torstai 10. marraskuuta 2016

Keskiviikon omatoimitreenit

Kerrankin saatiin koottua porukka Strömforsiin omatoimiagitreeneihin. Mä otin yhden vuoron, jonka puolitin Pyryn ja Haltin kanssa. Oli taas ihan mielenkiintoista, näinköhän Haltin murrosikä on alkanut päälle kahden vuoden iässä...

Tässä rata, lainattu kisaradasta siis. Se näytti paperilla paljon helpommalta, mutta olipa siinä useampia kompastuskohtia. Otin ekaa kertaa molemmat sisälle yhteiseen kevythäkkiin, ja ainoastaan toisen vuorolla sieltä häkistä tuli meteliä, muuten olivat oikein nätisti.


Otin ensin Haltin, jotta se ei vedä odotellessa hirveitä kierroksia. MUISTIN tehdä selän pyöristyksetkin, HYVÄ MINÄ!

Tavoitteena oli vetää koko rata kisanomaisesti, mutta rata tökkäsi 7-putken jälkeen. Nimittäin Haltilla veti nenä maahan joihinkin sulotuoksuihin ennen puomia, ja sille matkalle jäi. Pari kertaa yritin uudelleen ja taas jäi aivot narikkaan. Oli kuulemma toisellakin koiralla sama ongelma (mutta ei Pyryllä!!). Halti alkoi tarjoamaan kontaktia sille puolelle puomiakin, mutta yritti samalla silti ottaa tuoksuja vastaan. Aaargh.. Lopulta sain sen jotenkin yhteistyöhön, ja sen jälkeen ei enää kertaakaan mennyt nenä maahan siinä kohtaa, eikä muuallakaan, ja vauhtia oli. Voi vaikuttaa myös Pyryn meluaminen kevythäkissä, sekä toisen koiran haukkuminen suorittamiseen, mutta toisaalta sitä häiriötreeniä tarvitaan kisoja ajatellen.

Puomilla oli tarkoitus mun leieröidä 4-este, mutta ekalla kerralla Halti tuli puomilta läpi (olikohan aivot edelleen vähän narikassa), mutta seuraavat kerrat pääsin leieröimään puomin ja kävin sitten palkkaamassa kontaktille.

10-esteelle piti ehtiä vastakäännökseen, mutta jos ei ollut tarpeeksi ennakoiva ja tiukka, niin Halti kävi hyppäämässä myös 18-esteen. A-estettä treenattiin erikseen kehikon yläosan kanssa (kun meinasi hypätä liian korkealta), ja onneksi Halti on niin motivoitavissa tuohon, että heti yhdisti mistä suorituksesta sen palkan saa. Eniten ongelmaa mutta oli 14-putkeen ohjaamisessa. Nimittäin jos vähänkin suuntasin putken suuta kohti, Halti haki toisen putken pään. Vasta kun mun oma liike oli selkeästi puomin ja putken välillä suoraan seinää kohti, niin Halti haki oikean putken pään. Keinu oli hieno joka kerta. Keppejä ei ekalla kerralla hakenut suoraan muurin takaa, mutta luulen että alkoi olemaan vähän väsynytkin. Tosi hyvin saatiin kepeilläkin treeniä siitä, että pystyin irtoamaan eteen loppusuoralle ja vedättämään kepeillä.

Hieno Halti, vaikka noitten narttuhajujen nuolemisen kanssa menee vähän hermot, etenkin kun mulla on nyt kaksi samanlaista kotona. Siis meillä on kotona naapurissa juoksut, jotka vetää noi molemmat vähän sekasin..

Pyryn kanssa harjoittelin sitä palkasta luopumista, ja että joutuu käymään tekemässä kontaktin toiseen suuntaan palkasta. Tästä sain Pyryltä haukut useampaan otteeseen, mutta kyllähän se sen kontaktitempun osaa, kun kuitenkin kävi tekemässä sen kaukana palkasta, kun sanoin, että nyt menet tekemään. Osaa se juoksarin myös kokonaisena puominakin, mutta heti kun vauhtia on enemmän, niin ei Pyryllä ole niin väliä palkasta, ja hyppää yli. Toki se on Pyrylle helpompi laukassa hypätä kauempaa puomilta. Eli tää tarvisi paljon toistoja, ja se on vähän hankalaa, ja myöskin pitäisi pystyä ketjuttamaan puomia takaperin, että onnistuisi vauhdillakin. Nyt taas mietin, että mitä hittoa teen näiden kontaktien kanssa.. mutta onneksi seuraavana päivänä sainkin neuvoja Rannikolta tähän ongelmaan.

Ulkona nää jumitti monessa paikassa ihanissa tuoksuissa, ja tais mulla palaa käpy parikin kertaa, että korvat löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti