lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyryn vatsatauti

Sopivasti kun Halti tuli meille perjantaina, niin lauantai-sunnuntai-välisestä yöstä lähtien Pyryllä iski jokin suolistosairaus. Jouduin sunnuntaiyöstä lähtien käymään Pyryn kanssa 3 tunnin välein ulkona, kun kaikki tuli ulos, ja lisäksi tietty Haltin kanssa, koska se on, pentu. Aloitin Pyryn ruokavalion sunnuntaiaamuna heti riisi-raejuustolla ja inupectinillä, mutta se ei vaikuttanut mitään, vaan oireet jatkuivat yhtä pahoina ja Pyry alkoi oksentamaan maanantaina ja tiistaiaamuna.

Tiistaina mentiin sitten eläinlääkäriin, ja Pyry joutuikin samantien tiputukseen, kun oli kuivunut niin pahasti (kyllä se joi kotona vähän vettä edellisenäkin iltana). Eläinlääkäri ei uskaltanut edes katsoa Pyryn ikeniä kun se ei heti antanut (en huomannut että olis kuitenkaan näyttänyt hampaita tai mitään), ja mun piti näyttää ikenet. Sitten piti laittaa tippa, ja eläinlääkäri halusi Pyrylle kuonokopan (koska se on niiiin vaarallinen rakki), ettei Pyry pure häntä. Siinä vaiheessa kun Pyry sai kankkuunsa antibioottipistoksen, niin siinä vaiheessa ulahti enemmänkin.

Sitten saatiin kolme tuntia hengailla takahuoneessa että tippa valui loppuun (jätin kuonokopan päähän, ettei Pyry pääse repimään tippaa irti).


Pyry sai sitten monta eri lääkettä tätä varten; mm. Cereniaa (pahoinvointilääkettä), Antepsiniä ja vatsakalvon suojaksi yhtä lääkettä. Cereniaa en antanut, koska sen nyt osasin odottaa että oksentelu loppuu heti kun muut aineet alkaa vaikuttaa. Tiistai iltapäivällä Pyryllä oli vielä vatsa kuralla, mutta sen jälkeen tuli parin päivän tauko, ja suolisto sai levätä, ja jo keskiviikkona Pyry oli ihan pirteä ja normaali, ja leikitti jo pentuakin. Ja siitä lähtien Pyry on ollut ihan hyvässä kunnossa. Täytyy sanoa, että oli hyvä että oli loma, koska sain helposti käytyä eläinlääkärissä, ja ei unen vähyys haitannut niin paljoa.

Halti taas sai olla 3,5 tuntia yksin pentuportin takana, ja oli ainakin lähtiessä ja tullessa siellä ihan nätisti. Sai jäädä syömään kongin sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti