maanantai 27. lokakuuta 2014

Halti is in da house!

Halti haettiin perjantaina. Pyry sai kasvattajan luona pihalla tutustua Haltiin etukäteen, ennen kuin tuotiin pentu autoon ja kotiin. Pyry oli ystävällisen välinpitämätön. Automatkalla Halti oli aluksi hieman levoton ja vinkui (ja yritti kiivetä mun olkapäälle), mutta sitten rauhoittui ja oikeastaan suurimman osan matkasta nukkui vieressä.

Kotona Halti sitten samantien tarkisti ja maistoi kaikki lelut, ja veti oikein kunnon riekkuhepulit parisen tuntia. Yö meni vähän levottomasti. Makuuhuoneen ovella oli esteet, ettei Halti pääse muihin huoneisiin, mutta että kissat pääsee makuuhuoneeseen ja Nekku sitten ramppasi moneen otteeseen makkarissa pörräämässä ja Halti aina heräsi Nekun perään. Kasperia ei näkynyt kuin vasta lauantai-iltana vähäisen ja sitten pikkuhiljaa se on alkanut liikkumaan. Aluksi se meinasi ilmeisesti että ollaan tuotu joku kamala peto meille. Nekku taas oli uteliaan varovainen, ja nyt se jo yrittää kokoajan saada pentua jahtaamaan itseään. Yritä siinä sitten opettaa, että kissoja ei jahdata.










sitä osataan jo pujottelukepitkin suorittaa..







Lauantaina käytiin Mustissa ja Mirrissä Haltin ja Pyryn kanssa ProskyFoton kuvauksessa. Alun perin ajattelin, että en ota Haltia mukaan, mutta kun se oli niin reipas ja energinen niin sai tulla. Ja sillähän oli vain älyttömän mahtavaa vetää rallia siellä studiossa ja riekkua ympäriinsä. Kuvia tietty ei juurikaan saatu, mutta ehkäpä sosiaalistumista sitä enemmänkin. Käytiin myös Mustissa ja Mirrissä vaa'alla, ja 9 viikon paino oli 4,8 kg (Pyryllä saman ikäisenä 6,2 kg). Automatkat meni aika hyvin, alussa vähän metelöi (oli pienen koiran kuljetusboxissa), mutta sitten tottui aika hyvin. Ajomatka tosin oli vain n. 6 minuuttia suuntaansa.

Tässä on ainakin yksi onnistunut kuva, tämän laittoivat myös ProskyFoton nettisivuille näytiksi kuvauksista.


Viikonloppuna käytiin myös kävelemässä vähän tuolla Krouvintiellä (hiekkatiellä) valjaissa ja hihnassa Pyryn ja Haltin kanssa, ja nätisti ainakin nyt kävelee mukana. Hienosti ovellakin odottaa istuen kun laitan pissakäynneillä pannan kaulaan.

Tänäänkin käytiin vähän kävelemässä tuolla meidän tiellä




Matkalla takaisin kotiin Halti möyri ojanpientareella ja hetkeksi kun katsoin muualle, niin se tipahti oikein kunnon vesiojaan, ja sain nostaa sen sieltä. Pentu oli ihan märkä, ja kiireellä lähettiin kotiin ettei pentu kylmety, ei ollut pitkä matka onneksi. Ja sain ekaa kertaa jo pestä koko pennun ja loppuillan saan sitten nyppiä ja kammata Haltista noita kaksiväkäisiä siemeniä, joita on tosi vaikea saada turkista. Onneksi suurimman osan olen saanut irti.. Onneksi pesu meni tosi hyvin ja Halti on aika luottavainen.

Pyryllä on vaan lauantaista lähtien ollut vatsa löysällä/vetisenä, eikä se meinaa mennä ohi. Viime yönäkin sain useamman kerran juosta Pyryn kanssa ulos, kun se ripuloi. Nyt ei ole oikein juonutkaan tänään, ja tänään oksensi. Pitää ilmeisesti huomenna mennä eläinlääkäriin. En tiedä mikä oikein on aiheuttanut tämän, vaikuttaisi oikeasti joltain pöpöltä. Pyry on saanut vähän helposti sulavaa ruokaa (riisi+kana), ja Attapectiniä. Toivottavasti saisin sen paranemaan. Harmittaa että just samaan aikaan kun pentu tuli, niin saa huolehtia enemmän myös Pyrystä (toivottavasti nämä ei ole yhteydessä toisiinsa), mutta hyvä asia on se, että mulla on tämä viikko lomaa, niin pieni unenpuute ei ehkä haittaa ja saan vietyä Pyryä ulos ja saan mentyä eläinlääkäriinkin helpommin sen kanssa.

Tässä vielä kevennykseksi muutama söpöilykuva:







Ja Halti on kyllä siis tosi reipas ja rohkea pentu. Tykkää paljon leikkiä myös itsekseen, mutta myös ihmisen kanssa. Ja ottaa mielellään kontaktia ihmiseen ja tykkää paljon rapsutuksista. Sisäsiisteys ja yksinoloharjoituksia ollaan päästy harjoittelemaan jo, ja myöskin on harjoiteltu näitä perinteisiä asioita, kuten kissoja ei jahdata, pöydälle ei kiivetä, sohvaa ja sänkyä ei syödä, odotetaan nätisti oven avautumista ja ruokaa yms..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti