torstai 25. huhtikuuta 2013

Agilitytreenit, Valssi; merkkaus ja ennakointi

Tänään oli tekniikkatreeneissä ohjelmassa valssi. Siihen liittyen tärkeänä tulevan valssin merkkaus, ja siis ennakointi, jotta koira tietää etukäteen, että kohta käännytään. Tässä on rata, ja tässä treenattiin lähinnä esteitä 1-7 valssilla, ja loput oli ihan sen vuoksi, että pääsee suorittamaan rataakin, ja koiralle mielekkäämpää kuin tekniikoiden hiominen.

Tarkoituksena oli ennen kakkosestettä merkata este, ja sitten olla menemättä liikaa kakkosesteen lähelle, vaan olla valmiina jo valssaamaan kolmoselle ja antamaan koiralle tilaa hypätä. Seuraavaksi piti 5-esteellä merkata seuraava käännös esteelle 6. 6-esteeltä taas piti molemmilla käsillä vetää koiraa välistä esteelle 7.


Kyllä oli taas pasmat sekaisin kun ei olla pitkään aikaan treenattu, ohjatusti taisi olla viime vuoden puolella. Rata loppuun mentiin kerran (vai kaksi). Loppuradassa ongelmana oli lähinnä takaakierto 9-esteellä (ei ollut tarpeeksi vauhtia ja itse ohjasin väärin) ja jonkun kerran 10-putkelle meno, kun puomi oli houkuttelevampi.

Pussin kohdalla meni ekalla kertaa vähän köpelösti, kun tuuli oli nyt muutenkin siirtänyt pussia, ja pussille lähettäessä itse hidastin vauhtia, ja Pyrykin sitten huomasi sen, rupesi jarruttamaan pussissa, ja Pyry sotkeentui pussiin. Onneksi se luottaa aika paljon muhun, ja rauhoittui kun pyysin odottamaan, ja kaivoin sen ulos sieltä. Sitten mentiin saman tien muutaman kerran pussia pelkästään, että ei jää mitään pussikammoa. Pitää vaan takoa päähän että ei saa hidastaa yhtään lähettäessä jollekin esteelle, vaan pitää mennä täysiä, jolloin Pyrykään ei jää odottamaan mua, tai oleta että suunta vaihtuu tms. No sitten jouduttiin ottamaan pussi pois käytöstä kokonaan kaikilla, koska tuuli niin paljon. Myös hyppyesteetkin kaatuili muutamaan otteeseen tuulesta.

Vaikka nuo valssit ja varsinkin merkkaukset tuntuivat vaikealta, niin olen nyt ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ja nyt kun pääsee taas säännöllisesti treenaamaan, jää kankeuskin varmaan taakse ja päästään kehittymään.

Saatiin videota pelkästään noista lopputreeneistä. Ekan videon rata loppui sen takia kesken, kun putken painot oli lähteneet putken suuaukon tielle. Lähinnä noissa videoissa keskityttiin tuohon valssiradan osuuteen.





Meidän kouluttajakin ehdotti, että kannattaa ottaa videolle näitä treenejä, jotta oppii niistä. Ainakin näin näitä katsoessa tulee mieleen, että saa opetella joskus sellaisen ei-töksähtelevän (sulavan) ohjaustavan ja vähemmän tuollaista ojentelua. Pyry kuulemma kääntyy hyvin, ja menee kyllä hyvin kun ohjaan oikein. Eli itselle vaan treeniä ja koiraan nopeutta.

Tosin tossa valssissa onkin vaikeampi olla nopeampi. Ne nopeammat koirat taas helposti menikin vähän muille esteille, ja kääntymisessä olikin vaikeuksia. Taas pienillä koirilla menee tuollaiset helpommin, kun niillä on pienemmät etäisyydet, ja ehtivät ottaa enemmän askeleita joka välissä (jossa tulee jo nopeuttakin helpommin niille).

Palkkauksena oli namit ja revitystä. Haukutin jonkin verran Pyryä ennen treeniä, jolloin sillä nousee vähän kierrokset. Siltikään Pyry ei hauku muuten kuin pyytäessä, joten meluhaittaa ei ole muuten kuin nostattaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti