maanantai 14. marraskuuta 2016

SERT ja siirto 2-luokkaan!

Haltin kanssa käytiin Lahdessa agikisoissa. Olin tarpeeksi ajoissa ja ehdittiin vähän hengatakin Haltin kanssa hallissa ennen ekaa rataa. Otin kevythäkin varmuuden vuoksi mukaan halliin sisälle, ja ihan hyvä, koska tulikin pitkä päivä.

Vähän olin epävarma Haltin jättämisessä kevythäkkiin, koska se on aiemmin murtautunut sieltä pois ja raapinut seinää, mutta nyt oli tosi nätisti (ja lukko-osuus oli lukittu lisäksi erikseen). Mulla oli lisäksi pyyhkeitä häkin päällä, jotta olisi vähemmän näkyvyyttä Haltille.

En uskaltanut hirveästi odottaa Haltilta näistä kisoista, kun se oli käyttäytynyt niin oudosti edellisissä epiksissä. En oikein tiennyt, että ottaako Halti muhun kontaktia radalle mennessä vai ei.

1-lk eka agirata, A-rata, tulos 0-tulos, 1. sija (etenemä 4,14 m/s)

 Mun mielestä rata ei ollut kovin vaikea, mutta oli siinä monta kohtaa missä piti olla tarkka ettei Halti tee omia ratkaisuja. Itse vaan yritin muistaa että pitää kehua kontakteista, ja jos Halti on omissa maailmoissaan alussa, niin ottaa se tiukasti mukaan joka esteeltä, onneksi tätä ongelmaa ei ollut.

Harmi kun radasta ei tullut videota, se meni tosi hyvin. Kontaktit oli tosi hyviä kaikki, kepit oli hyvät, uskalsin tehdä ajoissa persjätön 12-13-esteiden välille. Ja tosiaan nolla tuli, ja siis SERT ja kakun päälle kirsikkana 1. sijoitus!!! Tuomari onnitteli, ja sanoi että oli kyllä hienoa ja varmaa menoa.


Sitten piti päättää että jäänkö odottamaan 2-luokkaa, että päästään suorittamaan se toinen rata, ja jäätiin. Aikataulut tunnin ajoissa, ja oli toiveena että aikatauluja aikaistettaisiin puolella tunnilla, mutta ei. Siinähän sitten odoteltiin. Luulin että pääsen heti ekalle 2-luokan radalle kaiken odottelun jälkeen, mutta kävikin sitten niin, että kun 1-luokasta oli B-rata käymättä, niin mun piti odottaa 2-luokan B-rataan. Ihan typerää. Siinä vaiheessa kun tämä selvisi pyysin jo rahoja takaisin (lahjakorttia ei olisi kannattanut ottaa kun yhdistys järjestää vain kerran vuodessa kisoja), mutta päätin sitten odottaa kun oli enää tunti odottelua lisää. 

Yhteensä oltiin odoteltu yli neljän tuntia ratojen välillä, ja kokonaisuudessaan tuli 6 tuntia hengailua kisapaikalla. Oltiin sille tokalle radalle molemmat Halti ja minä aika väsyneitä. Kun temputin Haltia ennen rataa, niin se teki aika rauhallisesti kaikki temput, mutta sentään odotellessa leikki ja repi lelua. Radalle mennessäkin se oli tosi rauhallinen. Silloin kun oltiin vielä valmiina suorittamaan se 2-luokan A-rata, niin Halti oli vielä hyvässä vireessä, mutta sitten akut hyytyi.

2-lk, B-agirata, 5 vp (etenemä 3,75 m/s)

Rataprofiili oli kyllä tosi kiva. Rimat oli 60 cm. Onneksi takaakierrot on Haltin bravuusi joten ne meni helposti. Eniten jännitin miten Halti hakee kepit, mutta nekin Halti haki hyvin (muistin olla rynnimättä), vaikka tulikin sellaisella kaarella, että olisi voinut mennä tokaan väliinkin. A-esteellä Halti ei jaksanut enää keskittyä, ja tuli aika ylhäältä alas. Uskon että osui, mutta ei tehnyt kontaktia siten kuin osaa. Keinulla vapautin liian nopeasti, en kehunut, ja tämä kostautui puomilla, jonka juoksi läpi (tottakai otti kuitenkin kontaktin). 

16-17-esteiden ohjausta mietin pitkään, että olisinko ohjannut esteen takapuolelta, ja tehnyt valssin vai saksalaisen, joka ei ole Haltin kanssa kovin vahva. Tulin siihen tulokseen että valssi vetää Haltin liian pitkälle, joten tein saksalaisen, mutta tein kuten tekisin Pyrylle, eli en ottanut huomioon kuinka laajat kaaret Haltilla on ja että se on ihan eri kohdassa, kuin Pyryn kanssa olisi ollut. Joten tuli kielto kun itse rynnin eteenpäin ja Haltilla meni pitkäksi kaarre, enkä varmaan ohjannutkaan. Mutta sain ohjattua oikealle esteelle pikaisesti ja putkeen meni hyvin.

Tässä rata. Tosiaan oltiin molemmat ihan hyytyneitä, mutta selviydyttiin.


Oli kyllä rankkaa odotella, ja onneksi ei näitä tilanteita tule usein. Halti oli radan jälkeen niin väsynyt, että se makasi vaan hallin lattialla ja silmät meinasi mennä kiinni.

Palkinnot oli ihan hyviä, tuli lahjakortti nettikoiratarvikekauppaan, namipalkkauspussi, klikkeri ja koirannameja. Kaikki tulee kyllä käyttöön.Näillä näkymin mennään Haltin kanssa kahden viikon päästä Kotkaan sunnuntaina saman tuomarin radoille, ja Pyryn kanssa saman viikonlopun lauantaina Arto Laitisen radoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti