tiistai 26. heinäkuuta 2016

Fyssarilla

Ollaan oltu nyt kesälomalla, minä ihan töistä ja koirat agilitystä. "Onneksi" on ollut paljon lämpimiä päiviä, niin ei sitä muutenkaan lähtisi treenaamaan. Jos olisi oikein viileät ilmat, niin sitten kyllä **tuttaisi pitää taukoa.

Käytiin Kirsi Aurasella Kotkassa fyssarihoidossa. Viimeeksi käytiin hänellä marraskuussa, ja siinä välissä hieronnassa. Katsottiin molempien liikkeet ensin, ja varsinkin Pyryllä etuliikkeet oli aika suppeat ja siis johtui siitä että rintalihakset oli vähän jumissa. Haltilla oli taas aika "lentävät liikkeet", ja yritettiin saada Halti liikkumaan muuten kuin kahdella jalalla.

Pyry hoidettiin ensin, Pyryllä oli rasitusta pitkissä selkälihaksissa, ja ne saatiin hoidettua. Samoin rintalihaksissa oli jumia, ja sain kotivenyttelyohjeet rintalihaksille.

Pyry käsittelyssä

Halti oli taas hankala. Se suostui makaamaan "tokomakuuasennossa", mutta kyljelleen ei suostunut, ja välillä kun tuntui epämukavalta, niin sitä joutui käsittelemään kun se istui tai seisoi. Selässä oli pinne puristuksissa, ja se saatiin vapautettua. Ihan täysvaltaisestihan Haltia ei saatu käsiteltyä. Haltille sain saman ohjeen venytellä rintalihaksia. 

Kyselin että miten Haltia kannattaisi käyttää käsittelyssä tästä lähtien, ja fyssari oli vähän sitä mieltä että onko järkeä käyttää hirveän usein, jos se ei tykkää olla käsiteltävänä. Toisaalta voisi käydä usein, että Halti oppisi tuntemaan käsittelijän, mutta siinä vaiheessa mä olisin vararikossa. Käydään nyt sitten parin kuukauden välein hierojalla Haltin kanssa, jos vaikka Halti tottuisi ainakin häneen. Onhan se pystynyt rentoutumaan jo vähän siinä käsittelyssä. 

Pyryn kanssa käydään edelleen 4-6 kuukauden välein, koska enempää se ei tarvitse. Halti selkeästi tarvitsee vähän useammin, koska se riehuu paljon enemmän ja tekee enempi täysillä aksaa. Ehkä ajan kanssa se suostuu käsiteltäväksikin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti