torstai 4. huhtikuuta 2013

Pikatokopäivitys

Pitää nyt laittaa vähän päivitystä meidän tokoiluista.

Kun käydään Loviisassa kaupungilla lenkillä, niin samalla olen nyt ennen lenkkiä ja lenkin jälkeen ajanut treenikentälle, antanut Pyryn haistella & merkata treenikentän ulkopuolella, ottanut Pyryn lyhyeen hihnaan (ettei pysty haistelemaan), sanonut virittelysanan, kokeenomaisesti kentälle ja kentällä ollaan leikitty vetolelulla ja sitten poistuttu kentältä ja vapautus Pyrylle. Ihan hyvin on toiminut, ja vire nousee todella hyvin.

Tänään tehtiin nuo samat, paitsi käytiin Loviisan koirapuistossa (jossa siis ei käy koskaan ketään), ja siellä jonkin ajan kuluttua leikitin Pyryä vetolelulla. Pyryllähän on vähän ollut ongelmana leikkiä eri paikoissa, kun pitäisi ehtiä haistelemaan ja merkkaamaan mieluummin (sama siis välillä jos yrittää tokoa vääntää). Mutta nyt ollaan saatu tähän vähän eri meininkiä. Tarkoituksena on saada Pyry leikkimään vähän joka paikassa, ja sitä kautta Pyrylle motivaatio tokoilemaan vähän joka paikassa. Tänään lisäksi lenkin jälkeen treenikentällä leikkimisen kesken pyysin sivulle, ja tehtiin seuraamista ja sitten taas leikkipalkka. Ja todella hyvällä vireellä, eikä edes ollut ajatuksenakaan haistella hajuja vaikka alussa mieli teki (jotkut fiksut käyttää juoksunarttujansa tiedettävästi siellä juoksemassa). Tätä siis jatketaan.

Eilen lisäksi kotipihalla tehtiin pikkaisen tokotreeniä. Ensin leikittiin huuuurrrjasti, ja leikin välissä aluksi tehtiin jotain jääviä ja sitten toisen leikin jälkeen putkeen lyhyt seuraaminen kaikilla käännöksillä ja pysähdyksellä (en muista tuliko juoksua mukaan), molemmat jäävät sekä luoksetulo. Elikkä aikalailla kaikki muut paitsi estehyppy, luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Ja hienolla vireellä. En palkannut välissä, vaan palkkasin sitten liikkeiden jälkeen. Ja tehtiin useampia liikkeestä seisomisia, eikä mennyt kertaakaan maate. En tiedä mikä merkki se on, millä se joskus menee mieluummin maahan kuin jää seisomaan jättäessäni sen. Nyt en ainakaan ole painanut katseellani Pyryä maahan vahingossakaan. No katsotaan miten jatkossa.

Nyt Pyryn treenaamisessa on pääpaino leikillä, motivaatiolla, vireellä ja varmuuden kohottamisella palkkaamattomuuden aikana. Ja on tässä paljon työtä ennen kokeita, vaikka liikkeet onkin kisavalmiita.

Toukokuun alussa tokovalmennuspäivänä ajattelin pyytää neuvoja juurikin tuohon motivaation säilyttämiseen, ja vireen nostamiseen tällaisella koiralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti