sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Halti 13 vk ja Pyryn treenit

Haltin kasvu:
23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

Tuntuu että Halti kasvaa todella hitaasti, n. puoli kiloa/viikko..Mutta Pyrylläkin taisi vähän junnata paino tuossa iässä (johtuen tosin pahasta ripulista osittain). Se meinaa jäädä miniporokoiraksi, ja voin alkaa jalostaa tuollaisia medi-porokoiria.

Viikolla ollaan käyty vähän kaupungilla kävelemässä, meinaan seota noitten hihnojen kanssa kun Halti pyörii joka suuntaan, mun ympäri, Pyryn ympäri, itsensä ympäri sekä puiden ja tolppien ympäri ja Pyry taas porhaltaa vauhdilla eteenpäin.. noh, ehkä tää tästä..

Perjantaina satoi meillä ensilumi viimeinkin. Halti ei aluksi edes tajunnut mitään erilaista ulkona, ennen kuin huomasi että Pyry söi lunta. Illalla yritti kovasti pomppia ottamaan kiinni alas satavia lumihiutaleita. Lauantaina sain vähän kuviakin, vaikka vähän pimeetä meinasi silti olla. Ihanaa kyllä kun tuli tänne korpeenkin vähän valoa lumen ansiosta, niin ei tarvitse niin paljon taskulamppua käyttää.


Lauantaina käytiin Haltin kanssa Porvoon Mustissa ja Mirrissä pentupiirissä. Elikkä samankokoisten pentujen kanssa leikkimässä. Halti aluksi saattaa vähän murista ja haukkua, ja joillekin innokkaille näyttää vähän hampaita, mutta kun alkujännityksestä pääsee eroon, niin leikkii hienosti muiden pentujen kanssa. Parhaiten tosin leikki vähän vanhempien pentujen kanssa, 5 kk ja 8 kk ikäisten kanssa, kun ne uskaltautuivat painimaan Haltin kanssa. Halti tarvitsee paljon koirakontakteja ja oman ikäistä seuraa, kun muutamaa koiraa lukuunottamatta, se jännittää muita koiria aluksi ja kestää vähän aikaa tottua niihin. Halti onkin paljon kuitenkin tavannut kilttejä ja rauhallisia koiria. Käydään varmaan nyt säännöllisesti näillä pentutreffeillä, niin pääsee Halti ainakin säännöllisesti leikkiä muiden pentujen kanssa.

Tänään Halti oli hoidossa Myrskylässä Janin siskon luona, ja Vertin hoivassa. Sisällä Vertti on hienosti pennun kanssa, ja ulkona on saanut olla hihnassa vielä, ja on malttanut myös leikkiäkin rauhallisesti Haltin kanssa. Välillä silti meinaa Vertti kiihtyä jos tulee mitään muuta ulkopuolista ärsykettä (painetta) ja alkaa liian rajuksi pennun kanssa, mutta saa olla kiinni niin kauan kunnes leikki näyttää hallitulta.

Pyryn kanssa taas käytiin tänään Porvoossa agitreeneissä uudella AvecAreenalla. Ihan kiva, paitsi että todella lämmin, siellä taisi olla aivan huoneenlämpöistä. Pyry jaksoi kyllä todella hyvin, teki rataa kokoajan täysillä


Taidettiin tehdä rata ihan puhtaasti ja hyvällä vauhdilla ekalla kerralla. Muutamassa kohdassa tuli vähän kiire, ja jotkut ohjaukset jäi vähän puoleen väliin. Treenatessa sain ohjauksenikin ajoitettua oikein, ja Pyryn kaarrokset tiukemmiksi. 11-12-13 esteillä tein saksalaisen; ekalla kerralla ilmeisesti vähän hassusti, mutta harjoitellessa se meni paremmin. Ja nyt tuntuu että olen saanut siihen hiottua oman tekniikan, eikä tunnu että kädet ja jalat menis solmuun. 15-16-esteille tein pakkovalssin, joka toimi todella hyvin.

Kokeilin myös sitä, että treenikaveri otti namialustan, ja sen piti laittaa se radalle sovittuun paikkaan, vähän ennen kuin tullaan siihen kohtaa radalle, niin eihän siitä tullut mitään. Pyry tiesi, missä namialusta on, joten se jumitti kokoajan treenikaverin suuntaan. Aina pari estettä, ja kävi tarkistamassa että joko saisi. Pitää miettiä miten saisi Pyryn paremmin irtoamaan pois namialustalta, vai tehdäänkö vain sitä että jonkun suoran päässä on namialusta.

Käytiin myös tokotreeneissä, ja oli siellä toinenkin treenikaveri paikalla. Tehtiin pieni paikkamakuu (minä piilossa), ja Pyry vinkui vähäsen, mutta treenikaveri käski hiljentyä. Silleen ihan hyvä, niin ei saa mua vinkumisellaan pois piilosta (edes käskemään olemaan hiljaa).

Tehtiin luoksetulon pysäytystä, kaukokäskyjä, noutoa, jääviä (myös istumisjäävää) ja seuraamista. Oli satanut lunta, niin pystyin näkemään kuinka suoraan kävelin. Yllättävän suoraan. Noudossa tuli vähän hitaasti luokse, mutta sitä pitäisi nyt treenata enemmän. Nyt on jäänyt kotitreenit pikkaisen vähemmälle, kun joutuu keskittymään erään pienen paholaisen sisäsiisteysharjoitteluun ja kaikkeen muuhun. Jäävissä maahanmenossa jäi seisomaan ekalla kerralla, tätä pitää taas vähän kertailla. Kaukot meni hyvin ja istumaanjääväkin meni tosi hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti