maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen riennot

Ollaan nyt aika usein käyty kaupungilla kävelemässä, kun tuntuu että tässä juoksujen aikana Pyry on alkanut enemmän hinkumaan muiden koirien luo, niin ollaan harjoiteltu muiden koirien nättiä ohittamista. Nyt kyllä näyttää se olevan taas hallinnassa, varsinkin kun juoksut on täällä meidän nurkilla näillä näkymin ohi.

Sunnuntaina käytiin Loviisassa tokoilemassa treenikentällä muutaman muun koirakon kanssa. Mikä nyt ei mennyt niin hyvin.

No ensin tokopuoleen. Käytiin ensin kentällä, kisanomaisesti menin seisomaan ja Pyry vierelle, ja sitten leikittiin ja poistuttiin kentältä. Tää on osa Pyryn virittely-yritystä. Sitten käytiin lenkillä lähi metsätiellä, missä Pyry kävi laskemassa mäkeä: Video

Tarkoituksena oli treenata takaperin ketjuttamista kuppipalkalla. No se ei onnistunut ihan niin kuin ajattelin. Nimittäin kun palkkaus piti olla aina estehypyn jälkeen, niin se estehypyn jälkeinen asento oli juuri siihen suuntaan missä kuppi oli. Ja ei meinannut ollenkaan hypätä jos kuppi oli jossain näkyvillä, kun halusi lähteä sinne. Aluksi mietin, että ehkä siirtäisin kupin silleen, että Pyry menisi suorasti, mutta toisaalta se kuitenkin epäröisi hyppyä jos se kuppi on meidän takana, ja jos kuppi on esteen toisella puolella, niin Pyry menee hypyltä suoraan kupille. Joten päätin nyt hyllyttää tässä takaperin ketjuttamisessa sen kuppipalkan kokonaan, ja palkkaan joko leikillä ja nameilla siten, että estehypyltä mennään jonkin matkaa kentältä pois päin ja sitten palkkaan. Kuppipalkkaa käytän sitten muuten yksittäisten liikkeiden palkkaamiseen.

Tein myös paikallamakuuta häiriöllä, ihan täydellisesti pysyi paikallaan. Ja tein vähän seuraamisia, ja paikallaan sivulla liikkumisia, ihan hyvällä kontaktilla, mutta vähän parempi keskittyminen saisi olla. Katsotaan mihin tässä päästään, varsinkin kun päästään pihalle treenaamaan kun jäät ja lumet sulaa kunnolla.

Sitten muuhun puoleen. Prkle.. Pyryhän nyt ei tietty siedä vieraita leikkaamattomia uroksia, se on todettu. Pyryhän ei kuitenkaan yleensä rähise muille uroksille, tosin nostelee yleensä alkutapaamisella karvojaan, mutta sen lopettaa aika nopeasti. No vapauttaessani Pyryn kuppipalkalle yhden kerran, niin Pyry kupilta lähdettyään (vapaana) ampaisikin toisen (samankokoisen) leikkaamattoman uroksen luo, joka istui selkä Pyryä kohti ja siitähän tuli rähinä. Onneksi se oli enemmän meteliä ja näyttämistä kuin oikeaa äksöniä ja sain Pyryn nopeasti kiinni. Pyryhän siinä oli painamassa päälle, ja toinen uros vaan yritti perääntyä ja puolustautua. Että näin, kyllä olin kiukkunen, koska en olisi koskaan ajatellutkaan, että se lähtisi toista urosta pöllyttämään omin päin. Ellei se sitten ollut niin, että se jostain syystä päätti mennä tutustumaan siihen toiseen koiraan, ja huomasi vasta kohdalla että kyseessä olikin uros. Ilmeisesti tässä on kyse jostain aikuistumisesta, juoksuista, jne..

No tehtiin ryhmäpaikallaoloa, niin eikös Pyry lähde paikallaolostakin viereisen LEIKATUN uroksen luo tutustumaan. Siinä onneksi ei käynyt mitenkään, Pyry vain jäi haistelemaan, ja toinen uros oli vähän hämillään että tässähän piti olla paikallaanmakuussa. Ja minun kiukku vaan yltyi. Onneksi ei lähtenyt noiden leikkaamattomien urosten luo, kyllä siinä vaiheessa olisi tullut tappelu. Varsinkin jos olisi mennyt vielä erään toisen pikkaisen isomman leikkaamattoman uroksen luo, niin siinä olisi sitten oikeesti tullut tappelu, ja kaiken lisäksi oltais pilattu sen koiran paikallamakuut lopullisesti. SIIS PYRY EI OLE KOSKAAN LÄHTENYT PAIKALLAMAKUUSTA! Pyryn paikallamakuu on ollut varmaan 1-vuotiaasta varma, ja en olisi ikinä kuvitellut että se oikeasti lähtisi paikaltaan, mutta näköjään sekin päivä koitti. Ja ylimääräistä häiriötä ei todellakaan ollut.

Tämän jälkeen tehtiinkin sitten paikallamakuu uudelleen Pyryn kanssa, ja jos yrittikin vilkaistakin toisiin koiriin, niin siitä tuli tiukka kielto. Todella nopeasti ymmärsi, että niihin muihin koiriin ei enää katsota pätkääkään. Sitten tehtiin muita treenejä, ja lopuksi tehtiin vielä Pyryn ekan lähikontaktin kanssa paikallaolo, ja ei tarvinut kun yhdestä vilkaisusta kieltää, kun Pyry katseli aivan kaikkialle muualle paitsi siihen toiseen koiraan. Ehkä meni perille. Ja tätä kun jatketaan seuraavat tokokerrat, niin eiköhän tokene, ja en usko että yrittää uudelleen. Nyt kyllä tosin meni luottamus Pyryn paikallaoloon, ja menee kyllä vähän aikaa ennen kuin mennään möllikisoihin. Varmaan kuukausi tai pari kuukautta treenataan tuo paikallaolo taas 99 % varmaksi, ja sitten voidaan taas suunnitella kisoja.

Kyllä olin loppuillan kiukkunen, ja Pyry oli tietenkin kuin enkeli. Mutta eiköhän tuo mene ohi, kun vaan oon entistä tiukempana ja valppaampana noiden asioiden kanssa.

Tänään oltiinkin Myrskylässä ja Pyry pääsi juoksemaan Vertin kanssa ihan kunnolla taas. Jonkinverran sain kuvasaastettakin tallennettua:


Vertin korvienputsausoperaatioJa käytiin Pyryn kanssa vielä täällä Pernajassa pidemmällä lenkillä päivän päätteeksi, ja tuotiin kissoille kotiin pajunkissoja tuliaisiksi, kyllä Nekku tykkäsi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti