tiistai 23. huhtikuuta 2013

Maanantain tokotreenien analysointia


Maanantaina oli taas omatoimitokotreenit, ihan kiitettävästi oli taas koiria, mikä on tosi kiva.
 
Tällä kertaa en naksutellut ollenkaan, ja innostin vain äänellä lähtemään treenaamaan. Hyvin heti otti kontaktia ja oli mukana puuhassa. Revitytin lelua alussa ja juoksin Pyryn kanssa, ja tehtiin vähän liikkeitä aina välissä. Huomaa kyllä leikkimisessä eron, Pyry oli heti valmis leikkimään välittämättä muista koirakoista ympärillä. 

Seuraamisissa kontakti oli paljon parempi kuin muutama kuukausi sitten, ja keskittyi oikeasti siihen seuraamiseen. Käännöksissä aika hyvin pysyi kontakti, tosin välillä meinasi jäädä ihmettelemään jonkun juoksemista, ja täyskäännöksissä oikealle unohtui käännöskohtaan ihmettelemään jotain koiraa. Tosin kyllä ne täyskäännöksetkin toimi sitten lopulta. Nyt kun tuota virettä on paremmin, niin harkitsen että pitäiskö taas käyttää vasemmalle täyskäännöstä, niin ei unohdu ainakaan minnekään matkan varrelle. Pitää ainakin välillä tehdä niinkin päin.
 
Sivulle tulossa meinaa jäädä vähän taakse, mutta tajusin tuossa aamulla, että saattaa johtua myös siitä että mun käsi on edessä, eli korjataan käden paikkaa.
 
Estehyppy oli ihan hyvä, lähti ensimmäisestä käskystä (muistin katsoa suoraan eteenpäin), tosin vielä meinaa mennä turhan sivuun (sitä sain korjattua parin kerran jälkeen kun palkkasin keskelle estettä). Liian monen toiston jälkeen tosin alkoi kommentoimaan ettei tässä ole mitään järkeä, joten jätettiin siihen. Käytettiin estehyppyä myös seuraamisessa, ja siitä Pyry tosi paljon tykkää. Hieno kontakti heti estehypyn jälkeen.
 
Jäävät meni hienosti, tosin maahan ekan kerran meni vähän sivuun, mutta toisella kerralla suorempaan.
 
Ryhmäpaikallaanmakuussa oli rivin toisessa sivussa nartun vieressä, ja pari kertaa vilkaisi sivullensa, mutta muuten oli hyvin minuun kontaktissa, ja välillä laski pään maahan, mikä on oikeastaan tässä tilanteessa hyvä asia. Ja kisoissahan siitä ei rokoteta jos koira pitää päätä maassa. En palkannut kertaakaan välissä, ja olin normi 20 metrin päässä. Tosin ennen tätä tein lyhyitä paikallamakuita omallä häiriöllä (+ muiden koirien häiriöllä), jossa pääsin kieltämään muiden katseella seuraamisesta, ja kehumaan minuun kontaktissa.
 
Luoksetulon tein treenien lopussa, kun urokset olivat lähteneet. Tuli harmittavan hitaasti (ravasi) luokse sen kaksi kertaa kun tehtiin. Kotipihalla tulee tosi hyvällä vauhdilla. Treenien jälkeisen lenkin jälkeen tein uudestaan, ja sen tuli hienosti, tosin juoksin täysiä pois Pyryn luota, jotta sain vauhtiluoksetulon. Pitää yrittää tehdä pelkästään noita vauhtiluoksetuloja häiriössä, kun tulee sopivia tilaisuuksia treeneissä.
 
Muutama tauko pidettiin, yhden kerran päästin kentän ulkopuolelle pissalle, mutta kentällä pidin lyhyessä, enkä päästänyt haistelemaan. Tauolla istuessa pyysin Pyryn joko istumaan tai makaamaan, eikä silloinkaan saanut keksiä omaa tekemistä, jotta ei uppoudu omaan puuhaansa.
 
Ehdin myös ketjuttaa vähän takaperin. Tein jäävän seisomisen, ja estehypyn ja palkkaus. On aika hankalaa tehdä tuota takaperin ketjutusta kun on paljon porukkaa, ja moni tietty haluaa vuorollaan käyttää estettä.
 
Hyvä fiilis jäi treeneistä, nyt pitää vaan suunnitella miten jatkossa. Todennäköisesti vahvistan vauhtia luoksetulossa, varmistan että on tilaa tulla sivulle (ettei jää liian taakse), ja pyrin ketjuttamaan enemmän takaperin noita valmiita liikkeitä. Lisäksi maahanmenossa vahvistetaan suoraan maahanmenoa (ja ehkä nopeutta siihen). Ja seuraamiseen enemmän vaihtelua, vaikka jalkojen alta pujottelua ja puolen vaihtoa.
 
Voisin lisäksi ottaa naksuttimen mukaan seuraavissa treeneissä, ja vahvistaa enemmän katsekontaktia. Lisäksi "valmis"-sanan vahvistamista kontaktiin ja leikkimiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti