tiistai 1. marraskuuta 2016

Pyry Rannikon agitreeneissä

Nonniin, nyt taas niskasta itseä kiinni, ja kirjoitetaan blogiin tylsiä treeni ja kisaraportteja, sori..

Käytiin viime viikon torstaina Lahdessa A-qilityn hallilla Timo Rannikon treeneissä. Täytyy vielä taas hehkuttaa, että se on tosi kiva halli ja sopii erityisesti Pyrylle. Siellä on vajaa 10 astetta lämmintä, ja just sopiva lämpötila. Pyry jaksaa siellä tosi hyvin aina treenata ja intoa on. Vähän epäilyttää ensi vuoden alusta treenata Rannikon treeneissä Pyryn kanssa Strömforsissa kun siellä on 16 astetta lämmintä sisällä, ja aivan liian lämmintä Pyrylle.Rata oli taas tosi kiva ja just sopiva Pyrylle, mä sain juosta taas ihan sikana, ja Pyryllä vauhti pysyi kokoajan hyvänä.


  • 2-3-esteiden kohdalla oli monelle sopivaa ohjata ensin oikealta puolelta ja viedä 3-esteelle persjätöllä jotta koira ei ota 3-esteen väärää puolta, ja tätä kokeiltiin myös Pyryn kanssa. Parhaiten sopi kuitenkin vasemmalta puolelta ihan vaan suoraan ohjaaminen, mutta itse sijoitin vain tarpeeksi kaukaa esteistä, etten työntänyt Pyry 3-esteen väärälle puolelle
  • 3-6-esteet ihan vain suoraa juoksua pienellä rytmityksellä
  • 7-esteelle tein ensin saksalaisen, mutta jäin kuin jäinkin Pyryn eteen hieman 8-putkelle ohjauksessa (vaikka Pyry kyllä sen handlasi). Paremmin meni japanilainen, ja ihan oikeasti se sujui ajoitukseltaan ihan täydellisesti joka ikinen kerta!!
  • 10-esteelle olin ajatellut japanilaista, mutta en onnistunut oikein juoksemaan tarpeeksi kovaa kuin kerran, ja lopulta tyydyin persjättöön ennen 10-estettä ja päällejuoksu sitten.
  • Kepeille lähettäminen olikin yllättävän vaikeaa, kun Pyry joka kerta valitsi viereisen putken suun (ja muutenkin putket imi sitä tosi paljon noissa treeneissä). Lopulta kun oma liike meni putken suulta selkeästi vinoon/poispäin putken suulta ja oisko ollut keppien 3-väliin, niin sitten ohjaus onnistui ja Pyry haki kepit hyvin. Ja oli muuten tosi hyvä vauhtikin kepeillä tällä kertaa (jostain syystä välillä valmennuksissa Pyry hidastelee kepeillä)
  • 16-puomilla putki-puomi erottelu toimi tosi hyvin, tein ihan pienen rytmin muutoksen ja kauempaa linjasta, ja Pyry meni tosi suoralla linjalla puomille
Loppuaika käsiteltiinkin Pyryn puomin kontakteja, joihin pyysin apua. Pyry osaa tempun (hyppää kontaktin kautta), mutta on vaikea saada sille aina motivaatiota tehdä se kovassa vauhdissa. Tähän kokeillaan nyt sitten luopumistreeniä, eli Pyry saa alkaa luopumaan palkasta ja sen pitää käydä tekemässä kontakti poispäin palkasta, jotta saa palkan. Jotta se siis selkeästi joutuu tekemään sen oikean asian palkkansa eteen. Ns. vaaditaan kontaktin suorittaminen. Palkan pitäisi vaan olla tosi hyvä.... Tuntuu vaan että kohta pitäisi rakentaa oma pikkupuomi kotipihalle, jotta sitä pääsee treenaamaan tarpeeksi.

Kyllä näistä treeneistä jää aina hyvä fiilis, ja tuntuu että päästään Pyryn kanssa aina etenemään.

Niin joo, ja Halti kävi perjantaina hieronnassa. Haltilla oli vähän kireä selkä (mutta ei ilmeisesti jumissa) ja sitten sillä oli niskan lihakset kireät sekä edessä rintalihasten edessä pienet lihakset jotka olivat tiukat. Hieroja katsoo tosi hyvin Haltin reaktioita, eikä junnaa tietyssä paikassa, jos Halti vaikuttaa yhtään ahdistuneelta/jäykistyy liikaa. Ja saattaa jatkaa sitten myöhemmin jumipaikkaa kun se on vähän lauennut vähän kerrassaan. Haetaan tällä Haltille samalla vähän luottamusta hierojaan, että sitten joskus hän pystyy kokonaisvaltaisesti hoitamaan Haltin. Tarkoituksena on nyt käyttää säännöllisesti Haltia saman hierojan luona parin kuukauden välein, jotta saadaan mahdolliset jäykkyydet (jännityksestä tulevat) hoidettua tasaisesti, ja saadaan sitten samalla jännitystä vähennettyä kun hieroja tulee tutummaksi. Kyllä se Halti muutaman kerran ihan kunnolla alkoi rentoutumaankin, että toivoa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti