keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Sipoon kisaraportti

Sipoossa oli tarjolla 3-luokille viime sunnuntaina 3 hyppyrataa ja 1 agirata, joten Pyryn kanssa mentiin sitten kahdelle hyppyradalle, mitään erityistä tarvetta ei olekaan nyt agiradoille, etenkin kun Pyryn puomin kontaktit ovat jälleen/edelleen vaiheessa.

Tuomarina oli siis Heidi Viitaniemi, ja uusi tuttavuus minulle. Radat oli tosi kivoja ja tarpeeksi haastavia, ja tosiaan oli ihan kiva nähdä että ne huiputkin on myös ihmisiä, ja sekoilee ihan samalla tavalla radoilla kuin me muutkin. :) Meille se haastavin osuus oli ekalla radalla kepit, ja toisella radalla ei ollut juurikaan haasteita, mutta hylky saatiin molemmista, kun itse olin huolimaton.

Rimat oli 60 cm, ja molemmissa radoissa mukavia suoria.

1. hyppyrata, HYL

 • ennen 5-esteen saksalaista Pyryllä meinasi mennä nenä ehkä vähän maahan (pää laski hieman), mutta sain sen mukaan. Olisi pitänyt tehdä pakkovalssi 5-esteelle, niin olisin saanut oman liikkeen pysymään parempana
 • Sitten 9-putkelle lähetin ilmeisesti huolimattomasti ja Pyry tulikin putken ohi mun perässä, mutta jatkettiin siitä sitten vaan seuraavalle esteelle, että vauhti saatiin pidettyä eikä korjattu mitään, tästä se HYL
 • Keppejä mietin monelta kantilta mutta päätin törkätä Pyryn kepeille ja tehdä persjätön keppien jälkeen, joka oikeasti onnistui! Pyryn kepit oli taas hitaat, mutta vähän nopeammat kuin Lahdessa. Toinen vaihtoehto oli pakkovalssi kepeille, olisi pitänyt koittaa
 • 15-16-esteiden väliin tein persjätön
 • 18-19-esteiden väliin tein persjätön
 • 19-20-esteillä japanilaisen
 • Jostain käsittämättömästä syystä tein suunnitellusta poiketen persjätön taas vielä 20-21-esteiden väliin, joka vei Pyryn ohi viimeisen esteen, joten viimeistään siinä olisi tullut hylky. 
Keppien jälkeen pääsin kunnolla kiihdyttämään, ja Pyryllä alkoi olemaan jo tosi hyvä vauhti ja alkoi kaahailemaan, eli kannatti olla korjailematta esteiden ohittelua.

2. rata, HYLTää oli kiva rata. Lähdössä Pyry jäi tuijottelemaan odottelualueelle, eikä keskittynyt. Pitäisi muistaa hetsata enemmän/hiipiä tms. lähdössä. Alussa oli tosi kiva pitkä suora, ja toisena esteenä Pyryn lemppari rengas ja vielä pituuskin. 


 • 6-esteellä mietin että käännänkö vain rytmityksellä vai teenkö vastakäännöksen. Ajattelin että Pyry kyllä kääntyy ilmankin vastakäännöstä, mutta ei kääntynytkään, vaan kävi kurkkaamassa putken suulla, josta HYL. Oma kämmäys (olis ilman tätä tullut puhdas rata). 
 • Kepit meni jälleen hitaasti, ja Pyry selkeästi jarrutti selkeästi ennen keppejä. Pitää varmaan alkaa hetsaamaan treeneissä enempi kepeille ja yhdistää se sitten kisoissa ennen keppejä hetsaamiseen, jos vaikka vaikuttaisi. Treeneissä Pyry menee kepit aina kivalla vauhdilla, kunhan vain ei toistoja tule kahta enempää. '
 • 12-esteellä halusin tehdä pyörityksen siten että Pyry kiertäisi lähemmän siivekkeen., mutta tein jotain muuta ja ohjasin huolimattomasti ja Pyry oli hetken kysymysmerkkinä että mihin suuntaan, Pyry korjasi kuitenkin ja tuli oikein lähemmän siivekkeen kautta, yhden toisen kisaajan näin tekevän tämän onnistuneesti, mutta ei tehnyt sitä pyörityksellä
 • 13-esteen jälkeen tein persjätön ja sitten uhkarohkeasti myös ennen 16-putkea persjätön. Toimi ihan sika hyvin, ja Pyryn kanssa meinas tulla kiire, kun se tuli oikein vauhdilla
Loppu meni tosi hienosti ja vauhdilla, ja saatiin kivasti taputuksiakin suorituksesta. Jäi tosi hyvä fiilis tästä radasta.

Mulla oli Halti myös mukana, ja se poukkoili mukana lenkeillä, ja sai Pyryn radan jälkeen käydä hallissa mun kanssa totuttelemassa kisatunnelmaan ja sitten käytiin tekemässä myös ulkona olevalla puomilla kontaktitreeniä ja sai tehdä vähän keppejäkin.

Kisoissa oli vähintäänkin yksi juoksuinen narttu, ja molemmat pojat jumitti oikein urakalla. Hallissa odotellessa vuoroa Pyry sinkoili taas joka suuntaan muiden urosten perään, ja sain oikein tosissaan pitää sitä kontrollissa. Just ennen tokaa rataa kävi kahdella toisella uroksella pieni yhteentörmäys ja se toinen uroksista peruutti sitten suoraan Pyryä päin (Pyry oli selkä sitä kohti), ja siitähän Pyry sai hirveän slaagin, kun joku pääsi yllättämään. Sitä sai rauhoitella pikkasen, ja sen jälkeen vasta Pyryllä laukesi jotenkin paineet, ja se pystyi unohtamaan muut urokset ja otti vain muhun kontaktia.


Harmitti kyllä taas varsin paljon kun muistui mieleen millaista Pyryn kanssa on kisapaikoilla juoksuisten narttujen takia. Ihmeen hyvin se pystyy kuitenkin tulemaan mun kanssa radalla tekemään hommia. Kuitenkaan mun kontrolli ei saa koskaan herpaantua jos paikalla on juoksuisia narttuja ja kilpailevia uroksia. Eniten pelkään että maalialuetta ei ole tarpeeksi hyvin rauhoitettu ja siellä onkin joku kerta vastassa joku provosoiva uros, enkä ehdi saamaan Pyryä kiinni. Tosin ainahan se tähän mennessä  on kiltisti odottanut että saan sen kytkettyä, eikä yleensä näe mitään muuta radan ulkopuolella. 

Sekin harmittaa kun ei koskaan ihan tiedä millä fiiliksellä se on radalle mentäessä, ja siihen vaikuttaa aina ympäristö niin paljon. Onhan se tekeminen parantunut tosi paljon vuosien aikana, ja silloin kun Pyry lähtee kovaa, niin sen kanssa voi tehdä ihan mitä vaan. Joskus se sitten taas on ihan sunnuntaikävelyllä melkein. Treeneissä sillä on nykyään aina kivaa ja vauhtia ja kyllä kisoissakin se on pääasiassa kuitenkin innokkaana mukana, vaikka sitten esim. niistä kepeistä huomaa että se ei ole ihan mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti