leikkimään, mutta aika vähän leikkivät. Tärkeintä kuitenkin että pääsivät hengailemaan yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti