maanantai 28. marraskuuta 2016

Timo Rannikon valmennus

Torstaina Halti pääsi A-Qilityn hallille Timo Rannikon valmennukseen. Oli meinaan tosi hyvä, koska tossa radassa oli ihan liikaa putkesta putkeen juoksemista Pyrylle.


Olin alunperin ajatellut lähettää 2-putkelle putken takaa, jotta en ohjaisi vahingossa keinulle ja pääsisin siitä lähtemään hyvin. Tämä kuitenkaan ei ollut valmentajan mielestä järkevää, koska putken takaa lähettämällä pyritään opettamaan koiralle, että sen pitää heti putkesta kääntyä taaksepäin, ja tässä koiran linja menee putkesta suoraan. 

Eli tein sitten vastaanottamalla pakkovalssilla 2-putkella, joka toimi hyvin. Ekalla kerralla Halti tuli 1-esteen ohi, mutta johtui siitä että mä heiluin jotain ylimääräistä putken päässä. Toisella kerralla onnistui paremmin, kun muistin pysyä paikallani liikkumatta kunnes Halti tuli putkelle. 

Noh 1-7-esteet meni tosi hyvin! Vähän tuli kiire ehtiä 5-putkelle vastaanottamaan. 7-esteelle piti tehdä valssi, mutta se vähän valui ja Halti meni putkeen. Toisella kerralla sekin onnistui, kun pysyin hyppyesteen ja puomin suoralla linjalla. 

Melkein joka kerta ongelmana oli 9-esteelle lähettäminen, koska lähetin vähän epämääräisesti (en siis oppinut muutamastakaan kerrasta), ja Halti kääntyi suoraan A-esteelle.

12- ja 14-esteille tein pakkovalssit. Pitäähän niitä joskus harjoitella. Meni aika keskinkertaisesti. Voisi olla tiukemmat käännökset ja itse liikkua rivakammin. Mun mielestä Halti joutui liikaa hidastamaan niissä kun odotteli mua. Olis varmaan pitänyt tehdä japanilaisena koska sen mä osaan paremmin.. toki hyvä treenata noita pakkovalssejakin joskus..

17-18-putkien välillä oli tarkoitus harjoitella taas leieröintiä, ja hitto, se onnistui!! Kun koira meni 17-putkeen, niin siinä vaiheessa oli hyvä olla juoksemassa tarpeeksi puomin suuntaisesti eteenpäin, jolloin Halti hyvin itsevarmasti kääntyi oikeaan suuntaan ja 18-putkeen. Vähänkö siistiä! Pari kertaa tosin toimi, ja sitten Halti alkoi väsymään toistoihin, ja alkoi tulemaan pois putkesta ja tarjoamaan puomia jne..

19-esteellä pyöritin Haltin lähemmän siivekkeen kautta (tai ns. niistolla), 20-esteelle taas se pirun pakkovalssi ja 21-esteellä piti olla valssi valmiina ajoissa, jota jouduttiin harjoittelemaan. Myös 24-putkeen ohjasin vahingossa väärään päähän, mutta saatiin sekin toimimaan. Tosi kiva treeni, ja tää olikin Rannikon viimeinen valmennus tälle vuodelle.

Puhuttiin vielä Pyryn puomin kontaktista, ja kysyin miten kannattaisi tehdä jos joutuu kääntymään Pyryn kanssa tiukasti heti puomilta. Se nyt sitten riippuu vähän siitäkin, että miten vahvaksi saan sen käytöksen, että voinko opettaa vaikka suuntia. Mutta tällä hetkellä ilmeisesti parempi, että juoksen sen kanssa loppuun asti ja sitten käännytään yhdessä.

Jaaa, tässä Haltin treeneistä video:


Huomasin muuten että kumartelen taas ihan vallattomasti.. miks mulla ei oo jotain ihmistä aina karjumassa treeneissä, että selkä suoraksi!3 kommenttia:

  1. En ymmärrä miksi kakkosputkeen ei voisi lähettää, ainakin ratapiirroksen mukaan olisin tehnyt ihan saman ja hakenut putken toisesta päästä jotta koira saa "oikean" linjan esteelle kolme. Ja jos en halua ohjata kolmosta takaaleikkaamalla on pakkovalssilla vienti aika kyseenalaista minun mielestä. Kumarteluhan on ihan jees juttu, ei sitä tartte tikkujäykkänäkään mennä :D

    VastaaPoista
  2. No kyllä mä ymmärrän, että putken takaa ohjaamalla koiran kuuluu kääntyä putken suulta taaksepäin, ihan loogista. Mutta jos kuitenkin putken takaa lähettämisen jälkeen ehtii ohjaamaan oikeaan suuntaan 3-esteelle, niin en mäkään nää sitä niin vääränä ohjauksena. Jos ohjaaja ei ole näkyvissä, niin koira kääntyy, jos ohjaaja on näkyvissä ohjaamassa eteenpäin, niin silloin mennään eteenpäin. Mut pitää vähän katella kisavideoita, jos löytyy mitä noi paremmat ohjaajat tekee vastaavissa tilanteissa.

    VastaaPoista
  3. Ja tuota pohdin, että jos tuohon ny sitte kerkee tekemään persjätön ennen kolmoshyppyä, niin todennäkösesti se on kuitenkin myöhässä jolloin koira näkee kuitenkin linjan leikkauksen ja ottaa putkesta tullessa yhden laukan väärään suuntaan ennen kuin korjaa ohjaukselle... mutta saas nähä, en oikeen ite tykkää tommosesta "se on näin" tyyppisistä valkuista, koska kokemus on näyttänyt, että on niin monia tapoja tehdä ja yhtä kaikki voivat olla oikeita tapoja :P

    VastaaPoista