sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Viikon agitreenit

MAANANTAI 1.2.2016

Jep, en muistanut ottaa videolle mitään, ehkä ensi viikolla. Mutta laitetaan pari kuvaa mitä Heidi Jokipiha on ottanut pojista.

Maanantaina oli treeneissä sokkari aiheena. Meillä se nyt molemmilla koirilla tuntui toimivan hyvin. Tosin Pyryn kanssa kun ollaan siirrytty selkeään juoksariin A:llakin, niin tulikin kiire..

7-esteellä sai tehdä niisto-persjätön, 10-11-esteiden välillä persjättö ja 13-esteellä japanilainen (ns. pakkopersjättö).


Haltin otin taas ensin, ettei ehdi keräämään hirveitä kierroksia odotellessa. 14-este oli ekaa kertaa 50 cm korkeudessa, ja hyvin se hyppäsi. Tehtiin 3-esteestä alkaen, ja ensin tein 7-esteen pyörityksellä, mikä toimi ihan hyvin, mutta testattiin myös niisto-persjättöä. Toimi sekin hyvin. 10-esteen jälkeiseen persjättöön ehdin ihan hyvin, ja 12-esteeltä Halti irtosi aluksi 9-esteelle, mutta sitten otettiin se ensin pois, niin alkoi toimimaan. Tää treeni pidettiin lyhyenä, koska treenattiin A-esteen juoksukontaktia boksilla. Tätä ei olla maassa olevalla boksillakaan treenattu pitkään aikaan, ennen treenejä kotona pikkasen, ja ennen sitä on ainakin kuukauden tauko. Joten odotukset eivät olleet korkealla.



Aluksi tehtiin maassa olevalla boksilla sen tarjoamista ja sitten siirrettiin se A-esteelle. Alun perin oli ajatuksena aloittaa tehdä madalletulla A-esteellä, mutta laiskuus iski ja tehtiin täysikorkealla. Oli hyvin tiedossa että Halti voi alkaa tarjoamaan 2on2offia, ja tähän ei kiinnitetty huomiota. Jos Halti vain meni keskelle boksia, niin siitä palkka ja palkka eteen apupalkkaajalla. Apupalkkaaja myös kutsui aluksi Haltia, jotta se tajusi hakea palkan eikä jäänyt 2on2offiin.. Parin kerran jälkeen jo tarjoaminen loppui, ja Halti tuli tosi hienosti kontaktialueelle ja siitä palkalle. Joka kerta oikeaoppisesti kontaktille. Vähänkö oli kivaa. Ja puomillehan Haltilla on 2on2off.

Pyryn kanssa tehtiin myös nopeasti rata, sen kanssa tein 7-esteellä niisto-persjätön, ja A-esteen jälkeen meinasi tulla kiire, kun Pyry tuli vauhdilla. Mutta 12-13-esteet menivät totutusti hienosti japanilaisena. Kepeille Pyry ei osannut mennä, mutta kepit oli seinän vieressä, ja luulen että Pyry ei nähnyt keppejä ollenkaan. Vasta kun menin vastaanottamaan Pyryä kepeille läheltä, niin sitten löytyi.

Pyryn kanssa myös tehtiin juoksukontaktiharjoituksia. Otettiin puomin alastulo-osuus minipöydän päälle ja siitä naksuttelemalla boksille ja palkka eteen. Pyry teki tosi hyvin, ei varmaan kertaakaan hypännyt yli ja oikein tarjosi boksia. Sitten tehtiin kokonaisena alusta, ja hyvin otti joka kerta kontaktin. Tosi hienoa. A:lle ei tehty treeniä erityisesti, mutta boksi oli siinä paikoillaan, ja Pyry haki boksin siinäkin radalla hyvin, olisko yhden kerran hypännyt yli kun kiihdytin kunnolla eteenpäin, mutta koska ollaan treenattu niin vähän, niin ihan ymmärrettävää. Tästä vaan jatketaan kontaktien vahvistamista.



LAUANTAI 6.2.2016
Käytiin ihan omatoimitreenailemassa kerrankin. Ja pitäisi tehdä tätä oikeasti viikottain. Haltin kanssa tehtiin kujakeppejä, ja sokkareita kepeille, ja keppejä osana rataa. Kepit oli vähän auki, koska ei olla taas treenattu pitkään aikaan. Tosi hienosti meni, sain laittaa vähän kiinnikin keppejä. Tällä kertaa ei tehty eri kulmista, koska tehtiin jo vauhdilla kepeille menoa ja esteiden kanssa, niin ei voi ottaa ihan kaikkea. Seuraavan kerran sitten eri kulmista ja etäisyyksiltä, ja pitää ainakin valssi ja takaaleikkaus ottaa mukaan.

Tehtiin myös puomin kontaktille häiriötreeniä (sivussa olevalla namialustalla) ja kovaa ohi juoksemista. Hyvin kestää. Ja lisäksi tehtiin minipöydällä keinua (pöytä keinun laskevalla puolella), sekin oli ihan täydellinen. Seuraavissa treeneissä keinu taidetaan tehdä kokonaisena ilman minipöytää. Haltilla oli myös muutama hyppy 50 cm korkeudessa ja pari hyppyä 45 cm korkeudessa. Taidetaan korottaa ensi treeneissä kaikki rimat 50 cm korkeuteen.

Pyryn kanssa treenattiin taas puomin alastulo-osuus pöydällä juoksaritreeniä, ja taas oli hyvä, tosin kerran taisi hypätä yli, mutta muuten hienoa tarjoamista. Tehtiin kujilla myös rataa (Pyryä ei haittaa vaikka onkin kujat käytössä).

Boksia alan häivyttää vasta sitten, kun kontaktikäytös on 99 % varmaa ainakin 5-10 treenikertaa peräkkäin, ja kaikkia häiriöitä (kovaa ohi juokseminen, eri ohjaukset ennen ja jälkeen, namialusta edessä yms) ollaan tehty. Sitten katsotaan josko löytäisin jonkun bumpperin minkä laittaa boksin yläosaan, ja pikkuhiljaa poistaa boksin, ja sitten sen bumpperinkin. Tavoite olisi ulkotreeneihin mennessä valmiit juoksarit. Tosin näitäkkin pitää vahvistaa aika ajoin, ja välillä mennä taaksepäin.

Tällä välin ajattelin että käydään vaan hyppäreillä kisoissa, ja sitten ensi syksystä myös agiradoilla (ellei saada häivytettyä nopeammin boksia pois). Mikään kiire ei nyt ole, kun ollaan jo 3-luokassa, ja voidaan kisailla sitten kun kontaktit on kunnossa. Pitäisi kyllä myös treenata keppikulmia ja leieröintejä varsinkin, sen verran olen katsellut joitakin rataprofiileja että työtä vielä on reilusti.








Loppuhuomautuksena vielä täytyy  kertoa että molemmilla pojilla tuntuu kotitemppuina itsensä ympäri pyöriminen, peruuttaminen, kumarrus toimivan tosi hyvin. Varsinkin Haltin peruutus alkaa näyttää hyvältä, kun se pystyy mun ollessa paikalla peruuttamaan aika pitkän matkan käsimerkillä ja käskyllä ja sitten vielä pyörimään ympäri kauempaa. Siitä tulee hieno koiratanssikoira, jos joskus löytyy aikaa sellaiseen. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti