sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Wessmanin agitreenit


Tuo rata ei ollut oikein meidän rata, kyllä siitä suoriuduttiin, mutta oli monta kohtaa, missä vaan joutui valitsemaan huonoista ohjausvaihtoehdoista paras vaihtoehto meille. Keppien suoritus oli kaikkein kököin, kun ei kummastakaan suunnasta päässyt millään vauhdilla niille, vaan aina oli ennen keppejä jotain kieputusta. Ei edes haittaa avo- tai umpikulmat eri kulmista, mutta haittaa ennemminkin se, että koira tulee jonkun kieputuksen kautta lähes vauhditta kepeille.

2. esteelle pakkovalssi
3. ja 4.esteen väliin persjättö, ja 4. esteen jälkeen/kohdalla persjättö uudelleen. Tämä toimi parhaiten. Kokeilin myös kokonaan vasemmalta puolelta ohjaamista, ja ehdin justjajust (hilkulla oli) ohjaamaan 5-esteelle.
11-12 esteillä oli vähän ongelmallinen kohta. Alunperin ajattelin, että olisin ohjannut vasemmalta puolelta 11-esteen ja sitten lähettänyt 12-esteelle oikealla kädellä. Mutta koska kouluttaja oli sitä mieltä että siinä ei kerkeä, niin päädyin oikealta puolelta ohjaamiseen, ja vasemmalta puolelta 12-esteelle lähettämiseen. Yksi vaihtoehto olisi ollut 11-esteen jälkeen persjättö, mutta se oli aivan mahdotonta ehtiä siihen.
13-14-15 kohta oli vaan persjätöllä 14-esteelle, kun Pyry teki puomille 2on2offin, ja siitä kiepsautus kepeille. Tähän ei juurikaan saanut vauhtia, joten hitaaasti mentiin kepit.
15-16 kohta joka kerta kämmääntyi, koska en koskaan huomannut katsoa, että Pyry tulee mukana, vaan Pyry meni aina puomille takaisin.
17-18 kohdassa ongelmana vauhti, eli Pyry tuli kyllä 16-17 esteet kovaa, mutta käännöksestä 18-esteelle vasemmalta puolelta ohjaten Pyry tuli hitaasti. Paremmin meni, kun teinkin valssin 17-esteellä ja ohjasin oikealta puolelta, jolloin itse liikuin enemmän.
21-22 kohdassa tein valssin ja se toimi hyvin. Kepeille Pyry meni myös hyvin mutta, hitaasti, kun ei ollut siihen saanut vauhtia.

Tokalla kerralla kouluttaja meinasi että voitaisiin tehdä kerralla koko rata, mutta 15-keppien jälkeen en taas ohjannut (kun jouduin saattamaan kepeillä niin pitkälle) ja Pyry meni puomille, muuten meni hyvin. Lopuksi tehtiin vielä 23-28 siten että namialusta oli lopussa pari kertaa, ja oli hyvä vauhti.

Kouluttaja sanoi, että meni hyvin. Tekniikka ja ohjaukset on kunnossa ja koira osaa, mutta että saan tehdä todella paljon töitä radalla (koska Pyry tarvitsee mun liikkeen niin vahvasti). Myöskin meinasi että nopeastikin noustaan kolmosiin, mutta kolmosissa vaikka ehtii aikoihin, niin ei siinä enää kerkeä käyttöbortsujen aikoihin millään porokoiralla. Ja 1-radat sopii kaikkein parhaiten, kun se saa juosta siinä paljon.

Vinkiksi antoi kuitenkin, että voitaisiin harjoitella irtoamista/itsenäistä suorittamista, ja namialusta palkkoja yllätyksenä aina radan johonkin kohtaan (tarvitaan useampi treenikaveri auttamaan). Ja vaikka myös muutaman esteen suorittamista itsenäisesti, ja sitten namialustalle. Ja oli samaa mieltä mun kanssa, että kannattaa tehdä mahdollisimman suoraviivaiset ohjaukset Pyrylle, että mahdollisimman vähän pyörityksiä, vaikka se tarkottaisi vähän enemmän juoksua.

Ihan mukava kouluttaja, hänen valmennusryhmään olen hakenutkin Agi-Kotkiin ensi vuodeksi. Rata ei todellakaan ollut Pyrylle sopiva rata, mutta ihan kunnialla ja ihan ok vauhdilla se meni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti