sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikko pentuarkea takana

Koko viikko on ollut aikaa päivittää blogiakin, mutta kovasti se on jäänyt aina..

Haltin kasvu:
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)



Halti Räyhis on ollut nyt viikon meillä. Tuntuu paljon pidemmältä ajalta. Se on saanut tänä aikana monta lempinimeä; Räyhä, termiitti, piraija, gremlin.... taistelutahtoa ainakin pojulta löytyy, eli selkeästi tykkää vastustaa ja taistella ja sen hampaat on kyllä piraijanterävät.

Tänä aikana ollaan käyty tutustumassa lähitienooseen, harjoiteltu sisäsiisteyttä (hyvin tekee paperille ja todella hyvin pystyy jo tuon ikäiseksi pidättämään) - Nekku ei edelleenkään arvosta paperille tekemistä vaan pitää sitä todella siivottomana tapana, ja yrittää aina mahdollisuuden tullen käydä siivoamassa ja peittämässä paperit. Ollaan harjoiteltu päivittäin vapaana liikkumista omalla pihalla ja luoksetuloa, hihnakävelyä valjaissa, hoitotoimenpiteitä kuten pesu ja kuivaus (kun kävi uimassa ojassa), unisena kynsien leikkausta, hampaiden ja tassujen tutkimista, korkeuden mittaamista (10 vk 33 cm) ja että kissoja ei jahdata (tosin Nekku tekee sen vaikeaksi kun se yrittää saada pennun jahtaamaan) ja lattialla olevaan kasviin ei kosketa (tämän Halti on oppinut todella hyvin).

Halti on harjoitellut myös melkein joka päivä yksinoloa pentuportin takana vaihdellen puolesta tunnista 3,5 tuntiin. Yleensä on jätetty vähän väsyneenä kongin kanssa pentuportin taakse, ja ainakin tähän mennessä on jäänyt hiljaa rauhallisesti ja tullessa on ollut ihan samanlainen. 





Autoiluakin on harjoiteltu muutamana päivänä, alussa vähän kommentoidaan, mutta hiljennytään sitten lopulta.

Halti osaa jo hyvin istua (aina kun haluaa jotain), ja ollaan lisäksi harjoiteltu suulla tehtävään merkkiääneen reagoimista, käsikosketusta ja luoksetuloa.

Torstaina käytiin vähän meidän tokokentällä parin muun treenaajan kanssa. Vieressä pauhasi työkoneet (kaivinkoneet yms), kun tekevät siihen kentän viereen uutta tietä. Haltin kanssa tutustuttiin kenttään ja kateltiin muita koiria ja syötiin nameja ja vähän tehtiin käsikosketusta ja merkkiääntä. Todella hyvin keskittyi minuun vaikka oli kaikenlaista häiriötä ympärillä. Muutama haukahdus tuli alussa muille koirille, mutta unohti ne aika nopeasti.

Pyryn kanssa tehtiin ihan vaan nopea piilopaikkamakuu (ei vinkunut ollenkaan!) ja ihan vähän seuraamista ja kaukoja kypsällä kanalla. En rasittanut nyt enempää, kun on toipumassa, vaikka ihan pirteä se onkin. Pyry on nyt muutamana päivänä ihan leikittänytkin Haltia, ja hammastellut sen kanssa.

Ensimmäisinä päivinä Halti kiinnostui aika paljon sepelistä tuossa talon nurkalla, ja oli kokoajan yrittämässä ottaa niitä suuhun. Sitä sai useamman kerran syöksyä ottamaan kivet pois. Nyt on jo unohtanut tämän, mutta välillä meinaa isoja kiviä ottaa suuhunsa edelleen.


se just istui paikallaan kun kaivoin kameran esiin



Se tuli ihan kylkeen, mitä mä teen?

Ooh, orava puussa!!






Pyry meinaa kokoajan vahtia ympäristöä kun pentu on mukana (josta syystä joutuu olemaan kiinni enemmän)
Viime sunnuntaina Pyry kävi hakemassa Demin, naapurin labbisnartun (jolla on alkamassa juoksut) meille pihalle leikkimään, ja sitten kun saatiin Pyry sisälle ja naapuri hakemaan narttua, niin Haltikin pääsi tapaamaan isoa mustaa labbista. Oli se vähän pelottava, vaikka Demi tavoistaan poiketen oli todella rauhallisesti. Pienen hengailun jälkeen uskalsi puuhata siinä lähellä.

Eilen lauantaina Halti tapasi ekaa kertaa Vertin Myrskylässä. Ensin annettiin Vertin ja Pyryn riehua, ja Halti sai tutustua sisätiloihin sillä välin. Sitten vaihdettiin Pyry sisälle ja Halti ulos Vertin kanssa. Haltin mielestä Vertti oli kyllä tosi pelottava iso musta susi. Käytiin vielä Vertin kanssa kävelemässä ja Halti aina väisti Verttiä sen tullessa kohti, mutta rohkeasti muuten kulki mukana. Tehdään nyt silleen, että ei pidetä Verttiä, Pyryä ja Haltia samaan aikaan samassa tilassa niin kauan, kunnes Halti alkaa luottamaan Verttiin ja rentoutuu sen seurassa. Pyry on kuitenkin todella puolustushaluinen omiaan kohtaan, ja parempi että ei tule mitään väärinkäsityksiä Pyryn ja Vertin välillä kun pentu on lähistöllä. Loppumatkasta Myrskylään Halti oksensi, olisin ollut yllättynyt jos ei olisi, koska se on todella mutkainen tie. Takaisin tullessa ei oksentanut, mutta Jani ajoi vielä varovaisemmin pahimmat mutkat.






Vertin korvien putsaus operaatio nro 1
Korvien putsausoperaatio nro 2






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti