keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Agiepikset KKS:llä ja miten meni noin omasta mielestä..

Oltiin maanantaina agiepiksissä Kotkassa KKS:n hallilla. Niin Pyry sekä Halti pääsivät molemmat mukaan, meillä taas oli ollut viikko taukoa kaikesta treenaamisesta, ja Pyryllä päivä enemmän, koska silmän punaisuuden takia jätin sen viime viikkotreeneistä kotiin (silmä on onneksi terve nyt).

KKS:llä oli hassu järjestelmä ilmoittautumisessa tällä kertaa. Möllit ilmoittautuivat mölleihin ja kisaavat kisaavien radalle, mutta jos kisaava halusi osallistua mölliradalle, se ei ilmoittaunut ollenkaan, vaan kävi maksamassa rahan erikseen omaan laatikkoon, ja piti mennä jonottamaan möllien suorittamisen jälkeen omaa vuoroansa. Tämän vuoksi en molempien kanssa osallistunut samalle mölliradalle, koska olisi mennyt liian vaikeaksi ja olisi tullut liian kiire, vaan Pyry pääsi möllihyppärille ja Halti mölliagilityradalle ja molemmat kisaavien radalle.

Tää järjestelmä ei todellakaan toiminut Pyrylle, koska kisaavia oli sitten odottamassa hirveä määrä kerralla pienessä tilassa vuoroansa mölliradoille, ja Pyry juoksuhuuruissa oli sitten tosi haastava, jouduin siis pitämään sitä suurimman osan ajasta pannasta, ettei se yrittänyt ärhennellä kaikille lähellä pyöriville uroksille. Onneksi radalla se tosiaan tokenee, paitsi nyttenkin lähdössä vilkuili jälleen taakseen.

Pyryn möllihyppäri (ei kirjattu tulosta, mutta puhdas rata, 55 cm rimat):

Tällä radalla sai juosta, ja jopa hetken mietin että ehdinkö Pyryn kanssa loppusuoran, kun siinä kuitenkin oli suora putki. Mutta hyvin meni, Pyry irtosi tosi hyvin putkiin, ja sain itse aina paljon etumatkaa, kun pystyin lähtemään Pyryn irrotessa seuraaville esteille. Tosiasiassa lähdin jo siinä vaiheessa kun Pyry oli 10-esteellä, niin itse edempänä juoksemaan täysiä loppusuoralle, kun Pyry kävi tekemässä putken välissä. Ja kyllä ehdin 14-esteelle kun kovaa juoksin, ja 15-esteelle jouduin vielä lähettämään. Onni on varma koira.

Haltin mölliagirata (ei kirjattu tulosta, puhdas rata, 55 cm rimat) :


Haltilla oli hyvä draivi. Mietin tosi pitkään katsellessani toisten ratoja, että ehdinkö oikeasti tekemään persjätöt 7-esteen jälkeen ja 10-esteen jälkeen Haltin kanssa, kun se kuitenkin etenee aika vauhdilla. Aloin olemaan hieman epävarma. Sitten kuitenkin ryhdistäydyin, ja päätin että prkle, kyllä ehdin, kun vaan juoksen rohkeasti. Ja niin ehdinkin, ja ihan helposti, kun Halti irtoaa niin hyvin myös putkiin, ja siinä välissä ehdin aina juosta seuraavaan paikkaan. Puomin kontaktin otti, ja kehuin (mutta en palkannut vaikka piti). A-esteen kontaktin otti juu, mutta vauhtia oli sen verran, että tuli iso loikka A-esteen yli, ja laskeutui aika alas A-esteen kontaktille. Tosi hieno rata...

Kisaavien rata:

Oli ihan mielenkiintoinen rata, varmaan ehkä 2-luokan tasoa. Rimat oli 60 cm, vaikka oltiin kuitenkin epiksissä.

Pyryn kanssa tein 5-esteelle päällejuoksun, se oikeastaan olikin ainoa kunnon ohjaus koko radassa, no 11-esteellä piti tehdä valssi. Taisi tulla 5 virhepistettä puomin kontaktista, koska ei se sitä kunnolla ottanut. Muuten oli hyvä rata, ja Pyryllä alkoi tulemaan vähän vauhtiakin. Myös odotellessa Pyry oli ihan keskittynyt minuun, eikä muistanut muita koiria, mutta onneksi olikin väljempää siinä vaiheessa.

Haltin kanssa mietin paljon, että miten teen 4-5-esteiden ohjauksen. Päätin sitten tehdä japanilaisen ja valssin, mutta teinkin aivan jotain muuta, mutta olisi pitänyt tehdä siis sama kuin Pyryllä, eli päällejuoksu. Se olisi ollut kaikkein selkein molemmille.

Tein Haltin kanssa tämän radan kaksi kertaa, kerron syyn kohta. Ehdin hyvin käydä vaihtamassa koirat, ja temputin Haltia ennen rataa. Mentiin aika hyvissä ajoin odottamaan lähdön lähelle. Halti alkoi tuijottamaan radalle, ja yhtäkkiä sen keskittyminen hävisi kokonaan. Se ei enää pystynyt tulemaan mun jalkojen väliin lähtöasentoonkaan. Lähdössä meidän vuorolla meni aika pitkään että sain sen jalkojen väliin, kun Halti vaan seisoi ja tuijotti radalle. Sain sen lopulta lähtöasentoon. Lähdettiin aika lentävänä lähtönä, ja joku rima tippuikin alusta. Halti ei mennytkään ekaan putkeen, vaan juoksi putken taakse haukkuen (siellä seisoi keltapukeutunut tuomari) ja putken ympäri. Yritin uudestaan putkeen, ja taas se juoksi putken taakse haukkuen. Kolmannella kerralla taisin saada sen putkeenkin. 

5-esteelle tein pakkovalssin ja valssin, mutta olin myöhässä. Kepeillä Haltilla hajosi kokonaan keskittyminen, ja se kesken keppien alkoi haistelemaan ja pyörimään ympyrää. Lähetin sen uudelleen kepeille, ja taas keskittyminen herpaantui. Kolmannen kerran kun lähetin ja huiskautin kättä enemmän, niin Halti irtosi keppien edessä olevaan putkeen ja sieltä sitten aika reilusta avokulmasta Halti haki yllättävän hyvin kepit, ja käskytin aika reippaasti kun taas meinasi kuono mennä maahan, niin sain sen keskittymisen pysymään. 11-esteellä olin taas myöhässä, ja Halti hävisi mun selän taakse jonnekin, ja siinä taas yritin itse selvittää että missä koira ja missä ohjaus. Siitä saatiin sitten loppu tehtyä, ja hieno oli kontakti.

Koska eka rata meni persiilleen, niin ilmoittauduttiin taisteluntahtoisesti uusintaradalle. Ennen rataa odotellessa Halti oli hyvin keskittynyt temppuihin, ja oli kyllä ihan eri moodissa, ja lähdössä oli täysin keskittynyt. Mä en ihan luottanut Haltiin, joten käskytin aika reilusti siihen ekaan putkeen, ja tein sitten 4-esteelle takaaleikkauksen, ja sitten 5-esteelle taas sen pakkovalssin ja valssin, joka oli niin myöhässä että olin Haltin edessä, ja se tiputti rimankin. Loppu menikin itseasiassa aika hyvin, paitsi 11-esteellä mun valssi oli valovuoden myöhässä, kun sen voisi tehdä siinä vaiheessa kun koira lähtee kepeiltä, eikä siinä vaiheessa kun koira hyppää jo estettä. Puomin kontaktilta lipsahti liian pitkälle seisomaan, ja siinä jouduin käskemään sen palaamaan kontaktille, ja pääsin kehumaan. Mutta oli kyllä parempi rata kuin edellinen.

Miten meni noin niin kuin omasta mielestä.. en kyllä ole vieläkään ihan varma että mitä tapahtui.... Se joko alkoi jännittämään tuomaria joka seisoi putken takana suoraan, tai sitten se tosiaan tajusi että ollaan kisoissa, ja sillä meni jotenkin yli, ettei hermot kestäneet, keskittyminen hajaantui täysin? En tiedä, mutta positiivista tässä oli se, että tämä tapahtui nyt epiksissä, niin osaan varautua siihen että Halti voi mennä tuollaiseen tilaan, ja voin ennen kisoja ottaa enemmän aikaa sen kanssa hallissa olemiseen, että saan sen keskittyneeseen tilaan, jos meinaa mennä yli, etenkin ennen tokaa rataa. Ennen tätä en olisi uskonut että Haltin kanssa voisi rata mennä tuolleen, eikä vain sinkoillen.

Juoksin 5 rataa, eikä loppunut kunto. Kyllä se kahden koiran kanssa aksaaminen kasvattaa kuntoa erittäin hyvin. Onneksi tosin kukaan ei ottanut videolle, oli kyllä sen verran säätämistä noi radat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti