torstai 18. huhtikuuta 2013

Ekojen tekniikkatreenien oivalluksia

Tänään alkoivat vihdoinkin agilityn tekniikkatreenit, kyllä tässä on odotettukin.

Tänään treenattiin lähinnä motivointia ja irtoamista. Aluksi tehtiin ihan irtoamisharjoituksia eteenpäin, ensin yhden esteen ja sitten kahden esteen takaa, ja myöskin siten, että itse lähdin juoksemaan vasemmalle tai oikealle päin kun lähetin Pyryn eteen suorittamaan esteitä. Tässä ei ollut ongelmaa. Myöskin lähetin putkelle, ja tässä tosiaan täytyy käyttää sanaa "putki", pelkkä eteenpäin lähetys sanalla "mene" ei riitä, vaan silloin se olettaa että voi mennä putken ohikin.

Sitten tehtiin tällaista rataa, jossa oli ajatuksena että lopulta pystyy ohjaamaan koiraa keskeltä, ja koira menee itsenäisesti kaukana ohjaajasta ja mielellään edellä.

Eka tehtiin ihan kuppipalkalla eteenlähetystä pari estettä, ja sitten myös toiseen suuntaan, jotta kääntyminen onnistuu molempiin suuntiin. Aluksi vähän lähempänä koiraa koiran takana, ja sitten pikku hiljaa vähän keskemmällä/kauempana koirasta itse. Lopuksi siirryin pallopalkkaan, että mentiin useampi este itse kauempana (tosin aina vahingossa sitä otti koiraa sisäpuolella kiinni). Ja sitten vikaksi ihan koko ympyrä siten, että itse ohjasin kauempaa ja vähän taaempaa, ja Pyry meni itsenäisesti. Vasta viimeisillä esteillä sitten otin Pyryä kiinni ja heitin pallon. Aika paljon sain myös revityttää lelua Pyryllä, koska siitä se palkkautui paremmin kuin pallosta. Heti kun pallon saa kiinni tai se pysähtyy, niin mielenkiinto loppuu siihen (kuollut palkka on huono palkka). Ihan hienosti meni, ja pääsi kokeilemaan paremmin noita palkkoja, mikä sopii missäkin tilanteessa.

Ja mitä tästä opittiin:
- Pyry irtoaa hyvin
- Pyry reagoi mun nopeuteen ja hidastamiseen herkästi ja hidastaa (minkä vuoksi esim. jos putkelle lähettäessä itse hidastan, Pyrykin hidastaa eikä välttämättä mene putkeen silloin)
- Pyryä ei todellakaan kiinnosta kuollut lelu (ainoastaan poispäin liikkuva)
- Palkkana voisi käyttää repimistä; ensin revitytän, sitten lähetän esteille, ja vastaanotan lelun liikkeellä
- Seuraavaksi voitaisiin harjoitella enemmän irtoamista eri kulmista eri esteille

Ja lisäksi:
- jos kiellän Pyryä menemästä jollekin esteelle (ennen kuin olen antanut lupaa), into vähän lopahtaa ja alkaa mm. haistelemaan herkästi maata (rauhoittelemaan)
- Pyry vaatii aika paljon riehumista oikein innostuakseen ja kulkee juurikin mun tahtiini (eli jos vedän täysiä niin vetää Pyrykin)
- Jos Pyryn laittaa autoon odottamaan, niin innostus laantuu.. (auto on tylsä paikka)

Joten tästä opittiin aika paljon, vaikka oli aika yksinkertainen harjoitus. Satoi enemmän ja vähemmän ja oltiin kyllä ihan läpimärkiä lähtiessä. Onneksi oli sadevaatteet ja uudet vedenkestävät kengät niin kuivana sentään pysyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti