perjantai 1. heinäkuuta 2016

Maanantain agitreenit; irtoamista


Olin toivonut tälle kesälle 1-2 lk tasoista ratatreeniä, sopii Pyrylle ja Haltille erityisesti että saadaan tuntumaan oman tasoisiin ratoihin. Noh, maanantaina satoi sitten ensin Loviisassa kaatamalla ennen lähtöä treeneihin, ja mietin kyllä pidemmänkin hetken että kannattaako lähteä treeneihin. Lähdin kuitenkin, ja ei ollut edes paha ilma Heinlahdessa, ihan vähän vaan sateli. Ei kuitenkaan otettu kontakteja esiin, kun ei tiennyt minkälainen rankkasade olisi tullut ja ilman tuota sadetta oltaisiinkin tehty kunnon rata.

Ei se mitään, tää oli tosi hyvä treeni jo sellaisenaan. Haltin kanssa treenasin lähtöön jäämistä juoksemalla lähettämispaikalle putken viereen, ja ekalla kerralla varasti, tokalla kerralla takapuoli nousi vähän. 5-7 esteillä harjoiteltiin irtoamista edelle, ja palkka lensi 7-esteen jälkeen. Sitten tehtiin 14-esteelle asti (14-esteen jälkeen lensi palkka), ja 7-esteen käännös peruskäännöksellä ja rytmittämisellä, ja nätisti ja tiukasti se pelkällä rytmityksellä kääntyy. Tosi kiva treeni, ja vauhtia oli. Rimat oli 45-55 cm ja 2-este oli 60 cm. Kuulemma Halti hyppäsi todella tasapainoisesti ja helponnäköisesti sen 60 cm esteenkin joka kerta, ja kuulemma on hyvä hyppytekniikka. Katsotaan vielä sitä sitten elokuussa, kun käydään hyppytekniikkakoulutuksessa erikseen.

Pyryn kanssa tehtiin myös irtoamista eteen, ja hypyt oli 45 cm edellisen koulutettavan jäljiltä. Pyry jotenkin vaikutti vähän yllättyneeltä 45 cm rimoista, ja kyllä se näytti että se ei hyppää juuri ollenkaan, kun ne olivat niin matalat.

Molempien kanssa tein myös poispäinkäännöstreeniä takaaleikkaamalla siten, että juoksin 5-7 esteiden oikealla puolella ja 6-7 esteiden välillä takaaleikkauksella poispäin käänsin 8-esteelle. Haltilta se luonnistui tosi hyvin, ja Pyry kääntyi sillä vähän kökömmin, mutta kääntyi lopulta.

Tosi kiva treeni, pitäisi tehdä just tällaista helppoa treeniä paljon enemmän ja pääsin treenaamaankin eri juttuja.

Halti ja minä nähdään sitten parin viikon päästä 10.7.2016 Ylöjärvellä Agirodussa! Mennään ALO-joukkueena viestiin, jossa nähdään ainakin lauma Haltin siskoja ja ehkä äiti, riippuen sen juoksuista. Vähän ahdistaa kun se on iso tapahtuma, mutta sitä ennen käydään vielä ainakin yksissä epiksissä harjoittelemassa kisatunnelmaa ja uskon että Haltin hermorakenne kestää hyvin tuollaisen tapahtuman ja Halti kestää mahdollista lämpöäkin aika hyvin (tosin viime viikosta lähtien on oppinut menemään jopa varjoon lämpimillä ilmoilla).

Minäkin sain koulutukseni loppuun (lähinnä viimeiset oppimispäiväkirjat dokumentin muotoon) ja Agilityliitosta tuli tällä viikolla postissa Agilityn koulutusohjaajan kortti :) Koulutuksen ensimmäisen osan aloitin jo viime vuoden lokakuussa, toinen osa oli tammikuussa, ja siinä välissä ja jälkeen käyty kouluttelemassa ja suunnittelemassa ratoja oppimispäiväkirjaa varten. Lokakuusta maaliskuuhun koulutin siinä sivussa alkeisryhmää Agi-Kotkissa muutaman muun kanssa, mutta koulutusohjaajakurssin kävin Loviisan Seudun Koirat ry:n riveissä, ja samalla siis koulutin LSK:lla talvella ja keväällä. Nyt sitten toukokuusta lähtien olen kouluttanut LSK:ssa viikkoryhmää, ja katsotaan miten jatkuu syksyllä. Kyllä siitä kouluttamisesta paljon vaan oppii mikä tapa sopii kenellekin, ja miten saadaan onnistumisia. Tämän vuoksi tykkään kisoissakin katsoa radoilla muiden suorituksia, jotta opin mitkä ohjaukset toimii, ja mitkä ei toimi, ja millaista esteosaamista pitäisi seuraavaksi treenata. Tieto lisää tuskaa. Sitä vähemmän sitä osaa, mitä enemmän tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti