lauantai 29. marraskuuta 2014

Halti 14 vk eli 3,5 kk

Haltin kasvu:
23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

14 vk 8,1 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry 9,6 kg/41 cm)

Halti on tällä viikolla ollut mukana agilityhallilla leikkimässä ja syömässä namia, lähinnä lähimaastossa käppäilemässä Pyryn kanssa ja ilman. Haltilla on käytössä Pyryn vanha heijastinliivi, joka on vähän iso vielä Haltille (Pyrylle pieni).


 Yritin tänään ottaa Haltista kuviakin mutta turhan pimeää on päivälläkin..










Tuntuu että Haltilla on pidätyskyky nyt parantunut paljon, ja ihan kaiken leikkimisen ja juomisen yms jälkeen ei tarvitse juosta pissalle enää. Halti on edelleen opetellut maahanmenoa (menee maahan aina kun on namia tarjolla) ja sivulle tuloa sekä muita käsikosketus yms juttuja. Luopumisharjoituksia ollaan tehty myös. Pyry on tiukentanut Haltin koulutusta, eikä anna sen tehdä enää kaikkea, ja vie enemmän siltä leluja pois. Ne leikkii kuitenkin ihan päivittäin edelleen.

Tänään lauantaina käytiin taas pentutreffeillä Porvoossa Mustissa ja Mirrissä. Tällä kertaa myymälässä aluksi Halti vähän pelkäsi, eli oli varuillaan ja vähän tärisi (olisko mörköilyä jo), mutta siinä kun käveltiin myymälää ympäri, niin rentoutui. Sitten tulikin leikkikavereita, niin pääsi leikkimään taas leikkikehään. Tällä kertaa ei ollenkaan näytellyt hampaita tai murissut muille, vaan alkoi melkein heti leikkimään niiden vanhempien pentujen kanssa (pari 7 kk pentua). Niiden kanssa leikit meni hyvin yhteen. Toinen oli Cockerspanieli ja toinen oli australian labradoodle. Molemmat oli ihania ja riehakkaita. 

huono kamerakuvalaatu ja pennut

Sitten sinne tuli myös 5 kk lapinkoirauros, jonka kanssa ei leikit meinannut ollenkaan käydä yksiin, vaan meinasi olla rähinänpoikasta useamman kerran, kun 3 kertaa isompi pentu yritti pistää Haltia maihin, ja Halti ei suostunut ja pisti vastaan. Muutaman kerran saatiin keskeyttää, ja sitten alkoikin luistaa, ja leikkivät loppuajan keskenään välillä painien ja välillä hammastellen molemmat selällään. Monet siellä pentupiirissä kyllä ihmettelivät kuinka vahvaluontoinen noin pieni koira voi olla.

Käytiin vielä Myrskylässä ja sai tavata taas Vertin sisällä, ja tällä kertaa ei yhtään arastellut vaan saman tien pomppi moikkaamaan Verttiä. Huomenna Halti saa mennä Vertin luo hoitoon muutamaksi tunniksi, kun menen Pyryn kanssa maksullisiin agitreeneihin missä ei tarvitse kantaa itse esteitä (eli kisoihin). 


Pyryn kanssa käytiin myös Loviisan Koirien pikkujoulukävelyllä torstaina, Haltia en vielä ottanut mukaan, kun lenkki oli aika pitkä, ja hihnakäytös noilla ei ole vielä hirveän hyvä yhdessä. Pyry meni hyvin monien nuorempien urostenkin seurassa. Lopuksi koirat sai herkkupussit ja ihmiset glögiä ja pipareita. Pyry olisi tosin mielellään huolinut piparitkin. Kumma kun ei kaikkea koirille tarjoilla..

On toi Halti välillä vähän piru porokoiraksi... :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti