sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Agikisoissa Kotkassa

Käytiin Pyryn kanssa agikisoissa Kotkassa tänään, vain yhdellä agiradalla. Olisi ollut tarjolla hyppyrata ja agirata, mutta kun oli jo yksi hyppy-LUVA, niin en nyt osallistumisen ilosta viitsinyt siihen ilmoittautua. Jos kolmosiin päästään, niin siellä saa osallistua niin paljon radoille kuin vain haluaa..
Seppo Savikon agirata 2lk, ia 50s, 150 m, 3,2s
Jotenkin oli sellainen tunne, että Pyry ei ollut ihan parhaimmillaan Lauantaina olin katsonut ihan kuin Pyry olisi laukannut vähän huonosti leikkiessään Vertin kanssa, mutta muuten liikkuu hyvin. Voi olla että sitä ei muutenkaan olla kumpikaan parhaimmillaan tuon pennn hoidon vuoksi, kun kaikki aika ja energia menee aika pitkälti pentuun. Mentiin silti.

Rata meni ihan hyvin, Pyry ei mennyt ihan täysiä, mutta ei kuitenkaan hidastellut ja kepit meni ihan ok vauhdilla. 2- ja 3-hyppyesteet sekä 7- ja 8-esteet oli 55 cm, ja muut esteet 60 cm. Mä kyllä tykkään tästä Seppo Savikosta, kun hän katsoo että esteet on turvallisesti ja koiraystävällisesti ja ihanneajat kohtuulliset.

Ainoa ongelmakohta oli 12-esteen suorittaminen, kun pyörittäminen tuntui vähän huonolta vaihtoehdolta Pyrylle tuossa kohtaa. Tein kuitenkin niisto-persjätön tuohon, mutta sekään ei ollut oikein hyvä ja oli vähän rämpimistä. Ehkä jonkinlaiset valssit ja koiralle suoremmat linjat olisi olleet paremmat. Putkille jouduin saattamaan aika paljon, joten putkihakuisuutta pitäisi harjoitella todella paljon. Keinulla Pyry meni liian kovaa, eikä tajunnut sen olevan keinu, ja juoksi siis aivan keinun päähän ja keinu tuli alas ryminällä, ja Pyry kyllä edelleen kontaktilla, mutta näytti aika pahalta. Ei tee hyvää koiran etupäälle, ja tuntui varmaan vähän pahalta. Tästä taas muistaa, että pitää olla tarkka Pyryn hidastamisessa keinulla, ettei sille jää mitään kammoa siitä.

Mutta mutta, suurin osa sai HYLyn, ja me päästiin 1. sijalle ja tuloksella -2,03 ja siitä rapsahti LUVA. Olin olettanut että sieltä moni muukin sai tuloksia, ettei näin pienellä osallistujamäärällä (10 kpl) meille LUVAA irtoa, mutta 1-sijalla sekin tuli. Meidän tulos oli myös ainoa 0-tulos. Missään säkäluokassa ei nopeuksilla juhlittu, ja suurin osa oli hylkyjä. Meidän nopeus oli vain 3,32 m/s, mutta ei haittaa, kun riitti ihanneaikaan. Sitten alkaa itkettää kun yritetään selvitä 3-luokan radoista ihanneajassa..

Pyry sai tonttulakillisen herkkuja palkinnoksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti